MALZEMELER:
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet kuru soğan
2 adet olgun domates
2 adet havuç
2 adet çarliston biber
3/4 çaybardağı sıvıyağ
3 su bardağı su
tuz ve pul biber
YAPILIŞI:
Soğanı ve çarliston biberi ince ince kıyın. Domates ve havucu rendeleyin. Sıvıyağı bir tencerede kızdırın. Havucu, soğanı ve biberi birlikte soteleyin. Rendelediğiniz domatesleri de ilave edip, domatesler iyice yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin. 3 bardak suyu, tuzu ve pul biberi ilave edin. Su kaynayınca bulguru ekleyin. İyice suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapattıktan sonra 10 dakika dinlendirip servis yapın.
canim benim ellerine saglik bulgur pilavin harika gozukuyo, ben çok severim hemde sebzeli, tam bana gore, afiyetle
YanıtlaSilkocaman optum ve hayirli cumalar
mmmm...bayilirim bul´gur pilavina.
YanıtlaSilMisler gibi olmus canim eline saglik.
Tatlisim benim.
Mucuuuuk.
Iyi haftasonlari dilerim canim.
selam..canım eline saglık bende sık sık yaparım.oglum bulgur pilavına bayılır yanınada tavuk.ohhh ...bak şimdi bu saatte canım istedi:))sevgiler...
YanıtlaSilARKADAŞIMIN ELLERİNE SAĞLIK. PİRİNÇ PİLAVINDAN DAHA ÇOK BULGUR PİLAVI YAPMAYA ÇALIŞIYORUM. BULGURUN PİRİNÇTEN DAHA FAYDALI OLDUĞUNU OKUMUŞTUM. NEFİS GÖRÜNÜYOR CANIM. AFİYETLE YİYİN.
YanıtlaSilBulgur pilavı çok harika görünüyor :)) hele köy bulguru olursa çok daha lezzetli oluyor.:))
YanıtlaSilEllerinize sağlık...:))
Çok lezzetli görünüyor,bizde de annem sık sık yapar..:))
YanıtlaSilayrıca sunum şeklinizde çok hoş olmuş :))
Ellerinize sağlık.....
Pilav şahane. Hep yaparım ama içine havuç koymak hiç aklıma gelmemişti. Bir dahakine öyle yaparım. Elinize sağlık.
YanıtlaSilmmmm yesinlerrrrr ellerine sağlık birtanemm lii :)))
YanıtlaSilwww.eftelya88.blogcu.com