TAVUKLU BEZELYE
MALZEMELER:
500 gr. bezelye
300 gr. kuşbaşı tavuk göğsü
2 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 çorba kaşığı salça
yeterince su
tuz
YAPILIŞI:
Bir tencerede margarini eritin. Tavukları rengi dönene kadar yağda çevirin. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edin ve kokusu çıkana kadar birlikte çevirin. Bezelyeleri ve küp küp doğradığınız havuçları tencereye ilave edin. İki parmak üzerine çıkacak kadar su ekleyin, tuzunu koyun. Havuçlar yumuşamaya başladığında yine küp doğranmış patatesleri ilave edin. 10-15 dakika daha pişirin.
ŞEHRİYELİ PİLAV
MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağ
1 adet tavuk bulyon
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
Pirinçleri ayıklayıp 30 dakika tuzlu ılık suda bekletin. Nişastası gidene kadar yıkayıp süzün. Tereyağı eritin. Şehriyeleri kahve renk alana kadar tereyağda kavurun. Pirinçleri ekleyip, pirinçler şeffaflaşana kadar şehriyelerle birlikte kavurmaya devam edin. Sıcak suyu, tavuk bulyonu ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişirin. 15 dakika demlendirip servis yapın. AFİYET OLSUN...
Merhaba canim,
YanıtlaSilmücverin tarifini almaya geldim selam vermeden gitmet istemedim. Tavuk bezelye ve sehriyeli pilav harika olmus ellerine saglik.
sevgilerle Dilek
oppppsss çok güzelmiş ellerine sağlık:)
YanıtlaSilhayırlı cumalar canım..
BU NE GÜZEL Bİ TABAK CANIM YAAA. ELİMİ UZATIP ALASIM GELDİ. ELLERİNE SAĞLIK HAYATIM. ŞAHANE OLMUŞ. BU ARADA BLOĞUN YENİ HALİ DE KONUŞUYOR HANİ.. :)))) SEVGİLER CANIM. ÖPÜYORUM.
YanıtlaSilÖzlem'cim ellerine sağlık bezelye ve pilavın uyumu süperdir,seninde muhteşem olmuş,yiyenlere afiyet olsun,öptüm canımmm
YanıtlaSilcanım merhaba,
YanıtlaSilcok guzel görunuyor ellerine sağlık. iyi hafta sonları sevgiler..
Canim, cok nefis bir yemek olmus, yanina da pilav oooooh, mis gibi...
YanıtlaSilEllerine saglik canim benim, güzel bir hafta sonu tatili diliyorum sana.
merhaba bezelyen çok güzel gözüküyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık yemeğin nefis olmuş.bizim evde sık sık pişen bi yemektir.bezlye+pilav.sende çok güzel yapmışsın.sevgiyle kal
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık. Bezelyeleri dondurucuya koyma zamanı geldi...
YanıtlaSilPilavla ne güzel yenmiştir...
Keyifli mutlu haftasonu tatili seninlle olsun...
Canım şehriyelipilav ve tavuğu çok severim.Kurtarıcı yemeğimdir.Eline sağlık.
YanıtlaSilÖzlem cim merhaba
YanıtlaSilBen böyle yemeklere bayılıyorum. Ohhh ye yemeğini karnın doysun.Suyuna da ekmeğini ban şöyleee.Bazen değişik tarifler deniyeceğim diye aç kaldığım çok olmuştur:)))Ellerine sağlık arkadaşım. Sevgiler...
mis gibi bir yemek olmuş.mmm eline sağlık..
YanıtlaSilEn sevdiğim yemeklerden çok da harika olmuş...tavuk,bezelye,pilav hiç bir zaman hayır diyemem...:)))
YanıtlaSilEllerine sağlık....
Nefis, nefis, nefis...görünümüde okadar harika olmuş ki....mmmmmm dedim yani....:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım.....