25.02.2009

PÜRELİ TAS KEBABI


UZUN ZAMANDIR 'ANA YEMEK' TARİFİ VERMEDİĞİMİ FARKETTİM. :) ARŞİVİMDE BEKLEYEN ANA YEMEKLERDEN BİRİNİ, "PÜRELİ TAS KEBABI"NI PAYLAŞAYIM DEDİM.

MALZEMELER:
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
3 adet olgun domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber, kekik
yeterli miktarda sıcak su

püresi için:
5 adet orta boy patates
2 tatlı kaşığı tereyağ
1,5 çay bardağı ılık süt
tuz

YAPILIŞI:
Etleri bir tencerede suyunu çekene kadar kadar sıvı yağda kavurun. Küp küp doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı ilave edip birlikte kavurmaya devam edin. Domatesleri rendeleyip, salçayla birlikte tencereye ekleyin. Üzerine çıkacak kadar sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. (Kekiği ocağı kapattıktan sonra ilave edin ki, etlerin rengini karartmasın.) Etleriniz pişerken diğer taraftan püresini hazırlayın; kabuklarını soyup dörde böldüğünüz patatesleri haşlayın. Suyunu süzüp tereyağ ve tuz ilave edip iyice ezin. Ilık sütü yavaş yavaş patateslere yedirerek karıştırın. Servis tabağının bir tarafına tas kebabını, diğer tarafına patates püresini koyup, sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN...

24 yorum:

  1. çok sevdiğim bir yemektir.ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. HIMMM HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  3. Bu ikiliyi cok seviyorum. Nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Sicacik sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem görüntü muhteşem tat. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım harika görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Canım benim ellerine sağlık çokkk severim tabağı aldım iyi geceler sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım.harika olmuş yemeğin.afiyet olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. yemek enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

    YanıtlaSil
  9. elinize sağlık. şahane görünüyor. deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  10. canım
    ellerine sağlık enfes olmuş yemeğin
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Cok leziz gorunuyor canim ellerine saglik.

    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  12. uzun bı aradan sonra merhabalar arkadaşım,paylaşım için çook teşekkurler...

    YanıtlaSil
  13. Cok guzel gorunuyor. En kisa zamanda yapmaya calisacagim. Sizleride koseminderine beklerim. Benimde cok yeni oplmasina ragmen guzel tarifelrim var.
    Basarilar

    YanıtlaSil
  14. Et vazgeçilmezim püre de bu yemeğin vazgeçilmezi:)))
    Elinize sağlık sevgili lezzet gemisi çok güzel görünüyor
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  15. hayırlı cumlara arkadasım sevgıler

    YanıtlaSil
  16. canım benim merhabalar
    nasılsın kendine ve bebişimize dikkat et olurmu Allaha emanet olun ailecek :)

    YanıtlaSil
  17. Ben et oburum çok seviyorum et yemeklerini yanınada püreyle nefiss nefiss
    ellerine sağlık canım
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  18. Hımmm
    yemede yanında yat derler ya aynen öyle olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun...
    Kendine iyi bak tabi kızlara da :))

    YanıtlaSil
  19. Canım ellerine sapğlık taskebabınada da püreye de bayılırımm

    mutlu pazarlar

    YanıtlaSil
  20. ellerine sağlık.ikisi de benim özellikle çok sevdiğim tatlardan...sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. Canim, nasilsin?

    Kiss dear friend

    YanıtlaSil
  22. mmm.nefis..kokusunu duyar gibi oldum:))hem görünüm hem sunum olarak harika görünüyor.kimbilir tadı nasılda nefistir..ellerine emeğine sağlık arkadaşım.herşey gönlünce olsun.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  23. Harika görünüyyor çokta severim:) ellerine sağlık cnm...mutlu haftalar:)

    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  24. http://belguzaranne.blogspot.com12 Mart 2009 23:15

    merhaba hayırlı geceler sevgiler

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta