3.01.2008

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


MALZEMELER:
1 demet pırasa
2 adet havuç
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı toz şeker
yeterli miktarda su
tuz

YAPILIŞI:
Ayıklayıp yıkadığınız pırasa ve havuçları halka halka doğrayın. Bir tencerede kızdırdığınız sıvıyağda, yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Pırasa ve havuçları ilave edip, 2-3 dakika soğanlarla beraber çevirin. Toz şeker, tuz ve yeteri kadar su ilave edip pişmeye bırakın. Havuçların yumuşamaya başladığı aşamada yıkanmış pirinçleri ilave edin. Pirinçler iyice piştikten sonra ocaktan indirin, ılınınca servis tabağına alın. Buzdolabında iyice soğutup, bol limon sıkarak afiyetle yiyin.

9 yorum:

  1. http://hunerlieller.net3 Ocak 2008 19:21

    selam..en çok sevdigim kış yemegidir..bol limonlu oh.....ama bizde benden başka yiyen olmadıgı için yapmıyorum:((eline saglık canım afiyet olsun..sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Zeytinyağlı,bol limonlu,pırasa.. harika bir lezzet, severek yapıyoruz ve yiyoruz...:)))
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Bence harika bir tarif.. bizim mutfagımızda, zeytinyağlı olsun, kıymalı olsun pırasayı severek yapıyoruz...:)
    Ellerinize sağlık...

    Not:Rus salatasını tarifin aldım.ilk defa yapacağım..

    YanıtlaSil
  4. sibel çetin3 Ocak 2008 23:15

    BİZİM EVDE BENDEN BAŞKA PIRASA YİYEN YOK MAALESEF. ALDIĞIM PIRASA DEMETİDE BANA FAZLA GELİYOR. PIRASAYA HASRETİM YANİ. YEMEK İÇİN SANAMI GELSEM ACABA... :) ELLERİNE SAĞLIK CANIM.

    YanıtlaSil
  5. sefertasi.blogcu.com3 Ocak 2008 23:34

    merhaba canım,
    o kabın hepsini yiyebilirim çok sverim demek bu:))) ellerine sağlık evde de herkese ılıtıp yediriyorum benimkiler de soğuk sevmiyorlar çünkü:))
    tatlım suyunu özelliklemi koymadın yoksa unuttun mu? unutttuysan hataırlatayım dedim:))
    sen düşünürken ben kabı alıp gidiyorummmmmm
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglik bayilirim zeytinyagli pirasaya ah olsada yesem simdi ooofff ben en iyisi sana yorum yazdiktan sonra kapatayim pc yi yoksa bu gidisle mutfagimi saldircam cok aciktirdi bugün blog gezilerim beni hehe bir sorum olcakti womentuana senmisin?

    YanıtlaSil
  7. bak olmadi iste isimsiz benim Dilek
    diki35 by

    YanıtlaSil
  8. sibelintarifdefteri4 Ocak 2008 09:44

    Canım günaydın, yine güzel yorumunu esirgememişsin,çok mutlu ettin beni iyi ki varsın:-)) Pırasa nefis gözüküyor, ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar ben Giresundan Nihal. Emekli öğretmenim. Sitenizi çok beğendim. Herşey çok güzel. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta