17.06.2008

PANCAR TURŞUSU


PANCAR TURŞUSUNU OLDUM OLASI ÇOK SEVERİM. HELE O OLAĞANÜSTÜ RENGİ YOK MU... ÖZELLİKLE YAZ AYLARINDA SOĞUK SOĞUK YEMELERE DOYAMAM. ANNECİĞİM DE BUNU BİLDİĞİ İÇİN, YAPTIĞI PANCAR TURŞUSUNDAN BİR KAVANOZ DA TAA TEKİRDAĞ'DAN BANA GETİRMİŞ. BENİM DE ÇOK SEVDİĞİMİ BİLDİĞİNDEN, BOĞAZINDAN GEÇMEMİŞ. CANIM BENİM YAAA... ELLERİNE SAĞLIK.... ÇOKTANDIR DA YEMEMİŞTİM. ÖYLE MAKBULE GEÇTİ Kİ, ANLATAMAM. İŞTE TARİFİ...

MALZEMELER:
1 demet kırmızı pancar
1,5 su bardağı sirke
1 küçük baş sarımsak
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
yeteri kadar su

YAPILIŞI:
Pancarların kök ve saplarını kestikten sonra akan suyun altında iyice yıkayın. Uygun bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su koyun ve kaynamaya bırakın. Arasıra kıvamını bıçakla kontrol edin. Eğer bıçak rahatlıkla pancarlara giriyorsa, pişmiş demektir. Suyunu başka bir kaba süzün. Pancarlar elinizin dayanabileceği sıcaklığa indiğinde kabuklarını elinizle soyun. İstediğiniz şekilde doğrayıp, uygun büyüklükteki bir kavanoza yerleştirin. Sarımsakları ezip sirke, tuz ve toz şekerle birlikte ayırdığınız haşlama suyuna ilave edin. Pancar miktarına göre kalan su az ise, biraz daha su ilave edebilirsiniz. Damak zevkinize göre sirke ve sarımsak miktarını, tuzunu azaltıp arttırabilirsiniz. Hazırladığınız suyu kavanozdaki pancarların üzerine ilave edip kapağını kapatın. Oda sıcaklığına ulaştığında buzdolabına koyup, bir gün bir gece beklettikten sonra pancar turşunuz yenmeye hazır... AFİYET OLSUN...

14 yorum:

  1. CANIM MERHABA.. BENDE ÇOK SEVERİM PANCAR TURŞUSUNU. YAPMASINI KAYINVALDEMDEN ÖĞRENMİŞTİM. ÖZELLİKLE ZEYTİNYAĞLI YEMEKLERİN YANINDA YEMEYİ ÇOK SEVİYORUM. ANNECİĞİNİN ELLERİNE SAĞLIK CANIM. SİZLEREDE AFİYETLER OLSUN. ÖPTÜM CAN ARKADAŞIM. GÖRÜŞÜRÜZ.

    YanıtlaSil
  2. Canim Özlem'cim annecinin ellerine saglik,annelerin elinden olunca tadi baska oluyor...pancari çok severim ama hiç tursu olarak yemedim,eminim ki çok lezzetlidir,afiyet olsun bi tanesi,optum.

    kelebeklisaniyeler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Özlemcim enfess görünüyor şöyle buz gibi bir bardak suyundan alayım olur mu ellerine sağlık öptümmm

    YanıtlaSil
  4. Canım lezzetgemicim gene nefis bir tarif vermiş...:)) ben bayılırım pancar turşununa..annenin ellerine sağlık, zaten ne ögreniyorsak onlardan ögreniyoruz dimi...

    YanıtlaSil
  5. Bizde severek yaparız pancar turşusunu...hem pratik hemde nefis bir turşu...mmmmmm... ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  6. ''ana başa taç imiş
    her derde ilaç imiş
    bir evlat pir olsa da
    anaya muhtaç imiş''

    annenin ellerine sağlık, sana da afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,
    güzel günler diliyorum. Ay! o pancar turşusundan isterim ben;) elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. canımmm koştum geldim.miss ben de severim çok.ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  9. özlemcim bende çok severim o enfes lezzeti anneciğinin ellerine sağlık
    aşağıdan karnıyarık da pialvla ye beni diyor valla turşuyuda bulmuşken
    canım harika bir tatil diliyorum eşinle şirinem yelizle gönlünüzce geçirin çok çok öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Özlemcim
    Ellerine sağlık.Benim aram pek iyi değildir turşuyla ama,merak ettim pancar turşunun tadını

    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  11. canım ya sen ne kadar becerikli bir kadınsın kızında eşinde çok sanslı gercekten :=))
    ellerin dert görmesin balım

    YanıtlaSil
  12. Pancar turşunun rengini bende çok severim... Kırmızı lahananında turşunu yapabilirsin... Tadı da rengi de benziyor pancara...

    Anneciğinin ellerine sağlık... Hep evlatlarını düşünürler değil mi...

    Allah başımızdan eksik etmesin...

    Sıcacık kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. selam arkadaşım çok severim pancar turşusunu ama hiç yapmadım denemek istiyorum eline sağlık sevgiler

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta