22.10.2007

ETLİ PİLAV

MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı margarin
3,5 su bardağı su
150 gr kuzu kuşbaşı et
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Margarini tencerede eritin. Eti ilave edip kavurun. Suyunu ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç, tuz ve karabiber ilave edip 15 dakika kısık ateşte pişirin.

7 yorum:

  1. kaşığımla, çatalımla, tabağımla geldimm :D fazla sıra yoksa bizdee bu güzel yimeklerden isterizzz :) ellerine sağlık abamm. harikaasın perfeckk elemi yazılıyodu :)


    www.eftelya88.blogcu.com

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Tariflerinizin hepsi çok güzel. Her zaman faydalanabileceğim bir blog. Tebrik ederim. Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  3. selam elinize saglık ne güzel görünüyor.bence pilav et yemeklerinin yanına çok yakışıyor o yüzden pilavı çok severim..

    YanıtlaSil
  4. iyi akşamlar dilerim arkadaşım. inşallah hepimiz için, ülkemiz için güzel bir akşam olur. aklımız yüreğimiz mehmetçiklerimizde. Allah, hepimizin ama herşeyden önce de askerlerimizin yardımcısı olsun...görüşmek üzere sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  5. Bu arada pilavı gerçekten çok severim ve her pilavı yiyemem. Bizim oralarda pilav biraz daha yağlı olur, mis gibi tereyağ hımmm. Ben de kuru pilavdan hoşlanmam ve oldukça da güzel yaparım. seninki de çok güzel olmuş hele bir de etlerle yenmez mi o pilav canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. pilav nefis olmus canim ellerine saglik

    YanıtlaSil
  7. CANIM GECENIN BU SAATINDE BLOGLARI GEZMEK COK ZOR YA HAFIF MIDEM KAZINMISKEN SENIN PILAV VE COREKLER....OLSA DA YESEM:))
    ELLERINE SAGLIK
    SEVGILER
    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta