MALZEMELER:
1 yumurtanın akı (sarısı üzeri için)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kuru maya (veya 1 adet yaş maya)
Aldığı kadar un
---
Üzeri için;
Susam ve toz şeker
YAPILIŞI:
Bir-iki avuç kadar unu yoğurma kabına alıp kuru mayayı, mahlepi, tozşekeri ve tuzu kuru kuruya karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp diğer malzemeleri ekleyin. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar ama, asla sert olmayacak kadar un ilave ederek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek ılık ortamda mayalanmaya bırakın. Hamur iki katı hacime çıkınca, ceviz büyüklüğünde üç parça koparın. Elinizde çubuk şeklini vererek yanyana koyun ve saç örgüsü yapın. Hamur bitene kadar bu işleme devam edin ve yağlanmış tepsiye dizin. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Fırın ısınana kadar biraz da tepside mayalanmaya bırakın. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürüp susam ve toz şeker serpiştirin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
PÜF NOKTASI: Hamurlarınızın üzerine süreceğiniz yumurta sarısını 1 kaşık kadar sıvı yağla inceltin. Hem kolay sürülüyor, hem de piştikten sonra parlak görünmesini sağlıyor.
1 yumurtanın akı (sarısı üzeri için)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kuru maya (veya 1 adet yaş maya)
Aldığı kadar un
---
Üzeri için;
Susam ve toz şeker
YAPILIŞI:
Bir-iki avuç kadar unu yoğurma kabına alıp kuru mayayı, mahlepi, tozşekeri ve tuzu kuru kuruya karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp diğer malzemeleri ekleyin. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar ama, asla sert olmayacak kadar un ilave ederek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek ılık ortamda mayalanmaya bırakın. Hamur iki katı hacime çıkınca, ceviz büyüklüğünde üç parça koparın. Elinizde çubuk şeklini vererek yanyana koyun ve saç örgüsü yapın. Hamur bitene kadar bu işleme devam edin ve yağlanmış tepsiye dizin. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Fırın ısınana kadar biraz da tepside mayalanmaya bırakın. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürüp susam ve toz şeker serpiştirin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
PÜF NOKTASI: Hamurlarınızın üzerine süreceğiniz yumurta sarısını 1 kaşık kadar sıvı yağla inceltin. Hem kolay sürülüyor, hem de piştikten sonra parlak görünmesini sağlıyor.
en sevdigim cörektirrr :-)bende yakinda noel kurabiyeleri tarifleri yazacagim
YanıtlaSileline sağık canım,çok severim bende,mis gibi görünüyor...Selamlar.....
YanıtlaSilhe he ablama senin bu blogu gösterdim ekrena yapıştı onlarda çok meraklılar yemek,pasta tariflerine güllaçı yapmaya karar verdi eh artık yapınca takıldığımız bişe olursa soruruz :) çokkkkkkkk tşkler birtanesiii...
YanıtlaSilwww.eftelya88.blogcu.com
oyyy oyy çok leziz görünüyolar
YanıtlaSilcnm..valla hızına yorum yetiştiremiyozz..maşallah diyelim..b.spotu açtın bi hızlandınki..ellerine sağlık..harika görünüyorlar..inş..semayla sendeyiz en kısa zamanda..sevgiler..iyi hafta sonlarıı
YanıtlaSilSevgiler gene harika
YanıtlaSilBayılırım paskalya çöreğine. Birde yanında çay olursa öyle yaşayıp giderim :)
YanıtlaSilellerinize sağlık
Selam arkadaşım sevgiler... hayırlı günler
YanıtlaSilmerhaba sizde bir cbox koysanizda iletisimimiz kolay olsa :-)
YanıtlaSilWAWWWWWWWWW! BU NE GÜZEL ÇÖREKLERRRRRR, ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...
YanıtlaSilcanım arkadaşıma güzel bir pazar tatili diliyorum bir önce verdiğin pide tarifini yaptım enfes oldu sağol canım her gelişte yorum yazamıyorum ama hep buradayım bilesin :))) kendinize iyi bakın sevgiler
YanıtlaSilmerhabalar paskalya çöregi nefis olmuş elinize saglık...
YanıtlaSil16 ocak daha söndü Şehitlerimize Allahımdan rahmet,yakınlarına sabır diliyorum.acımız çok büyük www.ebrugiller.blogcu.com
YanıtlaSilwww.ebrugiller.blogcu.com hayırlı günler
YanıtlaSilselam hayırlı,mutlu huzurlu iyi geceler dilerim. www.ebrugiller.blogcu.com
YanıtlaSil