13.10.2008

KARNIBAHAR KIZARTMASI


MALZEMELER:
1 adet orta boy karnıbahar
2 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay bardağı maden suyu
un
kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI:
Karnıbaharları çiçek çiçek ayırıp bol suda yıkayın. Derin bir tencereye yeteri kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. Kaynayan suya karnıbaharları atıp hafif haşlayın. (Fazla haşlarsanız, kızartırken dağılabilir) Haşlanan karnıbaharları süzgece alıp suyunu iyice süzdürün. Diğer taraftan; derince bir kapta yumurtaları tuz ve karabiber ilavesiyle çırpın. Maden suyunu ekleyin. Boza kıvamına gelene kadar azar azar un koyun. Karnıbaharları bu karışıma bulayıp kızgın yağda çevirerek kızartın. Kağıt havlu serilmiş servis tabağına alarak fazla yağını çektirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın. AFİYET OLSUN...

23 yorum:

  1. canikom ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor hepinize afiyet olsun.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Karnıbaharı en çok böyle severim.Üstüne birde sarımsaklı yoğurt dökersem deymeyin keyfime:))

    YanıtlaSil
  3. ımmm...bizim ev halkına sevdiremedim ama ben bayılırımmm.birde sarımsaklı yoğurt döküldümü...of yaa...harika oluyor.
    ellerine sağlıok olsun arkadaşımın.
    sevgiler olsun bendennnn

    YanıtlaSil
  4. Canımmm ellerine sağlık bende çok sık yaparım ama maden suyuyla hiç denememiştim,eminim enfestir.Mutlu haftalar dilerim,öptüm...

    YanıtlaSil
  5. Karnıbahar kızartmasını çok severim, kışın sık sık yaparım. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. karnıbahar yenmez mi? mis mis.ellerine sağlık arkadaşım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Canimin içi,karnibahar kizartmasini çok severim,inan en son annemde yemistim baya bi uzun zaman oldu...simdi burda olsaydi zevkle yerdim...inan çok canim çekti,harikasin...karnibahar alip yapmam lazim simdi...:))
    Canimcim öpüyorum seni ve çok güzel bir hafta diliyorum...hersey gönlünce olsun insallah...öptüm gülüm...

    YanıtlaSil
  8. selam .çok severim karnıbahar kızartmasını.hele birde sarımsaklı yoğurtluysa.hımmm nefis.eline saglık canım.sevgiler.
    http://hunerlieller.net

    YanıtlaSil
  9. Karnıbaharın en güzel halidir bence kızartma ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. nASIL SEVERİM ÖZLEDİM DE AMA SANIRIM BİR MÜDDET DAHA YİYEMEYECEĞİM:((
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM SVEGİYLE KAL:)))

    YanıtlaSil
  11. ay ne severim ama hasretim evdekiler hiç yemiyor bende böööle bakıyorum ellerine sağlık nefis görünüyor öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  12. ayyyyy canım ben pek severim karnabahar kızartmasını, kış yemeklerine başldık valla, ellerine sağlık, afiyet olsun....
    canım ne demek herzaman yardımcı olurum.....çokta sevinirim....
    canım yardımın için çok teşekkür ederim...emeğine sağlık canım benim...
    ben bi düzeltme yaptım ama olmuşmu bilmem photo mosaicti onu bişekilde düzelttim yolladım, doğru olmuşur umarım... sevgiler...herşey gönlünce olsun.....

    YanıtlaSil
  13. Dear Özlem!

    Günaydın! Nasılsın?

    Those were the only words I,ve got to learn in your language. But I'm trying(smilings).

    I am very happy in having a friend as you that lives in Turquia. A different country and culture, a lot of recipes that I did'n no and the opportunity to know how is life in others places.

    By

    Fraternal hugs from your friend Ana Kaddja.

    YanıtlaSil
  14. Özlem ablacım
    Müsadenizle size böyle hitap edeceğim.
    sizin tarifler de bir harika.
    mesajınız için teşekkürler.
    ben de iyi bir hafta olsun dilerim.
    sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  15. özlemcim benimkiler sevmesede ben bayilarak yerim ellerine saglik canim sevgiler

    YanıtlaSil
  16. bayılırım karnabahar kızartmasına hele üzerinde sarımsaklı yoğurt varsa.....ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  17. canım günaydıııın ..... nasılsın, yorumun için teşekkür ederim.... ayrıca düzeltmeme baktığın için....sevgiler.........

    YanıtlaSil
  18. Canımmm
    İyi akşamalr diliyorummm sevgiler bıraktım epeyce,,kendine iyi bak

    YanıtlaSil
  19. canım günaydın, iyibir gün diliyorum, hoşçakal.....
    lezzet istasyonu

    YanıtlaSil
  20. Özlemcm,
    Ellerine sağlık cnm:) kızartmasını denemedim hiç genelde biraz haşlayıp sosla deniyorum vitaminli olması için ama merak ettim şimdi :) güzel haftalar diliyorum...

    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  21. karnıbaharı cok severım
    bu yemegıde sık sık yaparım...
    cokda lezzetlı olur
    ellerıne saglık canımınıcı öpüldün...

    YanıtlaSil
  22. ellerine saglik canim ben cok severim karnibahar kizarmasini cok guzel gorunuyor sevgiler

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta