tag:blogger.com,1999:blog-64550740197361265112024-02-19T06:37:12.717+03:00♥ Mutfağımdan Çıkanlar ♥Lezzet Yolculuğuna Hoşgeldiniz...Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.comBlogger263125tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-47440685178158089422011-01-20T17:44:00.002+02:002011-01-20T17:56:29.666+02:00KERMİT POĞAÇAMALZEMELER:1 su bardağı sıvı yağ2 su bardağı ılık süt1 paket yaş maya3 yumurta akı2 çorba kaşığı toz şeker1 çorba kaşığı tuz1 çay kaşığı mahlepaldığı kadar unKırmızı biberli yeşil zeytinYAPILIŞI:Malzemeleri derince bir kapta yoğurup, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bezle örtüp yarım saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-39237651898504229302010-12-30T00:32:00.000+02:002010-12-30T00:32:00.516+02:00MUTLU SENELEERR!!KALBİNİZ NEYİN ÖZLEMİYLE ATIYORSA, 2011 SİZE ONU GETİRSİN. SAĞLIKLI, MUTLU, HUZURLU VE BARIŞ DOLU BİR YIL OLSUN... YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN...♥Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-87142767923320869622010-02-23T17:07:00.000+02:002010-02-23T17:07:00.091+02:00BAHARATLI KURABİYEDOĞUM GÜNÜ MENÜMÜZE ARA VERMEDEN DEVAM EDELİM... BAHARATLARLA TATLANDIRILMIŞ, TUZLU KURABİYE...MALZEMELER:1 paket eritilmiş margarin1 yumurta1 çay bardağı yoğurt1/2 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı mahlepkırmızı toz biber, karabiber, kuru nane, pul biberaldığı kadar unYAPILIŞI:Un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp iyice karıştırın. Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com11tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-45932106666103718862010-02-17T16:28:00.006+02:002010-02-17T17:03:36.998+02:00KURU FASÜLYE TATLISIUZUN BİR ARADAN SONRA, HERKESE MERHABA... BLOGGER'DAKİ SORUN NEDENİYLE MECBURİ BİR ARA VERMEK ZORUNDA KALDIK MALESEF. BU ZAMAN ZARFINDA BEN DE YENİ SİTEMİZ "HERDAİM LEZZET" İLE İLGİLENME FIRSATI BULDUM. SAYFANIN BAŞINDAKİ DUYURUMUZDAN DA ANLAŞILDIĞI GİBİ, YENİ BİR SİTE ÇALIŞMASINA BAŞLADIK EŞİMLE BİRLİKTE. BURADAKİ TARİFLERİMİ YAVAŞ YAVAŞ ORAYA TAŞIYORUZ. SİTE TAMAMEN HAZIR OLANA DEK, ARADA Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-90492831309838500102010-02-01T14:07:00.008+02:002010-02-17T17:07:28.852+02:00CİMCİMEMİZİN 7. DOĞUM GÜNÜNDEN...BU HAFTA SONU CİMCİMEMİZ YELİZ'İN 7. DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADIK. PASTA DA DAHİL OLMAK ÜZERE MENÜMÜZDE BEŞ ÇEŞİT İKRAMLIK VARDI. FİNCAN BÖREĞİNİN TARİFİNİ VERMİŞTİM. DİĞERLERİNİN TARİFLERİNİ İLERLEYEN GÜNLERDE VERECEĞİM.Barbie Pasta (Hazır)Makarna SalatasıBaharatlı KurabiyeFincan BöreğiKuru Fasülye Tatlısı TÜM DİLEKLERİN GERÇEK OLSUN CANIM KIZIM... İŞTE BENİM ÇEKİRDEK AİLEM... KIZIMIN YOĞUN İSTEĞİ Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-21545607945030812292010-01-29T13:17:00.000+02:002010-01-29T13:17:00.110+02:00FİNCAN BÖREĞİYILLAR YILI ANNELERİN DİLİNE PELESENK OLMUŞ BİR TEKERLEME VARDIR. "Fış fış kayıkçı; kayıkçının küreği; hop hop eder yüreği; akşama fincan böreği; yavrum yesin büyüsün; tıpış tıpış yürüsün." ANNELERİMİZ BİZE SÖYLEDİ, BİZ DE ÇOCUKLARIMIZA SÖYLÜYORUZ ŞİMDİ... BEN DE SABAHTAN AKŞAMA ELVAN'A BU TEKERLEMEYİ SÖYLÜYORUM BOZUK PLAK GİBİ. GEÇEN GÜN, 'EN İYİSİ KALKIP ŞU FİNCAN BÖREĞİNİ YAPAYIM DA, SÖYLEYİP Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-67944104578392190732010-01-28T08:19:00.001+02:002010-01-28T08:19:00.170+02:00BUGÜN İLK GÖZ AĞRIMIN DOĞUMGÜNÜBUGÜN İLK GÖZ AĞRIM, CEYLAN GÖZLÜ KIZIM YELİZİM'İN DOĞUMGÜNÜ. 