14.11.2007

PDÇS # 3 VE "DIZMANA"

ÜÇÜNCÜ PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİ VE BENİM SEVGİLİ SELMA ABLACIM (selmahlc.blogcu.com) BENİ DE BU ETKİNLİĞE DAVET ETTİ. DAVETE İCABET GEREK DEDİM VE "DIZMANA" TARİFİYLE BU ETKİNLİĞE KATILDIM. SELMA ABLAMA TEŞEKKÜR EDİYOR, KOLAYLIKLAR DİLİYORUM.


"DIZMANA"


MALZEMELER:
1 kg. un
1 yumurta
1/2 bardak sıvı yağ
1 bardak ılık süt
kararınca ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya (veya yarım küp yaş maya)
tuz

Üzeri için:
250 gr. kaymak (veya krema)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Derince bir kapta unu, toz mayayı, tuzu ve toz şekeri iyice harmanlayın. Ortasını çukurlaştırıp yumurta, süt ve sıvıyağ ilave edip karıştırın. Oldukça yumuşak ve ele yapışan bir kıvama gelene kadar azar azar ılık su ilave edin. (Ekmek hamuru kıvamında olmalı) Üzerine temiz bir bez örterek ılık ortamda mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yaklaşık 2cm. çapında rulolar yapın ve iki parmak arayla kesin. Kestiğiniz parçaları diklemesine, yüksek kenarlı yağlanmış bir tepsiye sıkı sıkı dizin. 10 dakika kadar tepside tekrar mayalanmaya bırakın. Bu arada kaymak, yoğurt ve tuzu karıştırıp hazır edin. Tepsiyi fırına vermeden hemen önce, kaymaklı karışımı hamurun üzerine sürün ve 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerini başka bir tepsiyle kapatıp, 5 dakika kadar kendi buharıyla yumuşamasını sağlayın. Siz de bu süreyi çay bardaklarını hazırlayarak değerlendirebilirsiniz. :) AFİYET OLSUN...

11 yorum:

  1. MERHABALAR..
    ÖNCELİKLE KATILIMIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER ABLACIMM.ÇOK SAOL..
    ETKİNLİĞE YÖRESEL BİR HAMUR İŞİMİZLE
    KATILMANDA ÇOK İSABETLİ OLMUŞ..OĞLUMUN NADİR SEVDİĞİ HAMUR İŞLERİNDEN..AMAN GÖRMESİN HEMEN İSTER..ELLERİNE SAĞLIK PUF PUF OLMUŞLAR..
    İNŞ SEMAYLA GELECEĞİZ SANA İŞLERİ BİR YOLUNA KOYALIM..SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK CANIM ARKADAŞIM. BEN DE BU TARİFİ KAYINVALDEMDEN ÖĞRENMİŞTİM. BEN AYDIN.LI OLDUĞUM İÇİN BİLMİYORDUM. ÇOK LEZZETLİ OLUYOR GERÇEKTEN.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba blogunuz ve tarifleriniz çok hoş emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. hmmmmm
    ne güzel şeymiş bu ..
    Du bakayım adı neydi
    hah "dizmana" nefis görünüyor ellerine sağlık canımcım hiç duymadığım bi şey bu ama nefis görünüyor lezzetli olduğuda resminden belli bende bu günlerde hamur işlerini fazla kaçırmaya başladım biraz firenlesem iyi olacak :))

    YanıtlaSil
  5. canim benim ziyaretin ve guzel yorumun icin cok tesekkur ederim
    bende senin tarafli sayilirim:))

    ellerine saglikhamur harika gorunuyor
    daha sik gorusmek dilegile
    sevgiler

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  6. Dizmana harika görünüyor,ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  7. Dost, kendisiyle samimi olabildiğim ve yanında yüksek sesle düşünebildiğim kişidir. Emerson

    Yine muhteşem tarifler ama bu seferkinin adı çok ilginç. Bir arayı sırf merakımdan yapmayı deneyeceğim..sevgiyle kal ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. selam ne güzel bir tarif..elinize saglık..ohhh çaylada ne güzel gider.)görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  9. yemişim senin dızmananı :D :D
    eheehe çok güzel yinee maa ellerine sağlık BİRTANEMMMMMMM...

    www.eftelya88.blogcu.com

    YanıtlaSil
  10. ilk once kusuruma bakma guzelim ancak ugraya bildim hem is hemde ev isi yorgunluktan ancak ugradim.

    ellerine saglik canim harika valla, bayildim her zaman ki gibi çok hos seyler yapiyorsun eee tabi ki bende gorunce maf oluyorum.

    sevgiyle kal canim, simdiden hayirli cumalar, optum

    YanıtlaSil
  11. DOSTSUZ DÜNYA OLMAZ İMİŞ,DOST DUASIZ KALMAZ İMİŞ.DOSTUN DUASINI ALANIN SIRTI YERE GELMEZ İMİŞ.DUANIZDA BULUNABİLMEK ÜMİDİYLE HAYIRLI CUMALAR...
    Harika duruyor arkadaşım ellerine sağlık....

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta