10.10.2008

ETLİ YAPRAK SARMASI



MALZEMELER:
150 gr. salamura asma yaprağı
400 gr. orta yağlı kıyma
2 adet ince doğranmış kuru soğan
1 çay bardağı pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
2 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı salça
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz (yoksa, kuru nane)
tuz, karabiber
1 çorba kaşığı margarin

YAPILIŞI:
Belirtilen malzemelerle iç harcı hazırlayın. Pişireceğiniz tencerenin dibine 2-3 asma yaprağı serin. Yaprağın büyüklüğüne göre iç harçtan alıp, yaprağın bir kenarına koyun. (Biz birer lokmalık sevdiğimiz için, yaprakları genelde ikiye böleriz. Yapması uzun sürer ama, yemesi zevklidir.) Kenarlarını içe doğru kıvırıp sarın. Sıkıca tencereye dizin. Sarma işlemi bittikten sonra, 1 çorba kaşığı margarini ufak parçalara bölerek tencerenin üzerine serpiştirin ve ısıya dayanıklı bir yemek tabağını ters çevirip sarmaların üzerine kapatın. Tabağa ulaşana dek ılık su ilave edin. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 45-50 dakika pişirin. Üzerine ister sade, ister sarımsaklı yoğurt ile sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN...

26 yorum:

  1. Oy sarma olur da afiyetle yenmez mi:-)))ellerine sağlık canım.sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  2. oyyyy oyyyy benim güzel kardeşim ablasına sarmamı yapmış ellrin dert görmesin canım benim,öptüm...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım hiç vazgeçemeceğim bir lezzettir yaprak sarma

    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  4. harika olmuş arkadaşım, ellerine sağlık minicik oluşları dikkatimden kaçmış değil, süper süper...

    YanıtlaSil
  5. Hello dear Özlem!
    This recipe takes chocolate? looks very delicious!

    What did you think of my tapioca?

    Note: I don't know English, is my husband who helps me. KKK

    A hug!

    YanıtlaSil
  6. Etli yaprak sarmasııı bayılırım. Ellerine sağlık enfes görünüyor. Ben sarmayla hiç uğraşmam harcını sosunu herşeyini hazırlarım, annemle kızkardeşim sararlar. O kadar sabır yok bende. Hayırlı hafta sonları dilerim canım.

    YanıtlaSil
  7. Özlemcim selam. Yorumların için teşekkür ediyorum. Ben doğma büyüme gölcük değirmendereliyim. Tekirdağa hiç gitmedim. Ama haklısın buralar güzel yerler. Gerçi ara sıra tepdili mekanda ferahlık var deyip kaçasım geliyor ama ,-) Tekrar gelirsen beklerim. Tatil resimlerime bakabilirsin demişsin ama göremedim senin sayfada :-(
    Ben bulamadım heralde
    Neyse tanıştığımıza sevindim. ben de yemek yapmasını ve tabiki paylaşmasını çok seviyorum. Bu siteyi açmama bir arkadaşım vesile oldu. Yaptıklarımı başkalarıyla paylaşma fırsatı buldum.
    Ne zaman istersen bloğuma not bırakabilirsin.
    tanıştığımıza sevindim.
    görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  8. O kadar çok severim ki sarmayı ama hep üşenirim sarmaya:)) neffis olmuş canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Özlem ciğim
    kaçta geleyim yemeğe?
    en bayıldığım yemeği yapıp gözüme gözüme baktırıyorsun!! Nasıl dayanayım ki?Ellerine sağlık

    sevgiler canım:))

    YanıtlaSil
  10. amanın ..arkadaşım bide ikiyemi böldün yaprakları sar sar bitmez.bizde böyle birer lokmalık yeriz dimi.
    ellerin detrt görmesinn.

    YanıtlaSil
  11. Hi dear friend özlem! You asked me what's tapioca. Well, the tapioca is made of gum, a kind of flour obtained from grated cassava. Dish too much appreciated in the Northeast of Brazil, has several ways to be served, including it may be sweet or salt, leaving the stuffing on behalf of the chef's creativity. It can also be crunchy, common with butter and cheese as shown in my blog's today recipe, or soft, wet, not sieved and so on. Certainly all wish to enjoy a tasty tapioca accompanied by coffee, tea or fruit juice.

    Maybe there is no cassava in your country, is there? If yes, it is very easy to do. Tell me about it.

    Greeting from your friend in Brazil

    Ana Kaddja

    YanıtlaSil
  12. bayılırımmmm:))))) üzerinede bol sarımsaklı yoğurt mmmm yeme yanında yat ellerine sağlık canım benim öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Hayirli Gunler Ailenizle Birlikte Saglikli Neseli ve Guzel Haftasonu tatili Gecirmenizi Dilerim.Sevgiyle Saygiyla vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet Olun.Saygilarimla

    NE ZAMAN BIR YAPRAK DUSSE AKLIMA SEN GELIYORSUN

    Bir yaprak dUstu pirlanta agacindan
    Duyanlar sasirdi daha ilk baharindan
    Yaprak bilmiyodu"ki tutundugun degerini
    Yere dusmeden anlayamazdi kaybedeceklerini
    Yere dusunce anladi guzelligi verenin agaç oldugunu
    Agacta iken taze yemyesil
    Yere dustugunde sararıp kurudugunu
    Hic gordunmu daldan dusen yapragin geri dondugunu
    Dusen yaprağın eski guzelliginde gorundugunu
    O yaprakmı utansın yoksa onu dusurenler mi
    Yoksa dustu diye ustunden basıp gecenlermi

    Alinti:Mehmet Ali Gurci
    http://www.siirkolik.com/siirler/11840-nezaman-bir-yaprak-dusse-aklima-sen-geliyosun.asp


    Sukru Yilmaz
    Antakya-Hatay

    http://sukruyilmaz.net
    http://sukruyilmaz.net/blog

    YanıtlaSil
  14. oo hemde etlimii ellerine sağlık canım sevgilerimi bırakıyorum by

    YanıtlaSil
  15. www.hayriye73.blogcu.com11 Ekim 2008 17:28

    özlemcim, canım benim o güzel sözlerin ve samimiyetin için gerçekten çok teşekkür ediyorum, aynı sözler benim içinde geçerli canım, yardımların için sağol canım, kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum ve iyiki tanıştırıldık canım, tesadüfte olsa...sevgiler....
    baksana blog isimlerimiz bile lezzetle başlıyor........ istasyon ve yolcu....sevgiler.....

    YanıtlaSil
  16. Etli yaprak sarması olsada yesem derken bu görüntü ile karşılaştım.Aldım gidiyorum hiç anlamam:))))

    YanıtlaSil
  17. keyifli pazarlar canımmm

    YanıtlaSil
  18. Ay canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor olsada yesek valla bir tabak yetmez inankii!güzel bir pazar tatili geçirmen dileğiyle...

    YanıtlaSil
  19. Gunaydin Hayirli Gunler Ailenizle Birlikte Saglikli Neseli ve Guzel Pazar tatili Gecirmenizi Dilerim.Sevgiyle Saygiyla vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet Olun.Saygilarimla

    YILDIZLARIDA AL YANINA

    Yildizlarida al yanina
    Sondur lambalari
    Bu gece huzun ve ben yalniziz
    Sen gelme yanima
    Bir haber sal su asiga
    Ay ciksin
    Dokunma yanarsin isiga

    Kondurma cumbalara guvercinleri
    Efkar sokaklarda gezinsin
    Bu bos kaldirimlarin
    Artik sesi kesilsin
    Ben ve huzun sessiziz
    Tanrilarin karanlikta kalsin

    Alinti:Ali Pektas
    http://www.siirdefteri.com/?sayfa=siir&siir_id=22592

    Sukru Yilmaz
    Antakya-Hatay

    http://sukruyilmaz.net
    http://sukruyilmaz.net/blog

    YanıtlaSil
  20. www.hayriye73.blogcu12 Ekim 2008 15:18

    canım iyi pazarlar, keyifli bir gün diliyorum, sevgiler....

    YanıtlaSil
  21. Canimcim ellerine saglik sarmalar sahane,çok severim afiyet olsun sizlere...
    Tatlim inan bu aralar çok yogunum ama sen var ya bir tanesin beni hiç yanliz birakmiyorsun,hep ugrayip mesaj atiyorsun oyle guzel kalplisin ki,iyiki de senin gibi birini tanidim,kismetse yuz yuze,supersin...seni çok seviyorum...

    YanıtlaSil
  22. selamlar iyi geceler, güzel bir hafta dilerim arkadaşıma..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  23. Özlem'cim ben bayılırım etli yaprak sarmaya, sağolsun annem sarar da bana verir.. Mmm, yoğurtla da nefis olur.. Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  24. www.hayriye73.blogcu13 Ekim 2008 09:00

    canım teşekkür edrim güzel sözlerin için .....diğer çalışmalarımda oldu gördünmü hobilerimde ilgileniyosan bak canım geçen yıl yaptıklarım...
    çzlemcim anna bana bişeyler sormuş sanırım mosaic taşmı diye kelebekler filan demiş, ben pek çözemedim bi bakarmısn canım, eğer bana mosaicmi diye soruyorsa, ilk çalışmamdakiler, doğal deniz taşı, diğerleride mosaic değil, onlarda doğal işlenmiş taş....tabi onlar alınıyor diğerlerini denizden topluyorum, benim çalışmalarım olduğunu vs.. boş vaktinde böyle bir açıklama yaparsan sevinirim, senide yormak istemiyorum.canım benim.... anna sayesinde öğrenecez valla ingilizceyi .... güzel bir hafta sizinle olsun...sevgiler.....

    YanıtlaSil
  25. Coook severim. Nefis görünüyorlar, ellerine saglik canim. Iyi haftalar diliyorum, hoscakal.

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta