17 02 2010

KURU FASÜLYE TATLISI




UZUN BİR ARADAN SONRA, HERKESE MERHABA... BLOGGER'DAKİ SORUN NEDENİYLE MECBURİ BİR ARA VERMEK ZORUNDA KALDIK MALESEF. BU ZAMAN ZARFINDA BEN DE YENİ SİTEMİZ "HERDAİM LEZZET" İLE İLGİLENME FIRSATI BULDUM. SAYFANIN BAŞINDAKİ DUYURUMUZDAN DA ANLAŞILDIĞI GİBİ, YENİ BİR SİTE ÇALIŞMASINA BAŞLADIK EŞİMLE BİRLİKTE. BURADAKİ TARİFLERİMİ YAVAŞ YAVAŞ ORAYA TAŞIYORUZ. SİTE TAMAMEN HAZIR OLANA DEK, ARADA BURADAN DA TARİF YAYINLAYACAĞIM. SİZ SEVGİLİ BLOG DOSTLARIMIZIN, HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ DESTEKLERİNİ EKSİK ETMEYECEĞİNİ BİLİYOR VE HEPİNİZİ YENİ ADRESLERİMİZE BEKLİYORUZ. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

EVET; REKLAM ARAMIZIN ARDINDAN GELELİM TARİFİMİZE... :))

YELİZ'İN DOĞUM GÜNÜ DAVETİ İÇİN YAPTIĞIM, DİĞER ADIYLA YALANCI KESTANE TATLISI... YERKEN KURU FASÜLYE OLDUĞU NEREDEYSE ANLAŞILMIYOR. LAF ARAMIZDA, BEN GELENLERE KESTANE TATLISI DİYE YUTTURDUM. :)))

MALZEMELER:
2 su bardağı haşlanmış kuru fasülye
2 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

çikolata sosu için:
1 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
8 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı margarin

YAPILIŞI:
1,5 su bardağı kuru fasülyeyi akşamdan ıslatın. (Haşlanınca 2 bardak oluyor) Ertesi gün iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Püre kıvamını alana kadar rondodan geçirin. Diğer tarafta, yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. İnce çekilmiş cevizleri, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip mikserin en düşük devrinde karıştırın. Püre haline getirdiğiniz kuru fasülyeleri ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hafif yağlanmış fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Çikolata sosu için; margarin haricindeki tüm malzemeleri uygun bir kaba alıp, koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan indirdikten sonra margarini ekleyip karıştırarak kendi sıcaklığında erimesini sağlayın. Sosunuz ılık hale gelince, soğumuş olan tatlınızın üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletirseniz sonuç daha iyi olur. AFİYET OLSUN...

6 yorum:

  1. doğrusu hiç yemedim, ama güzel birşeye benziyor :)
    ellerine sağlık canım,sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Hello my dear friend Özlem! All well with you and your family? I hope so!

    I translated this recipe you saw on the google translator, but I do not know if the translation was well done.
    I read the ingredients it takes in the baked beans in bulk. Is that so? It should be be different.

    Big kiss for you and your two princesses.


    **************
    Merhaba sevgili dostum Özlem! Her şey sizin ve aile? I hope so!

    Size Google Çevirmen üzerinde gördüm bu tarifi tercüme, ama çeviri de yapıldı bilmiyorum.
    Ben toplu olarak pişmiş fasulye de alır maddeleri okuyun. Öyle mi? Farklı olması gerekir.

    Büyük sizin için ve iki prensesler buse.

    YanıtlaSil
  3. Bir kitapda görmüştüm ama orda kek diye geçiyordu. Deneme cesaretim yoktu. Ama sen yapınca merak ettim. İlginç bir tarif ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Birçoğumuzun en güzel yemeği olan kuru fasulyenin de hamsi gibi tatlısı olacağı hiç aklıma gelmezdi. Sayenizde kur fasülye tatlısını da öğrenmiş olduk.

    Ellerinize, emeğinize ve gönlünüze sağlık ve mutluluklar dilerim.

    En güzele emanet olun ve sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  5. Canimcim nasilsin,tarifin benim içinde çok degisik geldi,hiç denemedim inan denemeye cesaretim de yok:))yani tatmam gerekli valla merak ettim simdi:))opuyorum seni

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar,
    Ayşe yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisin de KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizde davetlimsiniz. Ayrıntılar için mutfaktayimm.blogspot.com adresim den bana ulaşabilirsiniz. Nefis tarif ve fotoğrafınızı bekliyorum...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta