SOĞAN SALATASINI ANLATIRKEN ARNAVUT CİĞERİNDEN BAHSEDİP DE, TARİFİNİ VERMEMEK OLMAZ HERHALDE. HERKESİN BİLDİĞİ BİR LEZZET. AMA BİR KEZ DE BENDEN OLSUN. :))
MALZEMELER:
MALZEMELER:
500 gr. dana ciğeri
un
kızartmak için sıvıyağ
tuz
pul biber
4-5 adet patates
YAPILIŞI:
Ciğerlerin üst zarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayın. Bir süzgeç veya kağıt havlu yardımıyla kanlı suyunu süzdürün. (Sakın yıkamayın) Patatesleri de soyup, ciğerlerin büyüklüğünde doğrayıp kızartın. Ciğerleri una bulayıp, fazla ununu silkeleyin. Bol sıvıyağda kızartıp servis tabağına patateslerin yanına alın. Tuz ve pul biber serpin. Soğan salatası eşliğinde afiyetle yiyin....
PÜF NOKTASI:
Ciğerleri bir kaç saat sütte bekletirseniz, çok daha yumuşak ve lezzetli olduğunu göreceksiniz.
Bayılırım sizemi gelsem ne yapsam.Hımmm mis gibi kokusu burnuma geldi.
YanıtlaSilTABİİ YA... SOĞAN SALATASININ YANINDA NEFİSS ARNAVUT CİĞERİ OLMADAN OLUR MU HİÇ... :) MMMMMMM.... ELLERİNE SAĞLIK CANIM. PÜF NOKTASI İÇİN DE TEŞEKKÜRLER. İLK FIRSATTA DENEYECEĞİM CANIM. ÖPTÜM... SEVGİLER...
YanıtlaSilciğer enfessssss...bende çorludayım ve sizi bulduğuma çok sevindim artık her gün takip ederim tariflerinizi...
YanıtlaSilbende bloğuma beklerim tabi wwww.caganimla.blogcu.com
Nefis görünüyor,cigeri hep pirinc pilavla yapardim,patatesle hic aklima gelmemisti.Patateslide cok lezzetli olur.Ellerine saglik canim ,sevgiyle kal:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık Özlem kardeşim,görüntü çok güzel.Lezzet de öyledir eminim.Hayırlı Cumalar dilerim.Tekrar görüşmek dileğiyle muhabbetle kalın:)
YanıtlaSilCanıım, hiç cevap yazamadım kusura bakma, ama merdivenden düşüp sağ kolumu dirsekten kırdım, komple alçıda bu yüzden ne blogumu yenileyebiliyorum ne de yorum yazabiliyorum...sanırım 2 hafta daha sürecek alçı işi... bu arada aksatmadan uğradığın ve mesaj bıraktığın için teşekkür ederim canım...
YanıtlaSilTüm yaptıkların gibi çiğer de harika...eline sağlık
Sevgiler
Özlemcimmmmmmm;ciğere dayanamam ellrine sağlık benim payımı ayırmışsındır inşallah öptümmmm
YanıtlaSilslm
YanıtlaSilalttaki salatayla beraber bu tabağı alıp gidiyorum
ellerine sağlık nefis olmuşlar
sevgiler
of canım harika görünüyor...
YanıtlaSilşimdi akşam yemeği için şu tabak bende olsa ne güzel olurdu...
ellerine sağlık...
Arnavut cigeri mmmmm bayılırım...:))
YanıtlaSilÖzlemcim ne zamandır yapmamıştım,senin tavsiyelerine göre yapacagım....:)))
Ellerine sağlık....
Aycaya katılıyorum bende...hatta iyiki bloglarımız var diyorum...:))
YanıtlaSilsıkıntı çekmiyoruz bugün ne yapacagız diye....:))
Görünüm süper, tarif harika daha ne olsun dimi...:))
Ellerine sağlık canım....
tamda bu aksam ciger yapicaktim bede sütte bekletim dedigin ibi bari canim ellerine saglik öpüldün....
YanıtlaSiltekradan ben sakin yikamayin demissin cigerleri ama ben yikadim yaaa tabi fazla degilde kani akksin diye önemli irsey olmuyordur umarim cavap yazarsan seviirim...
YanıtlaSil