1.12.2007

TİRAMİSU


DAHA ÖNCE BİR ÇOK KEZ YEDİM, AMA YAPIP DENEMEYE BİR TÜRLÜ FIRSAT BULAMAMIŞTIM. DÜN DE EŞİMİN DOĞUMGÜNÜYDÜ. TİRAMİSUYU YAPMAK İÇİN GÜZEL BİR FIRSAT DİYE DÜŞÜNDÜM. ZANNETİĞİMDEN DAHA KOLAYMIŞ MEĞER. ÜSTELİK KREM ŞANTİLİ PASTALARDAN DAHA HAFİF VE LEZZETLİ. ARTIK SIK SIK YAPARIM HERHALDE.

MALZEMELER:
1 adet kakaolu hazır pasta keki (2 katlı)
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı toz şeker
Kreması için:
4 su bardağı süt
1 yumurta
1 paket (200 gr) labne peyniri
3 türk kahvesi fincanı toz şeker
3 türk kahvesi fincanı un
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı türk kahvesi

YAPILIŞI:
Krema için gerekli olan malzemeleri (labne peyniri hariç) bir tencerede çırpma teliyle sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Bir kenarda ılınmaya bırakın. Bu arada, bir bardak sıcak suda nescafe ve şekeri eritip hazır kekin her iki parçasını da bununla ıslatın. Ilık hale gelen kremanın içine labne peynirini ekleyip iyice yedirin. Kremanın yarısını servis tabağına aldığınız kekin üzerine kalın bir tabaka halinde sürün. Diğer keki üzerine kapatıp, kalan kremayla pastanızı tamamen kaplayın. İyice soğuduktan sonra kakao ve türk kahvesini karıştırıp, çay süzgeci yardımıyla pastanızın üzerine serpin. 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis yapın.

7 yorum:

  1. selam canımmm ..ben bu pastaya bayılırım....eline saglık nefiss... bak iyi oldu gördügüm en kısa zamanda yapayım bu ara hepp pasta yapıyoruz bakalım nolacakk halimizz gelsin kilolarrrrr....eline saglık harika görünüyor canım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Tiramisu sahane olmus,ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  3. harika bir tiramisu olmus ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Çok nefis görünüyor, zaten pasta dendimi kendimi tutamıyorum, en kısa zamanda tarifinizi deneyeceğim. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Canımm ellerine sağlık. Tiramisuyu bende çok severim. Eşine de mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  6. kaç gün sonra gene yap ben gelip alırım :D :D yaww harika görünüyoo eline sağlık ikinci kraliçemm :D

    YanıtlaSil
  7. TİRAMİSUYU İLK KEZ ELTİMDE YEMİŞTİM. AMA TARİFİNİ VERMEDİ, GEÇİŞTİRDİ. SANKİ DEVLET SIRRI. :) İŞTE BEN DE BULDUM. HARİKA OLMUŞ. ELLERİNİZE SAĞLIK. HEMEN YAPIP ELTİME DE BİR DİLİM YOLLUCAM. :)))

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta