21.05.2008

ARNAVUT CİĞERİ VE PATATES TAVA


SOĞAN SALATASINI ANLATIRKEN ARNAVUT CİĞERİNDEN BAHSEDİP DE, TARİFİNİ VERMEMEK OLMAZ HERHALDE. HERKESİN BİLDİĞİ BİR LEZZET. AMA BİR KEZ DE BENDEN OLSUN. :))

MALZEMELER:
500 gr. dana ciğeri
un
kızartmak için sıvıyağ
tuz
pul biber
4-5 adet patates

YAPILIŞI:
Ciğerlerin üst zarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayın. Bir süzgeç veya kağıt havlu yardımıyla kanlı suyunu süzdürün. (Sakın yıkamayın) Patatesleri de soyup, ciğerlerin büyüklüğünde doğrayıp kızartın. Ciğerleri una bulayıp, fazla ununu silkeleyin. Bol sıvıyağda kızartıp servis tabağına patateslerin yanına alın. Tuz ve pul biber serpin. Soğan salatası eşliğinde afiyetle yiyin....

PÜF NOKTASI:
Ciğerleri bir kaç saat sütte bekletirseniz, çok daha yumuşak ve lezzetli olduğunu göreceksiniz.

13 yorum:

  1. Bayılırım sizemi gelsem ne yapsam.Hımmm mis gibi kokusu burnuma geldi.

    YanıtlaSil
  2. TABİİ YA... SOĞAN SALATASININ YANINDA NEFİSS ARNAVUT CİĞERİ OLMADAN OLUR MU HİÇ... :) MMMMMMM.... ELLERİNE SAĞLIK CANIM. PÜF NOKTASI İÇİN DE TEŞEKKÜRLER. İLK FIRSATTA DENEYECEĞİM CANIM. ÖPTÜM... SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  3. ciğer enfessssss...bende çorludayım ve sizi bulduğuma çok sevindim artık her gün takip ederim tariflerinizi...
    bende bloğuma beklerim tabi wwww.caganimla.blogcu.com

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor,cigeri hep pirinc pilavla yapardim,patatesle hic aklima gelmemisti.Patateslide cok lezzetli olur.Ellerine saglik canim ,sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  5. sevgipınarı0123 Mayıs 2008 10:05

    Ellerinize sağlık Özlem kardeşim,görüntü çok güzel.Lezzet de öyledir eminim.Hayırlı Cumalar dilerim.Tekrar görüşmek dileğiyle muhabbetle kalın:)

    YanıtlaSil
  6. Canıım, hiç cevap yazamadım kusura bakma, ama merdivenden düşüp sağ kolumu dirsekten kırdım, komple alçıda bu yüzden ne blogumu yenileyebiliyorum ne de yorum yazabiliyorum...sanırım 2 hafta daha sürecek alçı işi... bu arada aksatmadan uğradığın ve mesaj bıraktığın için teşekkür ederim canım...
    Tüm yaptıkların gibi çiğer de harika...eline sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Özlemcimmmmmmm;ciğere dayanamam ellrine sağlık benim payımı ayırmışsındır inşallah öptümmmm

    YanıtlaSil
  8. slm
    alttaki salatayla beraber bu tabağı alıp gidiyorum
    ellerine sağlık nefis olmuşlar
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. of canım harika görünüyor...

    şimdi akşam yemeği için şu tabak bende olsa ne güzel olurdu...

    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Arnavut cigeri mmmmm bayılırım...:))
    Özlemcim ne zamandır yapmamıştım,senin tavsiyelerine göre yapacagım....:)))
    Ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  11. Aycaya katılıyorum bende...hatta iyiki bloglarımız var diyorum...:))
    sıkıntı çekmiyoruz bugün ne yapacagız diye....:))
    Görünüm süper, tarif harika daha ne olsun dimi...:))
    Ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  12. karabiberinmtufagi.blogcu29 Mayıs 2008 14:09

    tamda bu aksam ciger yapicaktim bede sütte bekletim dedigin ibi bari canim ellerine saglik öpüldün....

    YanıtlaSil
  13. karabiberinmtufagi.blgocu29 Mayıs 2008 14:11

    tekradan ben sakin yikamayin demissin cigerleri ama ben yikadim yaaa tabi fazla degilde kani akksin diye önemli irsey olmuyordur umarim cavap yazarsan seviirim...

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta