DÜN KANDİL OLMASI SEBEBİYLE, KOMŞULARA DAĞITMAK ÜZERE İRMİK HELVASI YAPTIM. SADE SUYA ŞERBET YERİNE, YARI SU-YARI SÜT KARIŞIMI ŞERBETİ TERCİH EDİYORUM. BÖYLE DAHA BİR LEZZETLİ OLUYOR. HENÜZ DENEMEDİYSENİZ TAVSİYE EDERİM. ;)
MALZEMELER:
250 gr. margarin
2 su bardağı irmik
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
YAPILIŞI:
Uygun bir tencerede su, süt ve toz şekeri kaynatarak şerbet hazırlayın ve soğutun. Diğer tarafta derin bir tencerede margarini eritin. İrmiği ekleyerek ağır ateşte karıştırarak kavurun. (Ne kadar kavurursanız, rengi o kadar koyu olur. İstediğiniz rengi alana kadar kavurabilirsiniz) Kavrulan irmiğin üzerine hazırladığınız şerbeti çok dikkatli bir şekilde dökün. Ani bir fokurdamaya ve çıkan buhara karşı tedbirli olun. :) Helva suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Suyunu çekince, ocağı ve tencerenin kapağını kapatıp helvayı demlenmeye bırakın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek ılık veya soğuk servis yapın. AFİYET OLSUN...
bende süt ve su karşık ekliyorum ve helvamı beğenirler;) bu demek değildir ki bu sayfadakileri tatmayacağım! Bir gün mutlaka!
YanıtlaSilmerhaba arkadaşım nasılsın benim cimcimem nasıl ankaradan kucak dolusu selam:)
YanıtlaSilcanımcım gönlünce geçireceğiniz bir hafta sonu diliyorum sizlere ellerine sağlık hepsi harika gidip imambayıldı yapcem şimdi çocuklar yemesin 1 tanecik olsun pişireceğim :))
YanıtlaSilyeliz i ve seni öpüyorum
arkadaşım allah kabul etsin.ellerine sağlık.bu tabağı da bana ayırdın sanırım:)) sevgiyle kal
YanıtlaSilLezzetgemicim süt fikri bence harika hiç bu şekilde yapmamıştık...
YanıtlaSilnotlarıma alınmıştır haberin olsun..:))
ellerine sağlık canım...
İrmik helvasına bayılırım... canım Allah kabul etsin...
YanıtlaSilsütle bizde deneyecegiz...:)
ayrıca görünüm harika olmuş...:)
ellerine sağlık maharetli arkadaşım...
Özlemcim canım iyi akşamlar ellerine sağlık helvanın kokusuna geldim,enfes olmuş iyi yapmışsın az koymakla tabağa ye ye kilo al ben bu tabağı aldım öptüm
YanıtlaSilcanım Allah kabul etsin ...
YanıtlaSilnefis görünüyor....
bende şerbet olarak sütü kullanırım bazen....özelliklede etimek tatlısında ve kadayıfta....nefis oluyor gerçekten..hafif bir lezzet...
öpüyorum seni..
selamlar sana
YanıtlaSilnasılsın fırsat buldum sana yazayım dedim ailemın yanındayım kendine dikkat et olurma hoşçakal
merhaba adaşım.ellerine sağlık canım benim.çok güzel görünüyor helva. güzel günler...
YanıtlaSil