MALZEMELER:
1kg. taze fasülye
2 adet kuru soğan
3 adet olgun domates
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
Fasülyeleri yıkayıp süzün. Kılçıklarını ayıklayıp ikiye bölün. Bir tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğradığınız soğanları koyup hafif öldürün. Taze fasülyeleri ve rendelediğiniz domatesleri de ilave edip tencerenin kapağını kapayın. Tencereyi arada bir silkeleyerek fasülyelerin sararmasını sağlayın. Domatesler iyice ölünceye kadar bu şekilde devam edin. Tuzu, şekeri ve suyu ilave edip tahta kaşıkla hafifçe karıştırın. Ağır ateşte pişirin. Piştikten sonra tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra servis tabağına alın. AFİYET OLSUN...
selam..güzel görünüyor.eline saglık.ben çook severim.taze fasulyeyi....sevgilerle..
YanıtlaSilhayatim hiç kusura bakma kaç gundur yorum birakmak istiyordum bir turlu birakamadim, çunku yorum birakma sistemi degismis bende anlayamadim inan ancak çozdum kusuruma bakma ne olur.
YanıtlaSilayrica beni sobelemisin sana çok tesekkur ediyorum, yalniz ben o sobeye zaten cevap vermistim kusura bakma, ama beni dusunupte ismimi yazma nezaketinde bulundugun için sana çok tesekkur ediyorum arkadasim, bi tanesin.
birde hem tiramusu pastana bayildim ve zeytinyagli taze fasulye yemegin çok guzel olmus ellerine saglik, valla masallah elinden hersey geliyor, marifetlim benim.
unutmadan sunu da soylemek istiyorum trakyali olarak biriylen tanismaktan anlatamam ki o kadar mutluyum gerçekten her ne kadar tanimasamda sanal alemde de olsa, içim çok isindi ve guzel arkadaslik edindigim için mutluyum, galiba çorlu da ikamet ediyorsun, benim kuzenim de çorla da oturuyor bende luleburgaz da (ama tabi ki su an fransadayim yazdan yaza gelip kaliyorum deniz evimiz de trakya da) pek uzak degiliz, canim çok uzattim ozurdilerim seni opuyorum hersey gonlunce olsun, ve guzel bir gun dilerim, ve beni unutmayip surekli bloguma yorum birakiyorsun sagol, hosçakal.
Taze fasülye en sevdiğim yemek..:)) hatta yanına pirinç pilavıda çok güzel oluyor, bizim orda da fasülyenin yanına bulgur pilavı yaparlar ....Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilSicacik selaminiza bendende selamlar olsun,bulundugunuz yerlere
YanıtlaSilArkadasim,bu güzel lezzetlerinizle sizinde aramizda yer almaniz,sayfama zenginlik kazandracaktir.
Davetlimsiniz!!!Güzel bir tarifinizle bu etkinlige.
PORSELEN DEMLIK ÇAY TARIFLERI ETKINLIGI 6
http://nasibim.blogcu.com tarafindan hazirlanmistir
Aksamüstü sohbetine gelen dostlara,
Hanimlarla yapilan günlere,
Bes çayina gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler
___________________________________________________
SEVGILI ARKADASLARIM;
03.12.2007-10.12.2007 Tarihleri arasinda
PORSELEN DEMLIK CAY SAATLERI ETKINLIGINE EV SAHIBELIGINI
www.guldencehobi.blogcu.com/ BEN YAPACAGIM.
SIZ SEVGILI ARKADASLARIMI,
KATILMAK ISTEYEN HERKESI ETKINLIGIMIZE KATILMAYA DAVET EDIYORUM!!!
HEP BIRLIKTE COK GÜZEL TARIFLER KAZANDIRMIS OLACAGIZ ETKINLIGIMIZE INSALLAH.
TARIFLERINIZI HAZIRLAYARAK,TARIFINIZE"PORSELEN DEMLIK CAY SAATLARI ETKINLIGI 6"
BASLIGINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAYINLAYIN.
TARIFINIZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA DUYURU BIRAKIN.
BEN SIZE GERI DÖNÜP TARIFINIZI KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAGIM.
SIMDIDEN KATILIMCI ARKADASLARIMA COK TESEKÜRLER EDIYORUM:)))
DESTEKLERINIZI BEKLIYORUM!!!
Çok güzel olmuş taze fasülyeniz. Yanına pilavla cacık... ohhh... Ellerinize sağlık. Amasyadan sevgiler. zehra.
YanıtlaSilarkadasim seni sobeledim sayfama bir ugrarsan sevinirim, optum
YanıtlaSilArkadaşım poaçaların nefis tabi fasulyende nefis. Etkinlik içinmi yaptın yoksa :) SEVGİLEEERRR
YanıtlaSilcanım en sevdiğim yemek diyebilirim z.yağlı taze fasulye için çocuklar bile seviyor normalde hakan baba gibi etoburdur :)) zavallım kaan bana çekmiş biz ana oğul otoburuz :))) ellerine sağlık cannım her gelişte yazamıyorum ama bilki sıkı takipçinim
YanıtlaSilcuman hayırlı duaların kabul sofran daim olsun arkadaşım