19.10.2007

PASKALYA ÇÖREĞİ



MALZEMELER:
1 yumurtanın akı (sarısı üzeri için)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kuru maya (veya 1 adet yaş maya)
Aldığı kadar un
---
Üzeri için;
Susam ve toz şeker

YAPILIŞI:
Bir-iki avuç kadar unu yoğurma kabına alıp kuru mayayı, mahlepi, tozşekeri ve tuzu kuru kuruya karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp diğer malzemeleri ekleyin. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar ama, asla sert olmayacak kadar un ilave ederek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek ılık ortamda mayalanmaya bırakın. Hamur iki katı hacime çıkınca, ceviz büyüklüğünde üç parça koparın. Elinizde çubuk şeklini vererek yanyana koyun ve saç örgüsü yapın. Hamur bitene kadar bu işleme devam edin ve yağlanmış tepsiye dizin. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Fırın ısınana kadar biraz da tepside mayalanmaya bırakın. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürüp susam ve toz şeker serpiştirin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

PÜF NOKTASI: Hamurlarınızın üzerine süreceğiniz yumurta sarısını 1 kaşık kadar sıvı yağla inceltin. Hem kolay sürülüyor, hem de piştikten sonra parlak görünmesini sağlıyor.

15 yorum:

  1. en sevdigim cörektirrr :-)bende yakinda noel kurabiyeleri tarifleri yazacagim

    YanıtlaSil
  2. eline sağık canım,çok severim bende,mis gibi görünüyor...Selamlar.....

    YanıtlaSil
  3. he he ablama senin bu blogu gösterdim ekrena yapıştı onlarda çok meraklılar yemek,pasta tariflerine güllaçı yapmaya karar verdi eh artık yapınca takıldığımız bişe olursa soruruz :) çokkkkkkkk tşkler birtanesiii...

    www.eftelya88.blogcu.com

    YanıtlaSil
  4. oyyy oyy çok leziz görünüyolar

    YanıtlaSil
  5. cnm..valla hızına yorum yetiştiremiyozz..maşallah diyelim..b.spotu açtın bi hızlandınki..ellerine sağlık..harika görünüyorlar..inş..semayla sendeyiz en kısa zamanda..sevgiler..iyi hafta sonlarıı

    YanıtlaSil
  6. Elişi Limanı20 Ekim 2007 01:29

    Sevgiler gene harika

    YanıtlaSil
  7. Bayılırım paskalya çöreğine. Birde yanında çay olursa öyle yaşayıp giderim :)

    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Selam arkadaşım sevgiler... hayırlı günler

    YanıtlaSil
  9. merhaba sizde bir cbox koysanizda iletisimimiz kolay olsa :-)

    YanıtlaSil
  10. WAWWWWWWWWW! BU NE GÜZEL ÇÖREKLERRRRRR, ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...

    YanıtlaSil
  11. canım arkadaşıma güzel bir pazar tatili diliyorum bir önce verdiğin pide tarifini yaptım enfes oldu sağol canım her gelişte yorum yazamıyorum ama hep buradayım bilesin :))) kendinize iyi bakın sevgiler

    YanıtlaSil
  12. merhabalar paskalya çöregi nefis olmuş elinize saglık...

    YanıtlaSil
  13. 16 ocak daha söndü Şehitlerimize Allahımdan rahmet,yakınlarına sabır diliyorum.acımız çok büyük www.ebrugiller.blogcu.com

    YanıtlaSil
  14. www.ebrugiller.blogcu.com hayırlı günler

    YanıtlaSil
  15. selam hayırlı,mutlu huzurlu iyi geceler dilerim. www.ebrugiller.blogcu.com

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta