31.08.2009

İftar Bereketi Etkinliği-3 & "EKMEK KEBABI"


Ramazanda genellikle pide tüketiriz. Oruçluyken önce gözümüzü doyurmak adına, ihtiyaçtan fazla pide alırız. Doğal olarak da fazlası bayatlar. Bayatlayan pideleri değerlendirmek için ideal bir tarif, "EKMEK KEBABI"... Aslında bu tarifi daha önce yayınlamıştım. Ramazana özel olacağını düşündüğümden, tekrar yayınlamak istedim.

Bu tarifi can arkadaşım SEVİL'in "İftar Bereketi Etkinliği"ne gönderiyorum ve herkese hayırlı ramazanlar, bereketli sofralar diliyorum.



MALZEMELER: (4 Kişilik)
2 adet bayat pide
1 litre et suyu
tuz
**
350 gr. kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 yumurta
1 dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber
1 çay kaşığı köfte baharı
**
1 kase yoğurt
2-3 diş ezilmiş sarımsak
**
3 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

YAPILIŞI:
Pideleri birer lokma büyüklüğünde küp küp doğrayıp, tepsiye yayın. Diğer yandan köfte için gerekli malzemeleri yoğurup, serçe parmağının yarısı büyüklüğünde köfteler yapın. Teflon tavada veya ızgarada köfteler pişerken, siz sarımsaklı yoğurdu ve kırmızı biberli tereyağını hazırlayın. Sıcak et suyunu bütün pideler ıslanacak şekilde kepçeyle üzerine gezdirin. Yumuşayan pideleri servis tabaklarına paylaştırıp, sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağı üzerine gezdirin. En üstüne köfteleri dizin. Soğutmadan afiyetle yiyin.

Not: Elinizin altında her zaman et suyu bulunmayabilir. Bunun yerine 1 litre suya 2 adet et suyu tableti kullanarak da hazırlayabilirsiniz

10 yorum:

  1. Bizim evdede ekmekler pideler hep artar bayatlar degerlendirmek icin cok guzel tarif ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  2. CANIM BENİM ETKİNLİĞİME KTILDIGIN İÇİN ÇOK AMA ÇOK TŞK EDERİM BİZ İYİYİZ AYSU ZONGULDAKTA İDİ HAFTA SONU GİDİP ALIP GELDİM YARIN KISMET OLURSA YUVAYA BAŞLICAK BAKALIM NASIL OLACAK BİLMİYORUM O KORKUM VAR
    SENİN BICIRIKLAR NASIL NASIL ELVAN NASIL KAÇ AYLIK OLDU CANLARIM BENİM VALLA DOGAN BUYUYOR BALIM
    SENİ KOCAMAN ÖPÜYORUM YAZ BİTTİĞ GENE BEN GELEMEDİM SANA KISMET DEGİLMİŞ BALIM YA
    NE YAPALIM SEVGİYLE KAL

    YanıtlaSil
  3. Canımmm ellerine sağlık kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık hem bayat ekmekler değerlendiriliyor hemde ortaya böyle nefis bir tat çıkıyor.harikasın

    YanıtlaSil
  5. tabaklarımız aynıymış canım..yemeğin nefisss.pideleri değerlendirmenin güzel bir ylu.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
    Elvan nasıl oldu büyüdü mü? Hiç yazmıyosun merak ettim.
    Görüşürüz.

    YanıtlaSil
  7. Me and my husband like a lot of bread.

    I see that you prepared for Ramadan. I need to learn more about Ramadan.

    Thank you for sharing the recipe with us.

    Big kiss and a hug

    ******************

    Ben ve ekmek çok sevdiğim kocam.

    Benim size Ramazan için hazırlanan bakın. Ben Ramazan hakkında daha fazla bilgi edinmek gerekir.

    Bizimle tarif paylaşımı için teşekkür ederiz.

    Öpücük ve bir kucaklama

    YanıtlaSil
  8. İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-3-

    HAZIRLAYANLAR

    HTTP://PORSELENDEMLİK.BLOGCU.COM

    HTTP://GELİBOLU17.BLOGSPOT.COM

    HTTP://BİRDEMLİKSOHBET.COM

    6 EYLÜL 2009 - 19 EYLÜL 2009

    tarihleri arasında GELİBOLU17 yani ben,


    HTTP://GELİBOLU17-MİDEDENKALBE.BLOGSPOT.COM

    adresimde sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacağım.
    her türlü yemek,çorba,tatlı,tuzlu iftar ve sahur için hazırladığınız tarifleri,
    sayfanızda yayınlayıp bana haber verirseniz,zevkle sayfamda yayınlayacağım...
    şimdiden katılımlarınıza çok teşekkür ediyorum...
    sevgiler

    Not: cboxa bırakılan mesajlar gözden kaçabileceği için,
    yoruma bırakmanız önerilir....
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. merhabalar.hayırlı ramazanlar.ellerine sağlık güzel bir tarif.bebek nasıl?sevgiler

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta