28.03.2008

TARHANA PAPARASI


Bayat ekmekleri değerlendirmek için sizlere farklı bir alternatif daha... Bu tarifi bana eşim öğretti. Bekârken evlerinde sıkça yapılıp yenen bir yemekmiş. Özellikle pazar günleri bütün aile bir aradayken yapılırmış. Bir gün canı bu yemeği çekince, bana da nasıl yapıldığını tarif etti. O gün bu gündür, bayat ekmek biriktikçe yaparım. Gelelim tarife...

Öyle uzun uzadıya bir malzeme listesi yok. Hemen hepimiz tarhana çorbasının nasıl yapıldığını zaten biliyoruz. Önce, bayat ekmeğin miktarına göre bildiğiniz şekilde tarhana çorbasını pişiriyorsunuz. Bayat ekmekleri birer lokmalık doğrayıp tepsiye yayıyorsunuz. (Yalnız 2-3 dilim kadar ayırın. Üzeri için lazım olacak.) Çorbayı ekmekler tamamen ıslanacak şekilde üzerlerine kepçeyle gezdiriyorsunuz. Ayırdığınız 2-3 dilim bayat ekmeği de yine küçük lokmalara bölüp kızdırılmış kırmızı biberli tereyağda kızartıp tarhana paparasının üzerine serpiştiriyorsunuz. Bu yemeğin diğer bir özelliği de tabaklara pay edilmemesi. Herkes kaşığını kapıp tepsinin başına geçiyor. :)) Bir de bir baş soğan kırdınız mı, işte o zaman tam oluyor. =) AFİYET OLSUN...

15 yorum:

  1. ne kadar değişik bir tarif olmuş,canım istedi benim yine sıcak sıcak nasıl güzel olur ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. sefertasi.blogcu.com28 Mart 2008 22:27

    Selam canım benim,
    paparayı tarhanalı bilmiyordum ellerine sağlık ne güzel olmuş...
    güzel bir haftasonu dilerim sana, sürprizlerle dolu olsun:)) sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Hemserim benim,biz Trakyalilarin meshur tarhana paparasi..Buna bayiliyorum,tarhanayi en cok böyle yemesini severim,sadece corba olunca bana yavan geliyor.Ben de zaten bu sekilde tarhanayi blogumda yayinlamistim.Canim nefis görünüyor gercekten,dedigin gibi yanina sogani kiracaksin veya tursu,deme keyfime.Ha unutttum,ben bir de üzerine tarhana kavuruyorum böyle de mis gibi oluyor,denemediysen bir dene derim,ellerine saglik tatlim,öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Lezzetgemicim harika bir tarif olmuş, ben hiç yemedim desem inanırmısın, annem biliyormuş,ama ben bilmiyorum.. sizin tarifinize göre yapacagız... Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık çok değişik bir tarif ve nefis oldugu kesin...
    iyi hafta sonları dilerim...

    YanıtlaSil
  6. ozlemcim ben gelmeyeli sen neler yapmissin fistigim yetisemiyorum valla paparayi hiç tahranali duymamistim ama çok lezzetli oldugu belli bak bu seklinde denemek isterim esini de tebrik ederim sayesinde bir tarif daha ogrendim, bakla ve çitir tavuk enfes ellerine saglik guzelim opuyorum seni, guzel kalpli melegim.

    YanıtlaSil
  7. canım ellerine sağlık harika görünüyor.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 20 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
    Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
    Hanımlarla yapılan günlere,
    Beş çayına gelen misafirlere,
    Her biri birbirinden lezzetli tarifler.........

    ------------------------------------------------------------------------------------------

    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;31.03.2008--13.04.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ www.mucizembenibul.blogcu.com
    Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH.TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ "20" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......

    YanıtlaSil
  9. http://hunerlieller.net29 Mart 2008 22:36

    selam canım.çok ilginç ve degişik bir yemek olmuş.eline saglık.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. www.yemedeyanindayat.blogcu.com29 Mart 2008 23:27

    mrb
    ellerinize sağlık..valla çorbayı ekmekle yemeyi sevenler için ideal bir yemek..nefis olur tarhanaya bayılırım...

    YanıtlaSil
  11. CANIMMM TARHANA ÇORBASINA EKMEK DOĞRAYIP YEMESİNİ BENDE ÇOK SEVERİM BİR DAHAKİ SEFERE BÖYLE DENERİM...

    ELLERİNE SAĞLIK SICACIK SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  12. hele vişşş abeme bakın :D :D benim babamda sadece meenemen yapmayı bilir hatırlıyorum biz küçükken annem izmire gitmişti o gelene kadar içimiş dışımış menemen olmuştu ehehe :D ellerine sağlık gülümm abeninde tabee :P mucuxx bitenemm.

    www.eftelya88.blogcu.com

    YanıtlaSil
  13. Özlem'cim ellerine sağlık canım nefis olmuş akşama yapsak mı acaba? Bir de yanına turşu çıkarıcaksın şöyle koca bir tabak lahanalı falan. Annem üzerine ekşimik de serperdi harikaaa off offf Amaaan napalım trakyalıyız beyaaa:)))

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Özlem mesajın için çok teşekkür ederim. Tariflerin de çok iştah açıcı görünüyor. Eline sağlık ve görüşmek üzere ;)

    YanıtlaSil
  15. Bu akşam evde kalmış olan bayat ekmeklerimi bu şekilde değerlendiricem. Ellerine sağlık :)
    Tarhanayı zaten çok seviyorum. Bu tarife kıymada eklenebilir :)

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta