TARİFLERE DE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDELİM. YAZMAYI NE ÇOK ÖZLEMİŞİM. SİZE ÇOCUKLUĞUMDAN KALAN, BİR ÇOĞUNUZUN BİLDİĞİ BİR TARİF VERİCEM. "PAPARA"... BİZ ÇOCUKKEN BABAANNEM SIK SIK YAPARDI. KAPIŞ KAPIŞ YERDİK. PAPARA OLDUĞU GÜN BAŞKA YEMEK YAPILIP YENMEZDİ. KARNIMIZI TIKA BASA BU YEMEKLE DOLDURURDUK. HEY GİDİ ESKİ YILLAR.... BAYAT EKMEKLERİ DEĞERLENDİRMEK ADINA GÜZEL VE DEĞİŞİK BİR ALTERNATİF. MUTLAKA DENEYİN DERİM...
MALZEMELER:
Bayat ekmek
2 adet kuru soğan
150-200gr. kıyma
1/2 çay bardağı sıvı yağ veya 2 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı kuru nane
yeteri kadar tuz
1 tablet et suyu (dana)
ekmek miktarına göre su
rendelenmiş peyaz peynir
YAPILIŞI:
Ekmekleri birer lokmalık doğrayıp yüksek kenarlı bir tepsiye yayın. Diğer yanda yemeklik doğranmış soğanları yağda pembeleştirin. Kıymayı ilave edip, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tuzu, kuru naneyi ve suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra et suyu tabletini atın. Hazırladığınız bu sosu kepçe ile ekmeklerin üzerine hiç kuru yer kalmayacak şekilde iyice yedirin. Servis tabaklarına paylaştırıp rendelenmiş beyaz peynir serpin. AFİYET OLSUN...
CANIMMM GECMISLER OLSUN,TEKRAR BIZLERLE OLMANA SEVINDIM,ÖZLEMISTIM HANI.
YanıtlaSilPAPARA YEMEGIN ISMI ILGINC,AMA MAZEMELERDEN LEZZET AKIYOR.
ELLERINE SAGLIK CANIM,SEN ESKI GÜNLERI YAD ETTINYA BENDE GITTIM GELDIM BIR AN O GÜNLERE:)))
COK COK ÖPÜYOORUM TATLIM,IYI GECELER.
canım çok geçmişler olsun.tekrar aramıza hoşgeldin.ayrıca papara çok güzel görünüyor.llerine sağlık
YanıtlaSilCanım aramıza dönmene sevindim.Paparada çok güzel görünüyor.Eline sağlık.
YanıtlaSilÖzlemcim, iyileşmiş olmana çok sevindim...Her zaman ki gibi beni geçmişe götürdün, unuttuğum lezzetleri hatırlattın... çocukken anneannem yapardı paparayı, çok gülerdim adına da. Ben yapmayı hiç denememiştim belki sayende denerim.
YanıtlaSilSevgiler canım
canim selamlar soguk ve yagmurlu Belcikadan
YanıtlaSiltarifler karnimi aciktiriyor:)
biz de sana speculos'lu tiramisu getirdik ev yapimi:)
sevgilerimle
Lalique
http://lunatic.skynetblogs.be
Canımm tekrar geçmiş olsunn
YanıtlaSilhoşgldin aramıza çok özlettin doğrusu
paparada nefis olur.Annem ara ara yapardı.ellerine sağlık
mutlu haftalar
sevgiyle kal
Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSiley sen hoşgeldinnnn liiii :))
YanıtlaSileh yazmak içini dökmek güzeldirr özler insan tabee :) papara hııı vallaha bilmiyodum :D ellerine sağlık tobişim bizlerle paylaştığın içinn tşkler mucuxxxx kojaman öptüm :)oyhhh :D
www.eftelya88.blogcu.com
CANIM. TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞIM. ATLATTIĞINA ÇOK SEVİNDİM. İNŞALLAH MİNİK PRENSESİN VE EŞİN DE EN KISA ZAMANDA ATLATIR. PAPARA HARİKA OLMUŞ. BİZDE SARIMSAKLI YOĞURTLU YAPARIZ PAPARAYI. ODA ÇOK LEZİZ OLUYOR. ELLERİNE SAĞLIK CANIM. ÖPÜYORUM, İYİ HAFTALAR...
YanıtlaSilSELAM CANIM BENİM...ÇOOK GEÇMİŞLER OLSUN...PAPARA ÇOOK İLGİNÇ BİR İSİM..BU YEMEGİ BEGENDİM.BAYAT EKMEKLER DEGERLEDİRİLİR BU TARİFLE..ELİNE SAGLIK.SEVGİLERİMLE...
YanıtlaSilLezzetgemicim tekrar geçmiş olsun,özledik sizi ve güzel tariflerinizi...:)
YanıtlaSilpapara çok güzel bir tarif özellikle bayat ekemekleri değerlendirme bakımından...
teşekkürler canım ....
Ellerinize sağlık çok nefis olmuş..:))
YanıtlaSilben bu tarifi biraz tirite benzentim yanılıyormuyum yoksa...
iyi haftalar canım...
CANIMMM İYİ OLMANA SEVİNDİM. İNŞALLAH DİĞER AİLE FERTLERİDE KISA SÜREDE SAĞLIKLARINA KAVUŞURLAR... PAPARA BİZİM EVDE DE ESKİDEN SIK YAPILAN BİR YEMEKDİ... UZUN ZAMANDIR YEMİYORUM. HATIRLATTIĞIN İYİ OLDU. SICACIK SEVGİLER...
YanıtlaSilgeçmiş olsun canım.paparana da bayıldım.eline sağlık.
YanıtlaSilÇok severim paparayı,rahmetli annaneciğim yapardı hep ellerine sağlık
YanıtlaSilCANIM TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN
YanıtlaSilHOŞGELDİN
EMEĞİNE SAĞLIK CANIM
NE ZAMAN YAPSAM ÇOCUKLUĞUM AKLIMA GELİR
BÜYÜKLERİMİZ NE ÇOK YAPARDI:))
Selam canım benim, çookk çok geçmiş olsun inşallah çabucak tam olarak sağlığınıza kavuşursunuz...Papara da çok hoş görünüyor afiyetler olsun size:)) sevgilerimle
YanıtlaSilcanisi tekrar geçmis olsun ve hosgeldin valla ozledim seni, allah bir daha gostermesin insallah beterinden saklasin rabbim inan senin için dua ettim, hayirlisiyla aramiza dondun, canim simdi nasil duygulandim bir bilsen paparayi rahmetli dedem çok severdi bayilirdi keski yasasaydida ben ona yapsaydim sende sahane yapmissin fistigim inan canim çok çekti afiyet olsun sizlere, zamani geriye dondurdun, seni çok sevyorum bi tanesi, insallah yazin gelirim de seni daha iyi tanima firsati bulurum, iyi geceler ve guzel bir hafta senle olsun tatlim
YanıtlaSilLezzet Gemim canım hepinize geçmişler olsun...Allah beterinden saklasın...
YanıtlaSilellerine sağlık tarifin de çok pratik ve çok lezzetli...
Sevgiler,
İlkay
mrb
YanıtlaSilçok geçmiş olsun..
ben bu paparaya bayılıyorum nefis olur kendileri sizinkide öyle görünüyor..ellerinize sağlık..sevgiler...
slm canim,
YanıtlaSilailecek gecmisolsun, umuyor ve diliyorum ki simdi esin ve cocugunda sagligina kavusmustur.
mmm gercekten cok harika bir fikir oluyor bu alternatif ben de sarmisakli yogurtla servis yaparim, bir de senin gibi peynirle deneyeyim.
mutlu gunler dileklerimle...
baharhabercisiyim.blogcu.com
canım yine ziyarete geldim
YanıtlaSilbakalım pasta etkinlik tarifimi nasıl bulacaksın
canım yine ziyarete geldim
YanıtlaSilbakalım pasta etkinlik tarifimi nasıl bulacaksın
SELALAR
YanıtlaSilHEPINIZE GECMIS OLSUN BENDE COKTAN BERI YOKTUM
PAPARAYI BENDE COK SEVERIM ELLERINE SAGLIK
SEVGILERLE DILEK
www.diki35.blogcu.com
canimmmm yeni mama yokmu yeni mamaaaaa????
YanıtlaSilOlsunnnn ben paparanin lezzetine doyamamistim,hazir hala varken bir porsiyon alayim:)))
Tatlisim ziyaretin icin tesekkür ederim canim,sevgilerimi birakiyorum bol bol:)
IYI HAFTA SONLARI TATLIM.