14.12.2007

ÇILBIR


MALZEMELER: (4 kişilik)
4 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
yeterince tuz
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

YAPILIŞI:
Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurun, sirke ve tuzu ilave edip kaynatın. Yumurtaları birer birer, dağılmamalarına dikkat ederek kaynayan suya kırın. 2-3 dakika sonra pişen yumurtaları kevgir kepçe ile sudan alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızı biber gezdirip servis yapın.

10 yorum:

  1. günaydın..eşim cılbırı çok sever.bende yemek olmayınca sık sık yaparım..yapması kolay ya:))eline saglık arkadaşım...sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. canim cilbiri bende severim ama senin tarifini gorunce aklima geldi
    nekadar uzun zaman olmudu yapmayali
    hatirlatman icin tesekkurler
    sevgiler

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  3. Canim yorumun icin öncelikle tesekkür ederim:)
    Cilbir tarifin cok güzel,ellerine saglik.Sunumsa harika...deneyecegim insallah bu güzel tarifide ilk firsatta.
    Hayirli cumalar ve güzel bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Cılbıra bayılırımmmm.:)) beş dakikada hazır olan tek yemek herhalde..:))

    Ellerinize sağlık..:))

    Hayırlı Cumalar hayırlı haftasonları dileriz..

    YanıtlaSil
  5. fistigim senin toprak diyen dillerini yesinler, sagol canisi.
    ay bak bak bak fistigim ne yapmis masallah canisi cilbiri benim annemde sik yapar ve gerçekten lezzetli oluyor, arkadaslar yapmayan varsa aranizda tavsiye ederim.
    fistik ellerine saglik, hadi bana yolla ben de muthis çilbiri yiyeyim
    sunumu da harika yani, istah açiyor
    optum canikom

    YanıtlaSil
  6. Do�um yerim olan tekirda�da ya��yorsunuz..ah �imdi orada olmak vard�..�ok �zledim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Yumurtanın her çeşidini severim ama çilbır çok daha nefis oluyor.))

    Ellerinize sağlık, iyi haftasonları...

    YanıtlaSil
  8. ne tuhaf isim bu çılbır yeni duydum be :( güneydoğuya göre yemekleriniz çok farklı lii tatlum :) ama tadlar o kadar farklı olmes bence ellerine sağlık pitanemmmmm.

    www.eftelya88.blogcu.com

    YanıtlaSil
  9. PORSELEN DEMLIK ÇAY SAATI TARIFLERI ETKINLIGI 8
    http://nasibim.blogcu.com tarafindan hazirlanmistir
    Aksamüstü sohbetine gelen dostlara,
    Hanimlarla yapilan günlere,
    Bes çayina gelen misafirlere,
    Her biri birbirinden lezzetli tarifler
    ___________________________________________________
    SEVGILI ARKADASLARIM;
    18.12.2007- 30.12.2007 tarihleri arasinda
    PORSELEN DEMLIK CAY SAATLERI ETKINLIGI 8
    http://www.keskinlininmutfagi.blogcu.com// BEN DE
    ARKADASLARIM ARAYA MÜBAREK KURBAN BAYRAM'ININ
    GIRMEZI DOLAYISIYLE ETKINLIGIMIZ IKI HAFTA olarak düzenlenmistir
    O YÜZDEN RAHAT OLUN
    SAKIN COK YOGUNUZ BAYRAM VAR KATILAMAYIZ GIBI
    DÜSÜNCELERE KAPILMAYIN ETKINLIGIMIZ
    30.12.2007 gece saat 24.00de sona erecektir

    SIZ SEVGILI ARKADASLARIMI,
    KATILMAK ISTEYEN HERKESI ETKINLIGIMIZE
    KATILMAYA DAVET EDIYORUM!!!
    HEP BIRLIKTE COK GÜZEL TARIFLER KAZANDIRMIS
    OLACAGIZ ETKINLIGIMIZE INSALLAH.
    TARIFLERINIZI HAZIRLAYARAK,TARIFINIZE
    "PORSELEN DEMLIK CAY SAATLARI ETKINLIGI 8"
    BASLIGINI YAZARAK SAYFANIZDA BENIM LINKIMI EKLEYEREK
    TARIFINIZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA DUYURU BIRAKIRSANIZ,BEN
    SIZE GERI DÖNÜP TARIFINIZI KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAGIM

    ARKADASLARIM ELIMDEN GELDIGINCE TÜM DOSTLARA DAVETIYE
    ULASTIRACAGIM YALNIZ HERKESIN BLOGUNU TANIMADIGIM ICIN SIZLERDE
    TANIDIGINIZ HERKESE SÖYLERSENIZ MEMNUN OLURUM TÜM BLOGCU;BLOGSPOT,
    COM,NET ...... ve daha bilmedigim herkes davetlimdir


    SIMDIDEN KATILIMCI ARKADASLARIMA COK TESEKÜRLER EDIYORUM:)))
    DESTEKLERINIZI BEKLIYORUM!!! SELAMLARIMLA...

    YanıtlaSil
  10. Uğramışken sıradan yorumluyorum :-))) geçen gün yazacaktım aslında fırsat olmadı; bu tarifin beni taa çocukluğuma götürdü, annem yapırdı, sanırım o zamandan beri yemedim, çocuklara bi deniyim bakalım sevecekler mi, ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta