Ramazanda genellikle pide tüketiriz. Oruçluyken önce gözümüzü doyurmak adına, ihtiyaçtan fazla pide alırız. Doğal olarak da fazlası bayatlar. Bayatlayan pideleri değerlendirmek için ideal bir tarif, "EKMEK KEBABI"... Aslında bu tarifi daha önce yayınlamıştım. Ramazana özel olacağını düşündüğümden, tekrar yayınlamak istedim.
Bu tarifi can arkadaşım SEVİL'in "İftar Bereketi Etkinliği"ne gönderiyorum ve herkese hayırlı ramazanlar, bereketli sofralar diliyorum.
MALZEMELER: (4 Kişilik)
2 adet bayat pide
1 litre et suyu
tuz
**
350 gr. kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 yumurta
1 dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber
1 çay kaşığı köfte baharı
**
1 kase yoğurt
2-3 diş ezilmiş sarımsak
**
3 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
YAPILIŞI:
Pideleri birer lokma büyüklüğünde küp küp doğrayıp, tepsiye yayın. Diğer yandan köfte için gerekli malzemeleri yoğurup, serçe parmağının yarısı büyüklüğünde köfteler yapın. Teflon tavada veya ızgarada köfteler pişerken, siz sarımsaklı yoğurdu ve kırmızı biberli tereyağını hazırlayın. Sıcak et suyunu bütün pideler ıslanacak şekilde kepçeyle üzerine gezdirin. Yumuşayan pideleri servis tabaklarına paylaştırıp, sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağı üzerine gezdirin. En üstüne köfteleri dizin. Soğutmadan afiyetle yiyin.
Not: Elinizin altında her zaman et suyu bulunmayabilir. Bunun yerine 1 litre suya 2 adet et suyu tableti kullanarak da hazırlayabilirsiniz
Bizim evdede ekmekler pideler hep artar bayatlar degerlendirmek icin cok guzel tarif ellerine saglik...
YanıtlaSilCANIM BENİM ETKİNLİĞİME KTILDIGIN İÇİN ÇOK AMA ÇOK TŞK EDERİM BİZ İYİYİZ AYSU ZONGULDAKTA İDİ HAFTA SONU GİDİP ALIP GELDİM YARIN KISMET OLURSA YUVAYA BAŞLICAK BAKALIM NASIL OLACAK BİLMİYORUM O KORKUM VAR
YanıtlaSilSENİN BICIRIKLAR NASIL NASIL ELVAN NASIL KAÇ AYLIK OLDU CANLARIM BENİM VALLA DOGAN BUYUYOR BALIM
SENİ KOCAMAN ÖPÜYORUM YAZ BİTTİĞ GENE BEN GELEMEDİM SANA KISMET DEGİLMİŞ BALIM YA
NE YAPALIM SEVGİYLE KAL
Canımmm ellerine sağlık kocaman öpüyorum...
YanıtlaSilellerine sağlık hem bayat ekmekler değerlendiriliyor hemde ortaya böyle nefis bir tat çıkıyor.harikasın
YanıtlaSiltabaklarımız aynıymış canım..yemeğin nefisss.pideleri değerlendirmenin güzel bir ylu.ellerine sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilElvan nasıl oldu büyüdü mü? Hiç yazmıyosun merak ettim.
Görüşürüz.
Me and my husband like a lot of bread.
YanıtlaSilI see that you prepared for Ramadan. I need to learn more about Ramadan.
Thank you for sharing the recipe with us.
Big kiss and a hug
******************
Ben ve ekmek çok sevdiğim kocam.
Benim size Ramazan için hazırlanan bakın. Ben Ramazan hakkında daha fazla bilgi edinmek gerekir.
Bizimle tarif paylaşımı için teşekkür ederiz.
Öpücük ve bir kucaklama
lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilİFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-3-
YanıtlaSilHAZIRLAYANLAR
HTTP://PORSELENDEMLİK.BLOGCU.COM
HTTP://GELİBOLU17.BLOGSPOT.COM
HTTP://BİRDEMLİKSOHBET.COM
6 EYLÜL 2009 - 19 EYLÜL 2009
tarihleri arasında GELİBOLU17 yani ben,
HTTP://GELİBOLU17-MİDEDENKALBE.BLOGSPOT.COM
adresimde sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacağım.
her türlü yemek,çorba,tatlı,tuzlu iftar ve sahur için hazırladığınız tarifleri,
sayfanızda yayınlayıp bana haber verirseniz,zevkle sayfamda yayınlayacağım...
şimdiden katılımlarınıza çok teşekkür ediyorum...
sevgiler
Not: cboxa bırakılan mesajlar gözden kaçabileceği için,
yoruma bırakmanız önerilir....
sevgiler
merhabalar.hayırlı ramazanlar.ellerine sağlık güzel bir tarif.bebek nasıl?sevgiler
YanıtlaSil