MALZEMELER:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı irmik
2 yumurta
3,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 limonun suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbeti hazırlayıp bir kenarda hazır bekletin. Şerbetli tatlılardaki püf noktası; tatlı sıcak, şerbet ılık olmalıdır. Toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu ilave edin ve 1-2 dakika daha kaynatın.
Şekerparenin yapılışı; oda sıcaklığındaki margarin ile pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar mıncıklayın. Önce 1 yumurtayı ekleyip karıştırın, sonra diğer yumurtayı ilave edin. Kalan malzemeleri de katarak yumuşak bir hamur elde edin. Her ne kadar ölçü kullanılsa da unu azar azar eklemenizi tavsiye ederim. Elde ettiğiniz hamurdan kurabiye büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. İki avcunuzun arasında hafif düzleştirin ve tepsiye dizin. Bu aşamada üzerlerine birer fındık koyabilirsiniz. Ben, fındığım olmadığı için üzerlerine işaret parmağımla küçük çukurlar oluşturdum. Maksat şekil olsun. :) 180 derecede pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbeti üzerlerine gezdirin. Tepsinin üstünü başka bir tepsi ile kapatarak ılınıncaya kadar bekletin. Bu şekilde tatlıların içini çekmesini sağlamış olursunuz. Servis edeceğiniz zaman üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN...
Şekerparenin yapılışı; oda sıcaklığındaki margarin ile pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar mıncıklayın. Önce 1 yumurtayı ekleyip karıştırın, sonra diğer yumurtayı ilave edin. Kalan malzemeleri de katarak yumuşak bir hamur elde edin. Her ne kadar ölçü kullanılsa da unu azar azar eklemenizi tavsiye ederim. Elde ettiğiniz hamurdan kurabiye büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. İki avcunuzun arasında hafif düzleştirin ve tepsiye dizin. Bu aşamada üzerlerine birer fındık koyabilirsiniz. Ben, fındığım olmadığı için üzerlerine işaret parmağımla küçük çukurlar oluşturdum. Maksat şekil olsun. :) 180 derecede pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbeti üzerlerine gezdirin. Tepsinin üstünü başka bir tepsi ile kapatarak ılınıncaya kadar bekletin. Bu şekilde tatlıların içini çekmesini sağlamış olursunuz. Servis edeceğiniz zaman üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN...
merhaba canımm...bu tatlı babamın en sevdigi tatlıdır...şimdi görünce çok duygulandım babacım aklıma geldi...elinize saglık çok nefis bir tatlıdır.size afiyet olsunnn...
YanıtlaSilcanım arkadaşım harika lezzetler eklemiş gene bu kadar güzel yemek ve tatlılar yapıp nasıl ince kaldığını merak ettim valla canım sana ve ilene güzel huzur dolu günler diliyorum sevgilerimle
YanıtlaSilcanısı bu yorum pencersini pop up olarak ayarlasana sayfadan çıkmadan mesajımı yazıp gezmeye devam etmek istiyorum daha kolaylık oluyor biz ziyaretçilere öptümmmm
oy oy oyyyyyyyy
YanıtlaSilarkadaşım şekerpare yapmış hmmmmm bayılırım ellerine sağlık canım bayram öncesi tatlı poravasımı yaptım :)
İyi yapmışsın bende yapayım bari bak şimdi aklıma getirdin hafta sonu misafir var bu akşamdan yapsam yarına dinlenmiş olur...
Sevgiler........
Sekerpare sahane olmus,ellerine saglik.
YanıtlaSilŞerbetli tatlılar arasında en sevdiğim tatlılardandır şekerpare. Ellerine sağlık canım. Mutlu pazarlar
YanıtlaSilellerine saglik canim sekerpare en sevdigim tatlidir ama birde oyle guzel yapmissin ki valla agzim sulandi, eee ne diyeyim arkadasim of of yani harikasin masallah.
YanıtlaSilsevgiyle kal
Merhaba^^ PORSELEN DEMLİK 4 E^^ katılan dostlar
YanıtlaSilEV SAHİBİMİZ: http://recaysev.blogcu.com
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş cayına gelen misafirlere,
Herbiri birbirinden lezzetli tarifler.
Çayın en iyisi^^ porselen demlik^^te,en güzel ^^cay tarifleri^^de burada olacak inş..
emeginize saglık diyorum ve son sözü marifetli ellerinize bırakıyorum.
Hazırlamış oldugunuz tarif hazırsa nasibimin yada recaysevin ön sayfasında bildirebilirsiniz.
KATILAMAYANLARIN BİZZAT BEN KATILAMIYORUM YAYIN YAPAMAYACAĞIM DEMESİ İYİ OLUR..
BASLIK^^ PORSELEN DEMLİK 4^^ OLACAK
Gözden kacma olasılıgı olmaz o zaman.
SON GÜN 25 Kasim PAZAR
EMEKLERİNİZE TESEKKÜRLER
SELAM VE DUA İLE
goruntu nefis eminim lezzetide oyle :) en kısa zamanda deneyecegım.. ellerine saglık
YanıtlaSil