17.12.2009

BROKOLİ ÇORBASI



ŞİMDİYE KADAR BROKOLİYİ ALIP DENEMEK İÇİN CESARETİM YOKTU. PİŞİRMEK PROBLEM DEĞİL AMA TADINI BİLMEDİĞİM BİR ŞEY NE DE OLSA. BU HARİKA SEBZEYLE, MİNİK KIZIMIN SAYESİNDE TANIŞTIM. ARTIK ALTI AYLIK OLDU VE SEBZE ÇORBALARINA BAŞLADIK. BROKOLİNİN FAYDALARINI ZATEN DAHA ÖNCEDEN OKUMUŞTUM, BİLİYORDUM. KIZIMIN ÇORBASINA KATMAK İÇİN BİR PAKET ALDIM. HEPSİNİ BİR SEFERDE TÜKETMEK MÜMKÜN DEĞİL TABİİ. NETTE BİR ARAŞTIRMA YAPIP ÜÇ AŞAĞI BEŞ YUKARI ORTALAMA BİR TARİFLE BU ÇORBAYI YAPTIM. SÜPER OLDU. ARTIK ELVAN'I BAHANE EDİP, BOL BOL BROKOLİ PİŞİRİCEM SANIRIM... :))


MALZEMELER:
500gr.brokoli
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Brokolileri yıkayıp, dörde böldüğünüz soğan ile birlikte tencereye alın. Brokolilerin üzerini geçecek kadar sıcak su ve yeterli miktarda tuz ilave edip, brokoliler yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra suyu ile beraber blendırdan geçirin. Ayrı bir tencerede tereyağ ile unu kavurun, üzerine sütü ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırın. Bu karışıma blendırdan geçirdiğiniz brokolileri ekleyin. Karabiberi ilave edip ara ara karıştırarak kaynatın. Koyu olursa, sıcak su ekleyerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

7 yorum:

  1. ellerinize sağlıkk çok güzel bir çorba olmuşş heryeri sağlık doluu

    YanıtlaSil
  2. bende aynı durumdayım.sadece bende salatasını yapıyorum ve onuda oturup kendim yiyiyorum.ama çorba hiç denememişti.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık. Çorbasını yemedim ama çok güzel olduğunu duydum. Sen de görünce yine aklıma geldi. Deneyeceğim arkadaşım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Canım ne tesadüf bende brokoli çorbası yapmıştım buğün. senin tarifidi deneyeceğim

    YanıtlaSil
  5. ben de hiç yapmadım bu sene deneyeeğim inşallah.ellerine sağlık.minik kızınz afiyet şifa olsun

    YanıtlaSil
  6. Geçenler de ben de çorrba yapma niyetiyle brokoli almıştım,çorba olamadan sararmaya başladılar,tarifini deneyeceğim.Ellerine sağlık,ben de beklerim,sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Efendim, saygılarımla; Sizin denediğiniz Brokoli çorbası çok lezzetli olmuş olmalı ki, bizimle paylaşmaya karar vermişiniz. İnşallah biz de eşimle birlikte bir deneriz. Damağımıza göre olduktan sonra bizim de afiyetle içeceğimiz ve tabldotumuza ilave edeceğimiz çorbalardan biri olur inşallah.

    Elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta