MALZEMELER:
12 adet lazanya
Bolonez sos için:
300 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet olgun domates
4 adet çarliston biber (biberim yoktu, rendelenmiş havuç kullandım)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber
Beşamel sos için:
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı tepeleme un
2,5 su bardağı soğuk süt
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
YAPILIŞI:
Lazanyaları tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Diğer tarafta bolonez sosu hazırlayın. Bunun için; sıvı yağı bir tavada kızdırın. Yağ kızınca kıymayı ilave edip ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyip 5 dk. sürekli karıştırarak kavurun. Rendelenmiş domates ve ince ince doğranmış çarliston biberleri de katarak bir taşım kaynatın. Tuz ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte oldukça koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın. Beşamel sosu yapmak için de; derin bir tencerede margarini kızdırıp unu kavurun. Sütü ilave ederek topak topak olmaması için çırpma teliyle hızlıca karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Diktörtgen bir borcamı hafif yağlayın. Borcamınızın genişliğine göre 2 veya 3 lazanyayı yanyana dizin. Üzerine beşamel sos gezdirip bolonez sostan yayın. Tekrar lazanya ile kaplayıp, aynı işlemleri lazanyalar bitene kadar tekrarlayın. En son lazanyaların üzerini beşamel sosla kaplayıp rendelenmiş kaşar serpin. 180 derece fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar fırınlayın. Sıcak sıcak servis yapın. Aşamalı fotoğrafları aşağıdaki slayttan izleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Ne g�zel olmus,cok severim lazanyeyi.Ellerine saglik canim.G�zel bir hafta diliyorum:)
YanıtlaSilCanımm
YanıtlaSilyeni şablonun hayırlı uğurlu olsun çok gzüel olmuş slide eklemende
güle güle kullan
sevgiyle kal
mutlu huzurlu haftalar
mmm nefis olmuş nefis.ellerine sağlık tatlım..
YanıtlaSilÖzlemcim ne zamandır lazanya yapmamıştım... şimdide yarın ne yapacagız diye konuşuyorduk....:))
YanıtlaSilartık senin tarifine göre yapacagız...:))
şablonun çok çok hoşuma gidiyor daha öncede söylemiştim ama gene söylüyorum, güle güle kullan...
Ayca yla karar verdik yarın bizim mutfakta da lazanya varrr...bu kadar nefis tarif olursa..:)))
YanıtlaSilayrıca oyumuda kullandım ama secim yapmadan...:))) yapamam ki....
offff!! mükemmel ötesi bir görüntü. bu tarif adama diyetini bozdurur. :)) ama değer hani. ellerine sağlık can arkadaşım. hayırlı haftalar diliyorum. kocaman öpücükleeeeeer.....
YanıtlaSilHımmm
YanıtlaSilvalla misssler gibi koktu nefis canım ellerine sağlık makarna canavarı olarak lazanyayada asla hayır diyemem ...Ellerine sağlık canım.
Sevgiler.....
selamlar canim vallah canim cok cekti simdi su lazanyeyei maglesef bunun diyet versiyonu yok :(
YanıtlaSilellerine saglik sevgilerle Dilek
Aşkımmmm ellerine sağlık bayılırım lazanyaya benim için bir tabak yermisin öptüm
YanıtlaSilbolo neyy die okudum ha :D ellerine sağlık gülüm ismi tohaf geldi acık :)))
YanıtlaSilwww.eftelya88.blogcu.com
merhaba canım makarna harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler..sihirlimutfak.
YanıtlaSilcanim benim merhaba,yeni slide eklemisin çok hos olmus daha detayli olmus. lazanya ya bayilirim ellerine saglik harika gozukuyor,afiyet olsun sizlere canisi. tavuklu bezelye de pilavla harika misler gibi offf ya canim çok çekti,opuyorum seniiii guzelim.
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilsizin tarifinize uygun yapmaya çalıştım.
ilk lazanya deneyimim olduğu için lazanyaları haşladıktan sonra nası ayıracağımı bilemedim sonunda soğuk suya koymayı akıl ettim biraz daha iyi oldu.
beşamel sosa da 2YEMEK KAŞIĞI margarin ve 2YEMEK KAŞIĞI un koymuşum.lazanyamı batıran da o oldu.
fırından aldıktan sonra baktım ki ağzıma yoğun bi margarin tadı geliyor. dedim keşke beşameli koymasaymışım. tabi sonra baktım çorba kaşığı yazıyor tarifte..
bi de harcına marketlerde bulabiir misiniz bilmiyorum ama ,italyada kullanılan bi sos var işte bolonez ya da napoliten soslu yemeklere ondan katıyolar salça gibi bişey, ondan katarsanız da ayrı bi tat vereceğini düşünüyorum.
sosunun da suyunu iyice çekmesi çok önemliymiş cidden.
teşekkürler.
Merhaba, lazanyayı çok seviyorum. Bir tavsiyede bulunmak istiyorum, Barilla lazanya kullanırsanız haşlamanıza gerek kalmıyor. Mantar da kullanınca, sosun ve mantarın ıslaklığıyla yumuşuyor.
YanıtlaSil