23.11.2007
KESTANE ŞEKERİ
MALZEMELER:
500 gr iri kestane
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı vanilya
YAPILIŞI:
Kestanelerin dış kabuklarına bir bıçakla çizik atıp, kaynayan suya atın. 6-7 dakika kadar kaynar suda bekletin. Elinizin dayanacağı sıcaklığa inince iç ve dış kabuklarını soyun. Bir tencereye toz şeker ve suyu koyun. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp, soyulmuş kestaneleri ilave edin. Ocağın en küçük gözünde kısık ateşte kaynatmadan 2 saat pişirin. Tencereyi ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Kapağını hiç açmadan 1 gün bekletin. Ertesi gün 10 dakika kadar daha hafif ateşte bekletin, soğuduktan sonra afiyetle yiyin.
Püf Noktası:
Kestaneler mümkün olduğunca taze ve iri boyda olmalıdır. Kestane şekerlerinizi bir kavanozun içinde şerbetiyle beraber buzdolabının en alt rafında muhafaza edin.
Kategori:
Tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
sana inanamıyorum arkadaşım. sende ne marifetler varmış öyle. eşin ve kızın çok şanslı.. ellerine sağlıkk canımmm...
YanıtlaSilselamm canım kestane çekti şimdi..
YanıtlaSileskiden akşamları annem sobanın üzerinde kestane pişirirdi bizde sıcak sıcak yerdik..ahhhh ne günlerdi...beni maziye götürdün.))nefis görünyor kestane şekeri eline saglıkk...
merhaba..ben geldim..bayılırım kestaneye şekerine de..ne de güzel düzenlemşsin ellerine sağlık..yelizi öperim..sevgiler..
YanıtlaSilcanim merhaba
YanıtlaSilay ne guzel bu kestaneler canim çekti simdi hemde sekerli, valla harikasin bitanem
ellerin dert gormesin
çok marifetlisin çok çook
Kestane şekerini severek yiyoruz,
YanıtlaSilama hiç evde yapmamıştık tarifinizi aldım deneyeceğim :))
Ellerinize sağlık :))
Kestane şekeri asla hayır diyemeyeceklerimdendir, bayılırım. İlk defa tarifine rastladım,ilk fırsatta deneyeceğim, teşekkürler. Bu arada sobelendiiin, sorular blogumda,www.sibelintarifdefteri.blogcu.com
YanıtlaSil:-))
DAHA ÖNCE SAYFANIZI GEZEN BİR ARKADAŞIMIN TAVSİYESİ ÜZERİNE GELDİM. SİTENİZDEKİ BÜTÜN TARİFLER HARİKA. PRATİK VE EVLERİMİZDE HER ZAMAN BULUNAN MALZEMELERDEN. KESTANE ŞEKERLERİDE MÜTHİŞ OLMUŞ. HEPSİ İÇİN ELLERİNİZE SAĞLIK. İYİ TATİLLER DİLERİM.
YanıtlaSilellerinize sağlık..kestanenin tamda mevsimi..doğal kendi ellerimizden çıkma bir kestane şekeri yemek içinde bir fırsat ayrıca....
YanıtlaSilKestane sekerini cok severim.Buralarda yeme imkanimiz yok maalesef,üsenmeyip de yapsam aslinda cok iyi olur.Ellerine saglik canim.
YanıtlaSilCanım merhaba,
YanıtlaSilMarketlerde bayağı pahalı olan kestane şekerini evde daha uygun maliyetli yapabileceğiz tarifin sayesinde..
Bu arada siteni dolaşmaya çalıştım fakat sanırım fotoğraflarla ilgili bir yavaşlama ve fotoğrafları görememe durumum var....
Ellerine sağlık canım...
Sevgiler,
İlkay
İyi ki geldin de tanışmış olduk canım
çok güzell he can çekti :D
YanıtlaSilellerine sağlık birdenemm.
www.eftelya88.blogcu.com