19.07.2008

ÇITIR TAVUK


HERKESE MERHABALAR... BU ARALAR BİLGİSAYAR BAŞINA PEK GEÇEMİYORUM. BENİ MERAK EDİP SORAN, MESAJ BIRAKAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. ÖNEMLİ BİR DURUM YOK ÇOK ŞÜKÜR. SADECE 20 GÜN KADAR SONRA KISMETSE TATİLE GİDİYORUZ. ŞİMDİDEN BENİ TELAŞ SARDI. HAZIRLIKLARA UFAK UFAK BAŞLADIM BİLE. ALIŞVERİŞTİ, GİDECEK GİYSİLERİN YIKANIP ÜTÜLENMESİYDİ VS...VS... ZATEN BU ARALAR MUTFAKLA DA PEK İLGİLENMİYORUM AÇIKÇASI. SICAKLAR YÜZÜNDEN NE YEMEK YAPASIM VAR, NE DE YİYESİM. BİR DE AKSİ GİBİ ÖĞLEDEN İTİBAREN BATANA KADAR GÜNEŞ BENİM MUTFAĞIN İÇİNDE. SEBEPLERDEN BİRİ BİRAZ BU. HAL BÖYLE OLUNCA DA SİZLERE SUNACAĞIM PEK BİR TARİF ÇIKMIYOR ORTAYA. İŞTE DURUM BUNDAN İBARET ARKADAŞLAR. İNŞALLAH TATİLDEN SONRA MUTFAĞIMA DAHA BİR HEVESLİ GİRİP, SİZLERE DE GÜZEL GÜZEL TARİFLER VERİRİM. ARTIK O ZAMANA KADAR BENİ İDARE EDERSİNİZ DEĞİL Mİ. ŞİMDİ GELELİM TARİFİMİZE:


MALZEMELER:
kişi sayısı kadar tavuk baget (but)
2 adet yumurta
tuz, karabiber
un
galeta unu (ben evde yaptım)
kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI:
Galeta ununu evde kendim nasıl yaptım diye merak etmişsinizdir. Önce onu anlatayım.; Bayat ekmekten yaptım. Orta kalınlıkta dilimlediğim bayat ekmekleri fırın tepsisine dizdim. Orta derecede kızarana kadar fırınladım. Soğuduktan sonra robotta un haline getirdim. Buzdolabı poşetine koyup buzdolabında saklıyorum. Gerektikçe çıkarıp kullanıyorum. Şimdi gelelim çıtır tavuğun tarifine... Tavukları hafif haşlayıp derilerini ayırın. Diğer yanda yumurtaları çırpın. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Tavukları önce una, sonra yumurtaya, en son da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Dilerseniz pilavla, dilerseniz benim gibi patates kızartmasıyla sıcak sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN...

8 yorum:

  1. Canım iyi akşamlar ve iyi hafta sonları dilerim.Kalbimiz birmiş bu akşam bendede çıtır tavuk vardı:)) ellerine sağlık canım öptüm

    YanıtlaSil
  2. anaaaa gııı pek gözel olmuş senin tavık.ben de tavığı pek bi sevrim.netcen gari ellerine sağlık ossun.ha ben balkan göçmeni geliniyim trakya yöresinin şivesini de çok severim.hatta bazen beni oralı bile sanırlar.hadi canım sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. selam canım..bizim evde de çok sevilir çıtır tavuk yemekleri..eline saglık harika olmuş..iyi tatiller dilerim..sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Özlemcim
    Ellerine sağlık.canım tavuk nefis görünüyor.tatil için yavaş yavaş hazırlanmakla en iyisini yapıyorsun

    mutlu pazarlar
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  5. dediğin gibi, bu sıcaklarda ne yemek yapasımız, ne de yiyesimiz var.ellerine sağlık, mutlu bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  6. her defasında ister istemez işten eve donmeden once sayfana ugrayıp karnımı doyuruyorum:):):):):):):):)

    YanıtlaSil
  7. sağol Özlemcim ya gerçekten iyi bir haftaya ihtiyacım var güne kötü başladık umarım iyi gider...
    Tavukta nefis olmuş hani olsada söyle misssler gibi yesek :)
    ellerine sağlık canım........

    YanıtlaSil
  8. Özlemciğimmm, ben tatil hakkımı kullandım... Sıra sende demek :)

    Canım sana şimdiden iyi tatiller... Bolca dinlenip eğlenip gel... Sevgiyle...

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta