11.01.2008

SAC KAVURMA




MALZEMELER:
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
3-4 adet çarliston biber
2 adet domates
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
kekik ve tuz

YAPILIŞI:
Etleri sacın üzerine koyun. 1 çay bardağı su ilave edin. Etler suyunu çekince sıvı yağı ilave ederek etlerin kavrulmasını sağlayın. Etleri sacın kenarlarına çekerek ortaya doğranmış biberleri koyup kavrurun. Biberler kavrulduktan sonra, kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ilave edip etlerle birlikte karıştırın. Tuz ve kekik ekleyin. Domateslerin fazla pişmemesine özen gösterin. Yanında pirinç pilavı ile sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN.


13 yorum:

  1. http://hunerlieller.net11 Ocak 2008 14:29

    selam arkadaşım..çok severim saç kavurmayı..eşimde çok güzel yapar:))eline koluna saglık canım..afiyet olsun yanına da ayran yakışır dimi..hayırlı cumalar dilerim sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Canım Selam...
    Bu aralar işlerim çok yoğun siteyi ve sizleri mecburen ihmal ediyorum... Ama sizleri çoookk özledimmmm. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ah arkadaşım bu da yenmez mi miss gibi olmuş ellerine sağlık. öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. mmm bayılırım.bir tabakta ben alsam.daha önceki blogta ben de yapmıştım.seninkiler de harika.eline sağlık.muhteşemler..

    YanıtlaSil
  5. gerçekten müthiç görünüyor eline sağlık :)

    bu arada geçmiş olsun dediğin için saol çok iyi geldi :) anladınn bundan sonra görüşürüz.

    www.eftelya88.blogcu.com

    YanıtlaSil
  6. Hıımmmm....gene nefis bir tarif olmuş, yanınada pilav eklemişsiniz, bende yanına bir güzel cacık yapayım tam olsun...:)))
    Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  7. sibel çetin12 Ocak 2008 09:14

    Mideden önce göze hitap ediyor doğrusu. Bu görüntü vejeteryanları bile özendirir. :)))))) Ellerine sağlık can arkadaşım.

    YanıtlaSil
  8. ofof ellerine saglik enfes görünüyor
    yaninada mis gibi ekmek bandir bandir ye

    YanıtlaSil
  9. Selamlar cok lezzetli gozukuyor ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  10. ♥ Önce kendime Sonra evime Sonra evimdekilere sonra kapılarımı açtığımda Bana değen ne varsa Yüreğimle beynim arası Çizgi derinliğince Günaydın MUTLU PAZARLAR OLSUN ARKADAŞIM

    YanıtlaSil
  11. kelebeklisaniyeler.blogcu.com13 Ocak 2008 12:06

    tatlisi ellerine saglik saç kavurmayi ailecek severiz babam agriç et yemezde, super gorunuyor, yemeyip te napçam yemede yaninda yat misali olmus, optum tatlisi seni insallah iyisindir kendine çok iyi bak, optum

    YanıtlaSil
  12. ailecek et yemeklerini çok severiz. çok şık bir yemek olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. NEFIS ANAM NEFISSS
    SAC KAVURMAYA NE DENIRKI BASKA:)))

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta