MALZEMELER:
2 küçük demet semizotu
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı yıkanmış pirinç
tuz
YAPILIŞI:
Semizotlarını ayıklayıp iyice yıkayın. Yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağda pembeleştirin. Semizotlarını da ilave edip yaprakları sararmaya başlayana kadar birlikte kavurun. (Bu sırada semizotları kendi suyunu bırakacağı için, su ilavesi yapmaya gerek yok.) Tuzunu da ekleyip pişmeye bırakın. Ateşten almadan 10 dakika önce pirinçleri ilave edin. Bu aşamada pirinçler yemeğin suyunu çekeceğinden, sık sık yemeğinizin suyunu kontrol edip gerektiğinde sıcak su ekleyebilirsiniz. Ocağın altını kapattıktan sonra, tencerenin kapağını açmadan oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Servis tabağına aktarıp, dilerseniz buzdolabında soğuttuktan sonra afiyetle yiyin...
Canım sanada hayırlı haftalar. Nasılsın. Etkinlikten dolayı pek uğrayamıyorum kusura bakma :(
YanıtlaSilÇok severim semiz otunu.Birde yanında yoğurt yemede yanında yat:)))
YanıtlaSilcanım nefis bir tarif.mutlaka deneyeceğim.ellerine sağlık..
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık bayılırım semiz otuna.bizim buralarda bol miktarda bulunur.salatası da şahane olur.sevgilerimle
YanıtlaSilCanımmmm ellerine sağlık bayılırım enfessss olmuş öptüm
YanıtlaSilYA EŞİM GÖRMESİN BAYILIR SEMIZOTUNA..BENDE YEMEGINE DEGILDE SALATASINA BAYILIRIM:))
YanıtlaSilELLERINIZE SAGLIK...
Canim yaa, ne lezzetli olmustur bu yemek simdi, olsa da yesem... Harika görünüyor, ellerine saglik canim benim, hoscakal.
YanıtlaSilAYYY.. SEMİZOTUNA HİÇ DAYANAMAM. KIYMALISI, ZEYTİN YAĞLISI, SALATASI FARKETMEZ. HARİKA GÖRÜNÜYOR CANIM. ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilSemizotu bayılırım, mayhoşu tadı çok hoşuma gider, bizim burda köylü pazarına taze taze getiriyorlar....
YanıtlaSilbu sefer sizin tarifinizi uygulayayım...
Ellerinize sağlık....
Semiz otuna kesinlikle hayır diyemem.... çok nefis bir tarif ellerine sağlık...
YanıtlaSil