23.07.2008

DAMLA ÇİKOLATALI MUFFİN


MUFFİNLERİN YAPMASI DA, YEMESİ DE BANA GÖRE ÇOK KEYİFLİ. ARA SIRA YAPARIM. BU DA EN SON YAPTIĞIM DAMLA ÇİKOLATALI MUFFİNLER. FIRINDAYKEN MAALESEF ELEKTRİK KESİNTİSİNE UĞRADIĞINDAN PEK KABARMADI. GÖRÜNTÜ YANILTMASIN, TADI HARİKA....

MALZEMELER:
2 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakaolu içecek tozu (nesquik)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
üzeri için; damla çikolata

YAPILIŞI:
Yumurtalarla toz şekeri mikserin en hızlı devrinde 5-6 dakika çırpın. Süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Unu azar azar ve eleyerek ekleyin. Kakaolu içecek tozunu, vanilyayı ve kabartma tozunu koyun. Kağıt muffin kalıplarının yarısına gelecek şekilde kek hamurunu paylaştırın. Üzerlerine damla çikolata serpiştirin ve önceden 180 derecede ısıttığınız fırında pişirin. AFİYET OLSUN...

6 yorum:

  1. top keki bende çok seviyorum.mutfağa bir girebilsem yapıp dondurucuya atıcam.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba canım top keklerin harika görünüyor, ellerine sağlık. Bu gün arşivini gezdim, çok güzel tariflerin varmış sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık çok leziz kabarması olsun tadı eminim süperdir kocaman öptüm

    YanıtlaSil
  4. mımmm ellerinize sağlık nefis olmuşlar sevgiler

    YanıtlaSil
  5. a be naparsın gene döktürmüşün kekleri.a be sen çok beceriklisın.nerden gelir bu hünerler.bakarım bakarım canım çeker.olsada yesem derım.sevgiyle kal:)))))

    YanıtlaSil
  6. AÇLIK KAMPANYASI

    Merhaba,bugün sizin önemli bir konuda dikkatinizi çekmek istiyorum.

    Gelin blogunuza bir kampanya ekleyelim.İsmi Aç cocuklara yardım edelim kampanyası.Ben bu duyuruyu yapalı dört aydan fazla zaman oldu ve katılım çok yüksek.

    Hergün bilgisayar karşısında saatlerce oturuyoruz ve orayı burayı tıklıyoruz.Şimdi günde sadece BİR TIKLAMA ile aç cocuklara sizde yardım edebilirsiniz.

    Dünyada her 3 saniyede bir insan ölüyor açlıktan ve bunların büyük çoğunluğu henüz çocuk.Artık onlar için bir kampanya var!Tamamen ücretsiz!

    Sizde bu kampanyayı yayınlayarak hem ziyaretçilerinizi arttırın hemde faydalı işlerinize önemli bir halka ekleyin.

    Bu kampanya nedir?

    Birleşmiş Milletlerin Açlık Sitesine Girin.

    Orada Göreceğiniz Sarı Düğmeye Tıklayın.Dünyanın Herhangi bir Yerinde Aç Bir insan Yiyecek Alıyor. Size Hiçbir Maliyeti Yok, Yiyeceğin Parası Reklam Logolarını Görmeniz ile Reklam Yapan Sponsorlar Tarafından Ödeniyor,Tüm Yapacağınız Bu Siteye Girmek ve Yiyecek Bağışla Help Feed The Hungry) Düğmesine TIKLAMAK. Bir Saniye Sürüyor, Günde Sadece Bir Kere Bağışta Bulunabiliyorsunuz.İşte bu kadar kolay!

    Nasıl yayınlayacaksınız?

    Sitenin linkini aşagıda yazdığım bloglarımdan edinebilirsiniz ya da kolaylık olması için
    cagdasdrama@gmail.com adresimden gereken HTML dosyasını gönderebilirim.Bir mail atmanız yeterli.(Yorum kısımlarından HTML dosyaları teknik olarak yollanmıyor çünkü)

    Not: Kampanyayı yayınlayan siteleri kendi blogum da Onuncuköy de asiller listesi adı altında yayınlamaktayım.Burada ki amaç katılımcıların çokluğunu gösterebilmek.Siz de kampanyayı yayınladığınız taktirda lütfen cagdasdrama@gmail.com adresime web sayfanızın linkini içeren mailinizi yollayın ve listede adınız yer alsın.

    Cem Akkılıç

    Kampanya detayları için;

    Onuncuköy
    http://cemologyonuncukoy.blogspot.com/2008/03/alik-kampanyasi.html

    Kampanyayı blogunda yayınlayan ASİLLER Listesi (LÜTFEN ASİLLER LİSTESİNE GÖZ GEZDİRİNİZ.)Orada karşılıksız olarak blogların linklerini yayınlıyorum.

    http://cemologyonuncukoy.blogspot.com/
    2008/03/alik-kampanyasi-ve-asiller-listesi.html

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta