29.12.2007

TARHANA ÇORBASI


MALZEMELER:
6 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı margarin
1,5 litre su
tuz

YAPILIŞI:
Bir tencerede margarini eritin. Tarhanadan 2 kaşık tencereye koyup eriyen yağda rengi değişene kadar kavurun. Salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Suyu, tuzu ve geri kalan tarhanayı da ekleyip, kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan indirip servis yapın.

9 yorum:

  1. Tarhana çorbasına bayılırım..:)) heleki köy tarhanası olursa tadı daha nefis oluyor...:))

    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. selam canım..iki gündür çok yogunum misafirlerim var.çok yorgunum.o çorbaya çoook ihtiyacım var şimdi olsa sıcak sıcak içerdim valla....
    eline saglık arkadaşım nice mutlu yıllar dilerim....

    YanıtlaSil
  3. üşüdüm, şimdi tam sıcacık tarhanalık durumdayım yani:)) olsa da içsem...ellerine sağlık.
    çorlu da yaşıyormuşsun ben de yazları marmara ereğlisi nde! sık sık da çorlu ya alışveriş merkezi ne geliyoruz haliyle:) çok güzel bir yerde yaşıyorsun, ben çok seviyorum çorlu yu...
    Yeni yılın sana ve sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim.Tüm dostların yeni yılı kutlu olsun...:))
    Kucak dolusu sevgiler, öpücükler

    YanıtlaSil
  4. Harika bir çorba olmuş, tam da içinde bulunduğumuz kış mevsiminin tercih edilen yemeği..:)) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. tatlisi ellerine saglik, tarhana çorbasi gel iç beni diyor eee bende ona geldim, harika gozukuyo.. benim biricik arkadasim yaparda kotu mu olur, enfes nefis, dumani buraya kadar geldi, offff.
    tatlisi yeni yılını tüm yüreğimle kutlar daha nice yıllar sağlıkla başarıyla sevdiklerinle birlikte görmeni ve geçirmeni diliyorum... Dün rüya yarın hayaldir... Rüyayı mutlu, hayali umutlu yapan bugündür, gönlün neyin özlemini çekiyorsa yarınlaR sana onu getirsin... YENİ YILIN KUTLU OLSUN..!!..
    Paris'ten sicacik sevgiler gonderiyorum ve çok ÖPTÜM

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Özlem,
    Sevdiklerinle beraber mutlu ve sağlıklı bir yıl geçirmeni dilerim.

    Bu arada müsaadenle seni linklerime ekliyorum. Görüşmek üzere, sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. CANIM ARKADAŞIM, ÇORBA MÜKEMMEL GÖRÜNÜYOR. TARHANAYI KAVURARAK YAPMAYI HİÇ DENEMEMİŞTİM. İLK FIRSATTA O ŞEKİLDE YAPICAM. ELLERİNE SAĞLIK CANIM.

    YENİ YILIN AİLENE VE SANA MUTLULUK, SAĞLIK VE HUZUR DOLU GÜNLER GETİRMESİNİ DİLERİM CANIM. HER ŞEY GÖNLÜNCE OLSUN. SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  8. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice yıllara!

    etkinlige katildigin icinde tekrar tesekkürler

    YanıtlaSil
  9. mmmmm ellerine sağlık ben bunu önceden içmiştim sanki sen ikram yapmıştın bana :) ey yinede tşklerr ben yinede bi tabak alim oluyy :D

    bizim elektrikler yoh :( kaçgündür halada kuzenlerdeyim bakalım ne olcak bunun sonu :S

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta