14.05.2008

PDÇS # 23 VE "YALANCI SU BÖREĞİ"

İŞTE SİZLERE ZAHMETSİZ BİR SU BÖREĞİ TARİFİ. DAHA DOĞRUSU YALANCI SU BÖREĞİ. AMA YEDİĞİNİZDE GERÇEK SU BÖREĞİNDEN FARKI OLMADIĞINI GÖRECEKSİNİZ. BEN TABAĞIMI SOĞUTMADAN SEVGİLİ "deryadanlezzetler.com" A GİDİYORUM. PORSELEN DEMLİK ETKİNLİĞİNİN 23. DÖNEM EVSAHİBESİ OLAN ARKADAŞIMA KOLAYLIKLAR DİLERİM...




MALZEMELER:
6 adet hazır yufka
300 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1/2 paket fiyonk makarna
3 su bardağı süt
1 yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:
Fiyonk makarnayı az tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Geniş bir kapta sütü, sıvı yağı, yumurta ve tuzu çırpıp hazır edin. Yüksek kenarlı ve geniş bir tepsiyi sıvı yağla yağlayın. Yufkalardan birini, kenarları dışarıya sarkacak şekilde tepsiye yayın. İki yufkayı sütlü karışıma batırıp, süzdürmeden tepsiye serin. Haşlanmış makarnayı tepsideki yufkaların üzerine yayın. Beyaz peyniri ufalayıp, kıyılmış maydanozla karıştırın ve makarnanın üzerine de onu yayın. Geriye kalan üç yufkayı da sütlü karışıma batırıp tepsiye serin ve dışarda kalan yufka kenarını tepsinin içine doğru katlayın. Sütlü karışım artmışsa, onu da en üste gezdirip yaklaşık 20 dakika kadar bu şekilde bekletin. Önceden kızdırdığınız fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz 1 yemek kaşığı tereyağını böreğinizin üzerinde gezdirin. Bu işlem hem böreğin kabuğunun sertleşmesini önler, hem de mis gibi kokarak lezzetine lezzet katar. AFİYET OLSUN...

17 yorum:

  1. canımmm... cidden şahane görünüyor. kokusunu ve lezzetini duyar gibi oldum valla. kaldıysa, akşamüstü çaya geliyorum. :) ellerine sağlık can arkadaşım. selamlar..

    YanıtlaSil
  2. Tarifini bizlerle paylaştığı için arkadaşıma çok teşekkür ederim.Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
    Ellerine,emeğine sağlık arkadaşım.Çok nefis olmuş.Tarifini yayıladım.

    Müjde!

    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
    Yayına Hazırlayanlar
    http://nasibim.blogcu.com
    http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Sorumlu Müdür
    http://selmahlc.blogcu.com
    Grafik Tasarım Düzenleme
    Yağmur İpar

    Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
    Bunun için yapmanız gereken tek şey:

    Adınızı
    Sitenizin adresini
    Dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
    Tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır.

    Örnek
    isim: SEVİL SAHİN
    site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Tarif : SALATA YARIŞMASI
    Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

    Ayrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. canım arkadaşım ben içinde makarna olan herşeyi severim.hele bide adı suböreği olursa duble severim.ellerine sağlık canım.sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Su böregi harika olmuş..Ellerine sağlık...
    Bunuda listeme ekledim...:))
    Bu arada cizlemeyi yaptım harika oldu tadına doyamadık...:)))

    Yakında blogumda yayımlarım...

    YanıtlaSil
  5. Börek nefis olmuş hele yanında ayranla tadına doyum olmaz...:))
    ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  6. sefertasi.blogcu.com14 Mayıs 2008 20:56

    nefis bir börek dayanılası gibi değil, şimdi gece gece ne yapıcam ben?:)))
    ellerine sağlık tatlım, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. 23. Ev sahibemiz olan http://deryadanlezzetler.com arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .
    Sevgilerimle SEVİL

    YanıtlaSil
  8. Ooof neler yapmis benim marifetli arkadasim böyleeee. Süper lezzetli görünüyorlar, ellerine saglik canim benim.

    YanıtlaSil
  9. mmmm nefis olmuş.ellerine sağlık canımm.

    YanıtlaSil
  10. Harika bir görüntü,ister sahte ister gercek,su böregi su böregidir.Yani her sekli kabul edilir:)Ellerine saglik canim,sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. selam canım...

    gerçekten nefis görünüyor...sanırım böreğin bekleme süresinde bu lezzeti kapıyor.....

    hatta akşamdan tepsiye döşeyip sabah pişirince böyle gerçek su böreğine benzediğini duymuştum bende....

    ellerine sağlık...hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  12. tıh tıhh bana kaldımı :) dicektimm ama getirmiştin bloguma :D :D uyy gülüm çok tşklerrrr ellerine sağlıkk senin yaptığını yemek gibisi yokk vallaa çok severim ben bürekkk :)

    www.eftelya88.blogcu.com

    YanıtlaSil
  13. canim börek süper ellerine saglik iki dilim aldim ayricada hayirli cumalar sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Marifetli arkadasim neler yapmis yine,masallah,borek sahane guzelim,yalanci su boregi hiiiimmm enfes olmus,her zaman ki gibi,ellerine saglik.

    Hayirli cumalar opuldun bi tanesi:))

    kelebeklisaniyeler.blogcu.com

    YanıtlaSil
  15. Canım etkinliğimde seni de görmek çok isterim. Eminim çok güzel bi tarifle katılacaksın. Çünkü sayfandaki herşey muhteşem. Bekliyorum...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Canım su böreğin harika.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  17. sevgipınarı0122 Mayıs 2008 23:04

    Ellerinize sağlık Özlem Hanımcığım.Börek tarifinizi denedim bugün ve çok hoşuma gitti.Bir ara blogumda yayımlamaya çalışacağım.Bu güzel tarif için teşekkürler.Hayırlı geceler...

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta