16.04.2008

SÜTLÜ PİRİNÇ LAPASI


BU DA ÇOCUKLUĞUMA AİT BİR TARİF... BABAANNEM SIKÇA YAPARDI BU YEMEĞİ. SOĞUMASINI BEKLEMEDEN AĞZIMIZ YANA YANA YERDİK. ÇİĞ PİRİNÇTEN YAPILABİLDİĞİ GİBİ, ATRAN PİLAVLARDAN DA YAPILABİLİYOR. AMA TAVUK SUYUNA OLMAMAK ŞARTIYLA. SADE PİLAV OLACAK YANİ. BEN GENELLİKLE BU YEMEĞİ ARTAN PİLAVLARDAN YAPIYORUM. HEM DEĞERLENMİŞ OLUYOR, HEM DE SEVDİĞİM BİR LEZZETİ YEMİŞ OLUYORUM. AŞAĞIDAKİ TARİF ÇİĞ PİRİNÇTEN YAPILAN MİKTARLARDIR. EĞER ARTAN PİLAVLARDAN YAPMAK İSTERSENİZ, PİRİNÇLERİN 2 PARMAK ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SÜT VE ÇOK AZ TUZ EKLEYİP, 1-2 TAŞIM KAYNATMAK YETERLİ OLUYOR.
ŞİMDİ GELELİM TARİFİNE...

MALZEMELER: (4 kişilik)
1 su bardağı yıkanmış pirinç
3,5 su bardağı süt
tuz

üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

YAPILIŞI:
Uygun bir tencereye sütü koyup kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinçleri ve yeteri kadar tuzunu ilave edin. Göz göz oluncaya kadar pişirin. Kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin. Servis tabaklarına paylaştırıp, üzerine kırmızı biberli kızdırılmış tereyağ gezdirin.
AFİYET OLSUN...

14 yorum:

  1. Ozlemcim çok degisik bir tarif, en azindan benim bilmedigim bir tarif, yanliz çok guzel gozukuyo, eminim lezzeti de goruntusu kadar vardir, sen yaptiktan sonra hersey harika oluyor, opuyorum canim, sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. selam canim
    ilk defa duydum vallahi ama süper bir seye benziyor ellerine saglik canim
    fasulye cirpmasi karadenize ayit bir tarif dogru tahmin etmissin denemeni tavsiye ederim süper oluyor sevgiler öptüm

    YanıtlaSil
  3. BİR KERE KAYINVALDEMDE YAMİŞTİM. ÇOK HOŞUMA GİTMİŞTİ. GERÇEKTEN TADI HARİKA. ELLERİNE SAĞLIK CAN ARKADAŞIM. ÖPÜYORUM....

    YanıtlaSil
  4. Hımmm bende ilk duyuyorum...

    Çocukluğumun sütlü çorbasını hatırladım görünce...

    Ellerine sağlık canım... Sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. babaannenden güzel hatıra kalmış sana.ellerine sağlık.içimizdeki çoğun hiç ölmemesi dileğiyle.kendine iyi bak canım.

    YanıtlaSil
  6. ilk kez duydum gördüm.çok ilginç.ellerine sağlık.pirinçleri değerlendirmek için güzel bir yol..

    YanıtlaSil
  7. CANIMMM MIS GIBI CORBA ICMEYE GELDIM LEZZET GEMISINE,INSALLAH BANA BIR KASECIK KALMISTIR:)))
    ELLERINE SAGLIK TATLIM,HARIKA BIR LEZZET OLUSMUSTUR EMINIM.CORBASIZ ÖGÜNLERIMIZ FAKIR KALACAK OLDUGU ICIN,SENIN GÜZEL CORBA TARIFLERIN ZENGINLIK BÜTÜN EV HANIMLARININ SOFRALARINDA.
    GÜZEL BIR GÜN DILIYORUM CANIMCIM.
    OLUSUM GÜZEL YORUMUNA COK TESEKKÜRLERINI YOLLUYOR:)))

    YanıtlaSil
  8. arkadaşım ellerine sağlık.ben hiç yemedim bu yemeği.ama annem biz çocukken aynı bu şekilde çorbasını yapardı çok güzel olurdu.şimdi onu hatırlattın bana.sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  9. yakaladım seni sanırım nettesin. merhaba nasılsın sizlerle tanıştığıma öyle seviniyorumki.sevgiyle kal canım

    YanıtlaSil
  10. Özlemcim ellerine sağlık canım.Millet modern mutfak diye dursun bu lezzetler harika...Sevgiler....

    YanıtlaSil
  11. sefertasi.blogcu.com17 Nisan 2008 19:00

    Merhaba Özlem ciğim,
    Benim çocukluğumun da sütlü şehriye çorbasını hatırlattı bu yemek bana, çok nefis görünüyor ellerine sağlık canım , sevgilerimle:)))

    YanıtlaSil
  12. http://hunerlieller.net17 Nisan 2008 23:13

    selam canım..çok güzel ve degişik bir tarif olmuş.eline saglık.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  13. senin anneanne maşallahh eski insanlarıda bilmedikleri şe yokk :)) değişik yapılması gereken bişiiii ellerine sağlık aşkummm muckkkk :D

    www.eftelya88.blogcu.com

    YanıtlaSil
  14. Özlemcim;bende sütlü paparayı kayınvalidemden öğrendim çok severim ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta