4.07.2008

SÜTLÜ İRMİK HELVASI


DÜN KANDİL OLMASI SEBEBİYLE, KOMŞULARA DAĞITMAK ÜZERE İRMİK HELVASI YAPTIM. SADE SUYA ŞERBET YERİNE, YARI SU-YARI SÜT KARIŞIMI ŞERBETİ TERCİH EDİYORUM. BÖYLE DAHA BİR LEZZETLİ OLUYOR. HENÜZ DENEMEDİYSENİZ TAVSİYE EDERİM. ;)

MALZEMELER:
250 gr. margarin
2 su bardağı irmik
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
2 su bardağı su

YAPILIŞI:
Uygun bir tencerede su, süt ve toz şekeri kaynatarak şerbet hazırlayın ve soğutun. Diğer tarafta derin bir tencerede margarini eritin. İrmiği ekleyerek ağır ateşte karıştırarak kavurun. (Ne kadar kavurursanız, rengi o kadar koyu olur. İstediğiniz rengi alana kadar kavurabilirsiniz) Kavrulan irmiğin üzerine hazırladığınız şerbeti çok dikkatli bir şekilde dökün. Ani bir fokurdamaya ve çıkan buhara karşı tedbirli olun. :) Helva suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Suyunu çekince, ocağı ve tencerenin kapağını kapatıp helvayı demlenmeye bırakın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek ılık veya soğuk servis yapın. AFİYET OLSUN...

10 yorum:

  1. bende süt ve su karşık ekliyorum ve helvamı beğenirler;) bu demek değildir ki bu sayfadakileri tatmayacağım! Bir gün mutlaka!

    YanıtlaSil
  2. merhaba arkadaşım nasılsın benim cimcimem nasıl ankaradan kucak dolusu selam:)

    YanıtlaSil
  3. canımcım gönlünce geçireceğiniz bir hafta sonu diliyorum sizlere ellerine sağlık hepsi harika gidip imambayıldı yapcem şimdi çocuklar yemesin 1 tanecik olsun pişireceğim :))
    yeliz i ve seni öpüyorum

    YanıtlaSil
  4. arkadaşım allah kabul etsin.ellerine sağlık.bu tabağı da bana ayırdın sanırım:)) sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  5. Lezzetgemicim süt fikri bence harika hiç bu şekilde yapmamıştık...
    notlarıma alınmıştır haberin olsun..:))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  6. İrmik helvasına bayılırım... canım Allah kabul etsin...
    sütle bizde deneyecegiz...:)
    ayrıca görünüm harika olmuş...:)
    ellerine sağlık maharetli arkadaşım...

    YanıtlaSil
  7. Özlemcim canım iyi akşamlar ellerine sağlık helvanın kokusuna geldim,enfes olmuş iyi yapmışsın az koymakla tabağa ye ye kilo al ben bu tabağı aldım öptüm

    YanıtlaSil
  8. canım Allah kabul etsin ...

    nefis görünüyor....

    bende şerbet olarak sütü kullanırım bazen....özelliklede etimek tatlısında ve kadayıfta....nefis oluyor gerçekten..hafif bir lezzet...

    öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  9. selamlar sana
    nasılsın fırsat buldum sana yazayım dedim ailemın yanındayım kendine dikkat et olurma hoşçakal

    YanıtlaSil
  10. merhaba adaşım.ellerine sağlık canım benim.çok güzel görünüyor helva. güzel günler...

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta