30.05.2008

TAVUKLU BEZELYE VE ŞEHRİYELİ PİLAV



TAVUKLU BEZELYE


MALZEMELER:
500 gr. bezelye
300 gr. kuşbaşı tavuk göğsü
2 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 çorba kaşığı salça
yeterince su
tuz

YAPILIŞI:
Bir tencerede margarini eritin. Tavukları rengi dönene kadar yağda çevirin. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edin ve kokusu çıkana kadar birlikte çevirin. Bezelyeleri ve küp küp doğradığınız havuçları tencereye ilave edin. İki parmak üzerine çıkacak kadar su ekleyin, tuzunu koyun. Havuçlar yumuşamaya başladığında yine küp doğranmış patatesleri ilave edin. 10-15 dakika daha pişirin.





ŞEHRİYELİ PİLAV


MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağ
1 adet tavuk bulyon
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI:
Pirinçleri ayıklayıp 30 dakika tuzlu ılık suda bekletin. Nişastası gidene kadar yıkayıp süzün. Tereyağı eritin. Şehriyeleri kahve renk alana kadar tereyağda kavurun. Pirinçleri ekleyip, pirinçler şeffaflaşana kadar şehriyelerle birlikte kavurmaya devam edin. Sıcak suyu, tavuk bulyonu ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişirin. 15 dakika demlendirip servis yapın. AFİYET OLSUN...

15 yorum:

  1. Merhaba canim,
    mücverin tarifini almaya geldim selam vermeden gitmet istemedim. Tavuk bezelye ve sehriyeli pilav harika olmus ellerine saglik.
    sevgilerle Dilek

    YanıtlaSil
  2. oppppsss çok güzelmiş ellerine sağlık:)
    hayırlı cumalar canım..

    YanıtlaSil
  3. BU NE GÜZEL Bİ TABAK CANIM YAAA. ELİMİ UZATIP ALASIM GELDİ. ELLERİNE SAĞLIK HAYATIM. ŞAHANE OLMUŞ. BU ARADA BLOĞUN YENİ HALİ DE KONUŞUYOR HANİ.. :)))) SEVGİLER CANIM. ÖPÜYORUM.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, etkinlikte böyle güzel tariflerini bekliyorum. Tuğba…
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 24
    http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve
    http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
    • Akşam üstü sohbetine gelen dostlara
    • Hanımlarla yapılan günlere
    • Beş çayına gelen misafirlere
    • Herbiri birbirinden lezzetli tarifler..

    26 Mayıs 2008 (pazartesi) -- 8 Haziran 2008 (pazar)
    tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 24 bende yani http://www.keyiflimutfagim.com/ da düzenlenecektir..
    Tüm arkadaşlarımın katılımlarını bekliyorum.


    AYRICA :
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
    Yayına Hazırlayanlar
    http://nasibim.blogcu.com
    http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Sorumlu Müdür
    http://selmahlc.blogcu.com
    Grafik Tasarım Düzenleme
    Yagmur İpar

    Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
    Bunun için yapmanız gereken tek şey
    • adınızı
    • sitenizin adresini
    • dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
    • tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
    Örnek
    isim: SEVİL SAHİN
    site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Tarif : SALATA YARIŞMASI
    Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

    Ayrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Özlem'cim ellerine sağlık bezelye ve pilavın uyumu süperdir,seninde muhteşem olmuş,yiyenlere afiyet olsun,öptüm canımmm

    YanıtlaSil
  6. canım merhaba,
    cok guzel görunuyor ellerine sağlık. iyi hafta sonları sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Canim, cok nefis bir yemek olmus, yanina da pilav oooooh, mis gibi...
    Ellerine saglik canim benim, güzel bir hafta sonu tatili diliyorum sana.

    YanıtlaSil
  8. merhaba bezelyen çok güzel gözüküyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. canım ellerine sağlık yemeğin nefis olmuş.bizim evde sık sık pişen bi yemektir.bezlye+pilav.sende çok güzel yapmışsın.sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  10. Canım ellerine sağlık. Bezelyeleri dondurucuya koyma zamanı geldi...

    Pilavla ne güzel yenmiştir...

    Keyifli mutlu haftasonu tatili seninlle olsun...

    YanıtlaSil
  11. Canım şehriyelipilav ve tavuğu çok severim.Kurtarıcı yemeğimdir.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Özlem cim merhaba
    Ben böyle yemeklere bayılıyorum. Ohhh ye yemeğini karnın doysun.Suyuna da ekmeğini ban şöyleee.Bazen değişik tarifler deniyeceğim diye aç kaldığım çok olmuştur:)))Ellerine sağlık arkadaşım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. mis gibi bir yemek olmuş.mmm eline sağlık..

    YanıtlaSil
  14. En sevdiğim yemeklerden çok da harika olmuş...tavuk,bezelye,pilav hiç bir zaman hayır diyemem...:)))
    Ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  15. Nefis, nefis, nefis...görünümüde okadar harika olmuş ki....mmmmmm dedim yani....:))
    ellerine sağlık canım.....

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta