9.01.2008

PATLICAN SALATASI



MALZEMELER:
1 adet büyük boy patlıcan
2 adet kırmızı biber
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet domates
tuz
zeytinyağı
sirke

YAPILIŞI:
Patlıcan ve kırmızı biberleri közleyip ince ince kıyın. Kuru soğanı küp şeklinde doğrayıp ilave edin. Tuzunu da ekleyerek karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve sirke gezdirip, domatesle süsleyerek servis yapın. (Damak zevkinize bağlı olarak, sirke yerine limon suyu da kullanabilirsiniz)


10 yorum:

  1. ben de bu nefis patlıcan salatasını yerim valla:)))yanında da parmaklarımı kesin:)))

    ellerine sağlık,sevgilerimle
    iyi geceler

    YanıtlaSil
  2. mmmb ayılırım.eskiden ne çok yapardım.ama trabzonda adam gibi güzel patlıcan bulma zor.hepsi iri çekirdekli çıkıyor.seninkiler nefis.aldım bir ucundan.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ben genelde sarımsaklı yoğurtlu yaparım bu salatayı. ama bu daha güzel olmuşa benziyor. hemen denemeliyim. ellerine sağlık can arkadaşım.

    YanıtlaSil
  4. canim merhaba, sonunda iyilesip geli verdim, geçmis olsun dileklerin için sana çok tesekkur ederim canim sagol iyiki varsin, beni yanliz birakmadigin için çok sagol tatlisi.
    su patlican salatana bayildim harika valla, ben çok severim sende oyle bir yapmis oyle bir sunmusun ki baka durdum ama yiyemiyorum iste hadi sen yolla bana ben de afiyetle dakka da supureyim, canim seni opuyorum kendine iyi bak, gorusuruz.

    YanıtlaSil
  5. selam arkadaşım....ben bu salataya dayanamam..çok severim..mangal yakınca evde ne kadar patlıcan biber varsa kızartırım:))çünkü bu şekilde salataya bayılırım..seninde eline saglık canım....sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ehehe bunuda yeni gördüm sanırsam :D tadı güzel olsa gerekkkk ama resimden bakınca insanın canıııı çekiyorr bee kalmışsa bende biraz alim didim oluyy :)

    Bu arada tobişim göz doktoruna gittim çok kötü enfeksiyon kapmış gözlerim damla bide dinlendirici gözlük verdiler :) bu gözlerle hergün pc başında ders çalışıyom bide :( daha şimdiden isyana başladım pc den kıcık aldım :( off

    www.eftelya88.blogcu.com

    YanıtlaSil
  7. Patlıcan salatasını bizde yaparız ama bizim yapma şeklimiz biraz daha değişik, bu sefer sizin tarifinizi deneyeceğim çok nefis görünüyor..
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Çok çok nefis bir tarif olmuş,sunum şeklinizde harika... patlıcan salatasına bayılırım....
    Elleriniza sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Rabbim sen kalbi kırıkların sığınağı, yolda kalmışların yoldaşı, sen yalnızlığıma arkadaş olan ve tüm gönüllerin dert ortağısın. beni benden uzağa at, senden uzağa atma. cumanız mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  10. iyi pazarlar,
    ben patlıcan salatasını çok severim ama yapmam! uzanıp bir lokma tabağıma alabilir miyim?

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta