22.12.2009

MANTAR SOSLU TAVUK BAGET



VAKTİMİN KISITLI OLDUĞU BİR ZAMANDA, ANSIZIN DOĞAÇLAMA OLARAK YAPTIĞIM BİR TAVUK DENEYİMİ. UYDURUK MUYDURUK, AMA ÇOK GÜZEL BİR LEZZET. EN AZINDAN BİZİM DAMAK ZEVKİMİZE UYDU... :)


MALZEMELER:
kişi sayısı kadar tavuk baget
1 paket hazır mantar çorbası
2,5 su bardağı tavuk suy
1 çay kaşığı karabiber
rendelenmiş kaşar peynir

YAPILIŞI:
Tavukları hafif tuzlu suda haşlayın. Haşlama suyundan ayırdığınız 2,5 su bardağı tavuk suyu ile hazır mantar çorbasını, beşamel sos kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan indirdikten sonra karabiberi ilave edin. Haşlanan tavukları uygun bir fırın kabına yerleştirip, mantar sosu üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip, kaşarlar kızarana kadar fırınlayın. AFİYET OLSUN...

6 yorum:

  1. Böyle uyduruk yemekler daha lezzetli oluyor. Ellerine sağlık canım. Prensesleri öpüyorum. Görüşürüz.

    YanıtlaSil
  2. Tavuğa bayılırm:)Buda çok lezzetli görünüyor:)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Canımmm ellerine sağlık olsada yesem harika bir görüntü kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. çok yaratıcı olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Efendim, merhabalar; Tavuk bageti çok severim, ama mantar soslu hiç denememiştim. İnşallah sayenizde onu da dener, mutfağımızın tabldotuna ekleriz. Elinize ve emeğinize, gönlünüze ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Elleriniz dert görmesinler efendim. Bu vesileyle yaklaşan yılbaşının ; size ve sevdiklerinize, sevgi, barış, huzur ve mutluluklar getirmesini temenni ederim.İyi senelerdilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  6. Yeni yılını tüm yüreğimle kutlar daha nice yıllar sağlıkla başarıyla sevdiklerinle birlikte görmeni ve geçirmeni diliyorum... Dün rüya yarın hayaldir... Rüyayı mutlu, hayali umutlu yapan bugündür, gönlün neyin özlemini çekiyorsa yarınlaR sana onu getirsin... YENİ YILIN KUTLU OLSUN..!!..

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta