17.10.2007

EKMEK KEBABI

Bayat ekmek veya pideyle yapılan çok nefis bir lezzet. Ben ekmekten ziyade pideyi tercih ediyorum. Çünkü ekmeğin iç kısmı pideden daha çok olduğu için, oldukça yumuşak oluyor ve servis sırasında dağılıyor. Bu yüzden, pidenin bol olduğu Ramazan ayında yaparız bu yemeği. Gerçi bazı fırınlarda ramazan dışında da pide bulmak mümkün. Ben bayatlamaya başlayan pideleri difrizde biriktirip öyle yaptım.

MALZEMELER: (4 Kişilik)
2 adet bayat pide
1 litre et suyu
tuz
**
350 gr. kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 yumurta
1 dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber
1 çay kaşığı köfte baharı
**
1 kase yoğurt
2-3 diş ezilmiş sarımsak
**
3 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

YAPILIŞI:
Pideleri birer lokma büyüklüğünde küp küp doğrayıp, tepsiye yayın. Diğer yandan köfte için gerekli malzemeleri yoğurup, serçe parmağının yarısı büyüklüğünde köfteler yapın. Teflon tavada veya ızgarada köfteler pişerken, siz sarımsaklı yoğurdu ve kırmızı biberli tereyağını hazırlayın. Sıcak et suyunu bütün pideler ıslanacak şekilde kepçeyle üzerine gezdirin. Yumuşayan pideleri servis tabaklarına paylaştırıp, sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağı üzerine gezdirin. En üstüne köfteleri dizin. Soğutmadan afiyetle yiyin.

Not: Elinizin altında her zaman et suyu bulunmayabilir. Bunun yerine 1 litre suya 2 adet et suyu tableti kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

12 yorum:

  1. Harika bir görüntü... Kullandığınız malzemelere bakılırsa tadı da harikadır eminim. Denemek için sabırsızlanıyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. slm.Bu yemeği ben çok sık yaparım.Çünkü çok lezzetli oluyor.Eline sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  3. GÜL KOKUSU AKŞAMLARDA DOST HASRETİ YAŞADIK BELKİ YERİ GELDİ AYRILIKLARA AĞLADIK AMA KALBİMİZDE YAŞATTIĞIMIZ DOSTLUĞUMUZU ASLA UNUTMADIK

    Bu tarifte çok güzele benziyor arkadaşım ağzım sulandı inan, bir tabak yollarsan yemek üstüne bile yerim. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Bayağı bir zaman önce eşimin bir akrabasında yemiştim böyle bir yemek. Sanırım buydu. Gerçekten çok lezzetliydi. Nedense o zaman tarifini almamışım. Burada rastlamam iyi oldu. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. selam ne güzel bir yemek en güzelide ekmeklerin degerlendirilmesi eline saglık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  6. merhaba nasılsınız

    YanıtlaSil
  7. MERHABA..
    ELLERİNE SAĞLIK..NEFİS GÖRÜNÜYOR..HEM BAYAT EKMEK VE PİDE DE DEĞERLENMİŞ..ÇOK GÜZEL..
    SEVGİLER..İYİ GECELER..

    YanıtlaSil
  8. MERHABA ABLACIMM..BUGÜNLERDE NEDENSE İÇİMDEN BİŞEY YAPIPDA KOYMAK GELMEDİ BLOĞA..ANCA RUTİN İŞLER BİRDE SALI GÜNÜ GÜN VAR ONUN HAZIRLIKLARI..BİLMİYORUM NEDEN BÖYLEYİM SON ŞEHİT OLAYLARIMI BAYRAMDA AİLEME DOYAMAMAMMI..SENİN İÇİN YENİ BİR MAMA EKLEDİM BAKARSIN..SEVGİLER..GÜZEL GÜNLER..
    http://selmahlc-mavidunyam.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. S.a kardeşim hayırlı akşamlar,Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun,Selam ve muhabbetle..

    YanıtlaSil
  10. günaydın arkadaşım bu güzel bloguna da bir cbox yakışır dimi sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. kebab sevmem yanee etli ne varsa sevmem ama sevene harikaaa bi tarifff tşklerr benim abam :)

    www.eftelya88.blogcu.com

    YanıtlaSil
  12. MERHABA ARKADASIM BIR GUN BAHAR OLMAK ISTERSEN CICEKLERIN DAIMA ACIK OLSUN BIR GUN CICEK OLMAK ISTERSEN YUZUN HEP GUNESE DONUK OLSUN VE HAYATTA HERŞEY GÖNLÜNCE OLSUN MUTLU HAFTASONLARI :)

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta