10.09.2008

BARBUNYA PİLAKİ


MALZEMELER:
500 gr. ayıklanmış iç barbunya
3/4 çay bardağı sıvıyağ
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı salça (veya 1 büyük adet rendelenmiş domates)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2-2,5 su bardağı su
1/2 demet maydanoz
limon suyu

YAPILIŞI:
Barbunyaları, kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için 1 gece suda bekletin. Yıkadıktan sonra 20 dakika kadar suda haşlayıp, siyah suyunu süzün. Yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Küçük küpler halinde doğradığınız havucu da ilave edip birlikte kavurun. Barbunyayı, salçayı ve suyunu ekleyip tuzunu ve şekerini atın. Havuçların yumuşamaya başladığı aşamada küp küp doğradığınız patatesleri tencereye ekleyin. Piştikten sonra servis tabaklarına alın. Üzerine limon sıkıp, ince kıyılmış maydanozla süsleyin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın. AFİYET OLSUN...

13 yorum:

  1. canikom ellerine sağlık pilakin pek güzel olmuş.yanına da pilav şahane olur...yiyenlere afiyet olsun.sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  2. Canimcim ellerine saglik, barbunya pilaki nefis olmus,ben severim de nedense esim sevmiyor barbunya yi onun için hiç yapamiyorum ancak babamlar gelince eee firsat oldugunda da bende yiyorum napalim,sahane olmus,eline saglik,öpüldün.

    YanıtlaSil
  3. selam,
    insanın canı hemen kenarından ekmeğini bandırmak istiyor:-), ellerine sağlık.
    sevgilerimle
    http://neseersoy-neseersoy.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Özlem harika olmuş,çok leziz görünüyor.eline sağlık,çok severim barbunyayı.iyi iftarlar.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık bende çok severim nefis görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Özlem Özlem naptın cnm ya ben çok severim bu barbunyacıkları neyseki bugünki menüde aynısı var yoksa her yerim şişicekti :))

    whiteistcafe.blogspot.com
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  7. selam canım..benimde soframda dün barbunya vardı:))çok severim kendilerini....eline saglık arkadaşım.sevgiler..
    http://hunerlieller.net

    YanıtlaSil
  8. Barbunya pilakiyi ben de çok severim, ellerine sağlık canım. Yarın iftar için bendemi yapsam ki?

    YanıtlaSil
  9. özlemcim nefis görünüyor yemeğin..ellerine sağlık....

    akşamada nefis giderdi haa.....

    sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  10. sefertasi.blogcu.com12 Eylül 2008 17:48

    Slm cnm,
    Ellerine sağlık, iftara çok güzel olur, ben de sık yaparım bak aklıma getirdin yapayım ben de yarın öbür gün:)) öptüm canım sevgiler benden:)

    sefertasi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  11. SELAM
    benimkiler sevmiyor ama böyle bir lezzeti ben kendim icinde olsa yaparim ellerine saglik hayirli sahurlar canim sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Canım çok severim barbunyayı ellerine sağlık,en kısa zamanda görüşmek dileğiyle,öptüm...

    YanıtlaSil
  13. eline sağlık çocuklar yemiyor ama ben çok seviyorum
    canım izninle ekledim seni arkadaş listesine

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta