MALZEMELER:
1 kg. bakla
1 büyük boy kuru soğan
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yeterince su
üzeri için ince kıyılmış dereotu
YAPILIŞI:
Baklaların kılçıklarını ayıklayın. Ayıkladığınız baklaları limonlu ve unlu suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleştirin. Baklaları ilave edip bir kaç dakika birlikte çevirin. Baklaların üzerine çıkana kadar su koyun. Tuzunu ve toz şekeri ekleyip yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Kapağını hiç açmadan oda sıcaklığına inene kadar bekleyin. Servis tabağına aktarıp, üzerine kıyılmış dereotu serpin.
AFİYET OLSUN...
yupi.... ilk yorum ben yaziyorum :)
YanıtlaSilhehe selam canim ellerine saglik cok lezzetli görünüyor oh olsada yesem simdi hmmm
by Dilek
www.diki35.blogcu.com
lezzetgemicim ellerine sağlık çok nefis bir tarif..:)) ben de sarımsaklı yoğrudumu aldım geldim...:))
YanıtlaSilsevgiler...
Zeytinyağlı bakla bayılırım. dolaptan çıkarıp soğuk soğuk yemek mmmmm..olsada tadına baksak...:))
YanıtlaSilellerinize sağlık...
ahhhh... bayılırım baklaya. özellikle o dereotunun kokusu beni mest ediyor. baklaya da en yakışanı o... ben baklayı üzerine yoğurt döküp taze sarımsakla beraber yemeye bayılırım. ellerine sağlık güzel arkadaşım. harika olmuş...
YanıtlaSilselam canım,
YanıtlaSilellerine sağlık ...ah keşke sen de bir cbox eklesen ben de bu yorum pencereleri açılsın diye belemek zorund kalmasam .!!!
çok öpüyorum seni canım beim, sevgilerimle
DEREOTUYLA PEK ARAM YOKTUR AMA BAKLA YEMEĞİNİ DE DEREOTU OLMADAN YEMEM GARİP BİR DURUM BENİMKİ :))
YanıtlaSilTAM BAKLA MEVSİMİ... TAZEYKEN ALIP YEMELİ... ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...
HAFTANIN SONUNA YAKLAŞIRKEN GÜZEL BİR HAFTA TATİLİ DİLERİM...
tavuk bölümünü atladım aplam herseferinde sana et yimem demek istemedim :)) hehehe valla bu yaptığın yimahta ilk gördüydük bazen anneme gösteriyom burayı ekrana yapışıyor -kıs bu nedir? bende başlim okumaya yahh :D ellerine sağlık tatliş dillimmmm.
YanıtlaSilwww.eftelya88.blogcu.com
Canım ellerine sağlık
YanıtlaSilnefiss olmuş bayılırım baklaya bende 2 gün önce pişirdim limonlu unlu suda beklemedim
püf noktası nedir canım
sevgiyle kal
mutlu haftasonları
selam canımcım.hiç bakla pişirmedim...eline saglık aşagıdaki tarif tam benim ogluma göre:))çıtır tavuk...en iyisi ben bu tabagı alayım:))görüşmek üzere...
YanıtlaSilDOSTSUZ DÜNYA OLMAZ İMİŞ,DOST DUASIZ KALMAZ İMİŞ.DOSTUN DUASINI ALANIN SIRTI YERE GELMEZ İMİŞ.DUANIZDA BULUNABİLMEK ÜMİDİYLE HAYIRLI CUMALAR...
YanıtlaSilcanım kokusu bana kadar geldi.eline sağlık.çok sağlıklı bir yemek..mutlu haftasonları..
YanıtlaSilCANIMMM INANKI YENI TARIF YAZMAK ICIN OTURDUM KAFAMI TOPLAYIPPTA YAZAMIYORUM!!!
YanıtlaSilBIR IKI DEYIL,AYNI KISI UYARILARA RAGMEN ÜCÜNCÜ KEZ AYNI SEYI YAPTI.NE KADAR KENDINE SAYGISI OLMAYAN KISILER VAR DIYEDE ONLARIN ADINA BEN ÜZÜLÜYORUM BILIYORMUSUN!!!
BÖYLE BIR SEYLE SAYFAMDA SIZLERLE OLMUS OLMAKTAN HIC MUTLU DEYILIM.
SADECE TARIF PAYLASMAK ICIN SAYFALARIMI ACTI BEN.SANALDA OLSA GÜZEL ARKADASLIKLARIM VAR.BILGI ALISVERISLERI YAPIYORUZ,BIRBIRIMIZDEN ÖGRENDIKLERIMIZLE ADETA KENDIMIZI YENILIYORUZ.
EMEKCININ LINKINI KOYMAK ZARURIDIR.BUDA ANCAK TARIFI BENDEN ALIR,FAKAT UYGULAR KENDI RESIMLERIYLE YAYINLARSA OLMASI GEREKENDIR.
TARIFI BIRDE BENIM RESIMLERIMLE YAYINLIYOR!!!
YAZIKKK,COK YAZIKKK!!!