7 SENE ÖNCE BUGÜN DÜNYAYA GÖZLERİNİ AÇTI. ŞİMDİ KOCAMAN OKULLU BİR ABLA... GÜLEN YÜZÜN HİÇ SOLMASIN CANIM KIZIM. HAYAT DA SANA HEP BÖYLE GÜLSÜN. SAĞLIKLA, MUTLULUKLA DAHA NİCE YAŞLARA ERİŞMENİ DİLERİM CEYLAN GÖZLÜM. DOĞUMGÜNÜN KUTLU OLSUN...Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com13tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-35938351028894314852010-01-26T18:14:00.000+02:002010-01-26T18:14:00.193+02:00İŞTE BENİM BONCUĞUM...İŞTE BENİM BONCUK KIZIM. NEŞE İÇİNDE MAMASINI YİYOR. BEN FOTOĞRAFLARINA NAZAR BONCUĞU KOYDUM AMA, SİZ YİNE DE BİR MAŞALLAH DEYİN... :))Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com11tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-64073699913745512672010-01-25T13:57:00.004+02:002010-01-25T14:22:47.472+02:00HAFTASONUMUZ BÖYLEYDİ...Yaşadığım yer olan memleketim Çorlu'dan haftasonu manzaraları görüntüledim sizler için. En üst katta oturduğum için çatımızdan sarkan buzları da görüntüleme şansım oldu. Görüldüğü üzere, dondurucu soğuk ve tipiden nasibini alan yerlerden biri de bizdik. Allahtan ki, okullar tatil olur olmaz geldi bu kar. Ama biz bu yıl karın tadını çıkaramadık maalesef. Soğuktan çerçeveye yapışan camları bile Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-48142868863266989752010-01-23T15:16:00.001+02:002010-01-23T15:16:00.422+02:00EKMEK PİZZASIBAYAT EKMEKLERİ DEĞERLENDİRMENİN ÇEŞİT ÇEŞİT YOLU VAR. BU TARİF DE ONLARDAN BİRİ. OKTAY USTA'NIN PROGRAMINDA GÖRDÜM VE DENEDİM. BİZ ÇOK BEĞENDİK.MALZEMELER:1 adet bayat ekmek2 su bardağı süt2 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağtuzüzeri için;1 çorba kaşığı ketçap1 çorba kaşığı domates salçasıkaşar peyniri rendesisalam, sucuk, sosis, zeytin vs.YAPILIŞI:Bayat ekmeği küp küp doğrayıp fırın kabına Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-89113001330891078202010-01-19T22:37:00.000+02:002010-01-19T22:37:00.108+02:00BEZELYE ÇORBASIMALZEMELER: 1 su bardağı haşlanmış (veya konserve) bezelye2 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı un5 su bardağı suyeterli miktarda tuzkarabiber YAPILIŞI:Unu tereyağda kavurun. Suyu ilave ederek hızlıca karıştırın. Bezelyeleri, tuzunu ve karabiberi de ekleyip 10-15 dakika orta ateşte kaynatın. Pişen çorbayı ateşten alıp blendırdan geçirin ve sıcak sıcak servis edin. AFİYET OLSUN...Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-66842474576444774452010-01-15T15:10:00.000+02:002010-01-15T15:10:00.270+02:00YILBAŞI PASTASIYILBAŞI GECESİ İÇİN YAPTIĞIM PRATİK VE LEZZETLİ PASTANIN TARİFİNE GELDİ SIRA... YILBAŞI İÇİN SIRADAN BİR GÜNE NAZARAN DAHA YOĞUN BİR HAZIRLIK GEREKTİĞİNDEN, AYNI ZAMANDA BİR DE BEBİŞİMLE İLGİLENDİĞİM İÇİN, İŞİN PRATİĞİNE KAÇARAK HAZIR PASTA KEKİ KULLANDIM. ÜZERİNDEKİ SÜSLER DE KIZIMIN ÖNCEKİ YILLARDA DOĞUMGÜNÜ PASTASINDA KULLANILAN SÜSLER. TESADÜFEN, YILBAŞI PASTASINA DA DEYİM YERİNDEYSE CUK Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-71966965756330599512010-01-12T23:58:00.003+02:002010-01-14T13:30:57.730+02:00"DOSTLUK" VE "SUNSHINE" ÖDÜLLERİM...BU ANLAMLI ÖDÜLE BENİ DE LAYIK GÖREN SEVGİLİ "ŞENGÜLCE" ABLAMA, "BALLI CİMCİME", "MİHRİBAN" VE "LEZZET TRENİ" ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. BU ÖDÜLÜ 12 ARKADAŞIMA DAHA DAĞITMAM GEREKİYORMUŞ. BU SEÇİMİ YAPMAK ÇOK ZOR. ARKADAŞ LİSTEMDE OLAN, OLMAYAN, SAYFAMI ZİYARET EDEN TÜM BLOG ARKADAŞLARIMA GÖNDERİYORUM. HEPİNİZE SEVGİLER...Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-59705333702547254472010-01-07T15:05:00.003+02:002010-01-07T15:17:55.768+02:00ÜÇ RENKLİ KEK GEÇENLERDE MUTFAK DOLABIMI DÜZENLERKEN, LOHUSA ŞERBETİMDEN KALAN KIRMIZI GIDA BOYASI ELİME GEÇTİ. BUNUNLA NE YAPABİLİRİM DİYE DÜŞÜNÜRKEN, KIZIMIN BESLENMESİ İÇİN YAPACAĞIM KEKE GÖRSELLİK KATABİLECEĞİM AKLIMA GELDİ. KIZIM İÇİN DE BİR DEĞİŞİKLİK OLDU, DAHA BİR SEVEREK YEDİ...BU TARİFİMİ "KEK KALIBI ETKİNLİĞİ"NE YOLLUYORUM.MALZEMELER:3 adet yumurta1,5 su bardağı toz şeker1 çay bardağı süt1 su Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com19tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-40881245592208287462010-01-05T13:14:00.007+02:002010-01-05T13:50:25.850+02:00BU SENEKİ YILBAŞI MENÜMÜZBU SENEKİ YILBAŞI MENÜMÜZ ŞÖYLE....Izgara bonfile ve böbrekPatates kızartmasıPeynirli sigara böreğiPastırmalı muska böreğiİtalyan salatasıFava (Annemden)Karışık kuruyemişMuhtelif içeceklerYılbaşı pastasıBUNLAR DA BENİM YENİ YIL UĞURLARIM. :))2010'DA DA SOFRALARINIZ BEREKETLİ, MİSAFİRİNİZ BOL OLSUN...Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-56898657144560103742009-12-31T01:18:00.003+02:002009-12-31T01:45:29.879+02:00HERKESE İYİ SENELER...Yüzünüzden Tebessüm, Bedeninizden Sağlık, Yuvanızdan Sıcaklık Eksik Olmasın...MUTLU SENELER... Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-86637092449122731492009-12-22T01:21:00.002+02:002009-12-22T01:25:15.827+02:00MANTAR SOSLU TAVUK BAGET
VAKTİMİN KISITLI OLDUĞU BİR ZAMANDA, ANSIZIN DOĞAÇLAMA OLARAK YAPTIĞIM BİR TAVUK DENEYİMİ. UYDURUK MUYDURUK, AMA ÇOK GÜZEL BİR LEZZET. EN AZINDAN BİZİM DAMAK ZEVKİMİZE UYDU... :)
MALZEMELER:
kişi sayısı kadar tavuk baget
1 paket hazır mantar çorbası
2,5 su bardağı tavuk suy
1 çay kaşığı karabiber
rendelenmiş kaşar peynir
YAPILIŞI:
Tavukları hafif tuzlu suda haşlayın. Haşlama suyundan Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-47851656577253317122009-12-17T10:13:00.004+02:002009-12-17T17:40:10.345+02:00BROKOLİ ÇORBASI
ŞİMDİYE KADAR BROKOLİYİ ALIP DENEMEK İÇİN CESARETİM YOKTU. PİŞİRMEK PROBLEM DEĞİL AMA TADINI BİLMEDİĞİM BİR ŞEY NE DE OLSA. BU HARİKA SEBZEYLE, MİNİK KIZIMIN SAYESİNDE TANIŞTIM. ARTIK ALTI AYLIK OLDU VE SEBZE ÇORBALARINA BAŞLADIK. BROKOLİNİN FAYDALARINI ZATEN DAHA ÖNCEDEN OKUMUŞTUM, BİLİYORDUM. KIZIMIN ÇORBASINA KATMAK İÇİN BİR PAKET ALDIM. HEPSİNİ BİR SEFERDE TÜKETMEK MÜMKÜN DEĞİL TABİİ. NETTELezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-42909615808994186902009-12-15T08:49:00.001+02:002009-12-15T08:51:05.067+02:00BEN BUGÜN DOĞDUM...
Soğuk bir kış günü, Aralık ayının tam ortasında doğdum ben. Tıpkı bugün olduğu gibi… Olgunlaşıyorum galiba. Bir yanımın her zaman çocuk kalacağını bilsem de, yürüyorum düşe kalka. Sevdiklerim var ya, umutlarım bir de… Yeter de artar bana... Sevdiklerim uzakta da olsa varlar, benimleler biliyorum. Mutluluk diliyorum payıma, huzur istiyorum hayatıma, heyecan istiyorum, aşk istiyorum, başarı Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com17tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-25260980829910807792009-12-04T09:36:00.002+02:002009-12-04T14:19:05.036+02:00ISPANAKLI KOL BÖREĞİ
MALZEMELER:
5 adet hazır yufka
500 gr. ıspanak
2 adet büyük boy kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber
ayrıca yufkaları yağlamak için sıvı yağ
YAPILIŞI:
Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve iyice süzdürün. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleştirin. İrice kıydığınız ıspanakları ilave edin. Ispanaklar saldığı suyu çekene kadar kavurun. Tuzu ve karabiberi ekleyin ve bir kenardaLezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com13tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-92140798764319072382009-12-01T16:01:00.004+02:002009-12-01T16:04:43.481+02:00BAYRAM SABAHI HATIRASI
İŞTE BENİM PRENSESLERİM.
ABLA-KARDEŞ BAYRAMLAŞIRKEN... :))
Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-66149285833061973952009-11-26T23:14:00.001+02:002009-11-26T23:14:00.189+02:00KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUNLezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-72673249594606047702009-11-25T06:33:00.017+02:002009-11-25T06:33:00.474+02:00♥ YENİ YAŞIMIZI KUTLUYORUZ ♥
MUTLU ÇEKİRDEK AİLEMİZ, DÜNYANIN EN GÜZEL İKİ MEYVESİYLE BİRLİKTE BUGÜN 10. YILINA ADIM ATTI. ALLAH SAĞLIKTAN VE BİRBİRİMİZDEN AYIRMASIN. CANIM KIZLARIM VE SEVGİLİ EŞİMLE BİRLİKTE NİCE MUTLU YILLARA...
Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com11tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-16848262406330444202009-11-20T16:04:00.003+02:002009-11-21T01:08:54.667+02:00ELMALI TATLI POĞAÇA
MALZEMELER:
1 paket oda sıcaklığında margarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
İç harcı için:
4 adet rendelenmiş elma
1 çay bardağı iri dövülmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
Küçük bir tencerede elmaları ve toz şekeri suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan indirdikten sonra tarçını Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-6455074019736126511.post-17017531279567513652009-11-17T19:41:00.002+02:002009-11-17T19:49:02.627+02:00TEŞEKKÜR...ZAMAN AYIRIP EMEK VEREREK, BANA BU GÜZEL ŞABLONU HAZIRLAYAN SEVGİLİ EŞİME TEŞEKKÜRLER...Lezzet Gemisihttp://www.blogger.com/profile/03735223476086427725noreply@blogger.com7