MALZEMELER:
1kg. patlıcan
300gr. yağsız kıyma
2 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
3 adet olgun domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz, karabiber
1,5 su bardağı su
kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:
Patlıcanları alaca soyup, bir parmak genişliğinde halka halka doğrayın. 15-20 dakika tuzlu suda beklettikten sonra yıkayıp kurulayın. Kızgın sıvı yağda kızarttığınız patlıcanları yayvan bir tencereye dizin. Diğer tarafta, yemeklik doğradığınız soğanları 1/2 çay bardağı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesleri rendeleyip salça ile birlikte kıymalı harca ilave edin. Tuzunu koyun. 2-3 dakika pişirdikten sonra, tencereye dizdiğiniz patlıcanların üzerine eşit miktarda yayın. Suyunu ilave edip kapağını kapayın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Hmmm bayılırım patlıcan oturmaya yanına pilav ve cacık yaparsan bu akşam sana yemeğe gelebilirim :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Öptüm seni kocaman kocamna...
canim ellerine saglik
YanıtlaSilben tarifimi almaya geldim hihihiih
sevgiler
www.yenitadlar.blogcu.com
akşama yemek düşünüyordum iyi oldu gördüğüm... ben kuşbaşılı yapsam nasıl olur acaba iyi olur iyi oluuuur...
YanıtlaSilEline sağlık canım...
güzel oturtmuşsun hanee :P :P
YanıtlaSilelinize sağlıkk le.
www.eftelya88.blogcu.com
selam canım ikimizde bu ara patlıcana takılmış durumdayız:))güzel olmuş eline saglık.yanında pilav ohhh bide ayran yemede yanında yat diyecemde bu yemek yenmezmiiii......görüşmek üzere canım...forumada beklerim..
YanıtlaSilVEDALAR DÜŞLERE DALMAYI;AYRILIKLAR SEVMEYİ ÖĞRETİR İNSANA.HER AYRILIK KAVUŞMAKTIR ASLINDA.UNUTMAK YOKTUR;SADECE ÖZLENEN VARDIR;HEM DELİCESİNE HEMDE İNADINA...kendinize iyi bakın
YanıtlaSil