10.10.2008
ETLİ YAPRAK SARMASI
MALZEMELER:
150 gr. salamura asma yaprağı
400 gr. orta yağlı kıyma
2 adet ince doğranmış kuru soğan
1 çay bardağı pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
2 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı salça
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz (yoksa, kuru nane)
tuz, karabiber
1 çorba kaşığı margarin
YAPILIŞI:
Belirtilen malzemelerle iç harcı hazırlayın. Pişireceğiniz tencerenin dibine 2-3 asma yaprağı serin. Yaprağın büyüklüğüne göre iç harçtan alıp, yaprağın bir kenarına koyun. (Biz birer lokmalık sevdiğimiz için, yaprakları genelde ikiye böleriz. Yapması uzun sürer ama, yemesi zevklidir.) Kenarlarını içe doğru kıvırıp sarın. Sıkıca tencereye dizin. Sarma işlemi bittikten sonra, 1 çorba kaşığı margarini ufak parçalara bölerek tencerenin üzerine serpiştirin ve ısıya dayanıklı bir yemek tabağını ters çevirip sarmaların üzerine kapatın. Tabağa ulaşana dek ılık su ilave edin. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 45-50 dakika pişirin. Üzerine ister sade, ister sarımsaklı yoğurt ile sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN...
Kategori:
Ana Yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Oy sarma olur da afiyetle yenmez mi:-)))ellerine sağlık canım.sevgilerimle....
YanıtlaSiloyyyy oyyyy benim güzel kardeşim ablasına sarmamı yapmış ellrin dert görmesin canım benim,öptüm...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım hiç vazgeçemeceğim bir lezzettir yaprak sarma
YanıtlaSilsevgiyle kal
harika olmuş arkadaşım, ellerine sağlık minicik oluşları dikkatimden kaçmış değil, süper süper...
YanıtlaSilHello dear Özlem!
YanıtlaSilThis recipe takes chocolate? looks very delicious!
What did you think of my tapioca?
Note: I don't know English, is my husband who helps me. KKK
A hug!
Etli yaprak sarmasııı bayılırım. Ellerine sağlık enfes görünüyor. Ben sarmayla hiç uğraşmam harcını sosunu herşeyini hazırlarım, annemle kızkardeşim sararlar. O kadar sabır yok bende. Hayırlı hafta sonları dilerim canım.
YanıtlaSilÖzlemcim selam. Yorumların için teşekkür ediyorum. Ben doğma büyüme gölcük değirmendereliyim. Tekirdağa hiç gitmedim. Ama haklısın buralar güzel yerler. Gerçi ara sıra tepdili mekanda ferahlık var deyip kaçasım geliyor ama ,-) Tekrar gelirsen beklerim. Tatil resimlerime bakabilirsin demişsin ama göremedim senin sayfada :-(
YanıtlaSilBen bulamadım heralde
Neyse tanıştığımıza sevindim. ben de yemek yapmasını ve tabiki paylaşmasını çok seviyorum. Bu siteyi açmama bir arkadaşım vesile oldu. Yaptıklarımı başkalarıyla paylaşma fırsatı buldum.
Ne zaman istersen bloğuma not bırakabilirsin.
tanıştığımıza sevindim.
görüşmek üzere...
O kadar çok severim ki sarmayı ama hep üşenirim sarmaya:)) neffis olmuş canım ellerine sağlık
YanıtlaSilÖzlem ciğim
YanıtlaSilkaçta geleyim yemeğe?
en bayıldığım yemeği yapıp gözüme gözüme baktırıyorsun!! Nasıl dayanayım ki?Ellerine sağlık
sevgiler canım:))
amanın ..arkadaşım bide ikiyemi böldün yaprakları sar sar bitmez.bizde böyle birer lokmalık yeriz dimi.
YanıtlaSilellerin detrt görmesinn.
Hi dear friend özlem! You asked me what's tapioca. Well, the tapioca is made of gum, a kind of flour obtained from grated cassava. Dish too much appreciated in the Northeast of Brazil, has several ways to be served, including it may be sweet or salt, leaving the stuffing on behalf of the chef's creativity. It can also be crunchy, common with butter and cheese as shown in my blog's today recipe, or soft, wet, not sieved and so on. Certainly all wish to enjoy a tasty tapioca accompanied by coffee, tea or fruit juice.
YanıtlaSilMaybe there is no cassava in your country, is there? If yes, it is very easy to do. Tell me about it.
Greeting from your friend in Brazil
Ana Kaddja
bayılırımmmm:))))) üzerinede bol sarımsaklı yoğurt mmmm yeme yanında yat ellerine sağlık canım benim öptüm sevgiler
YanıtlaSiloo hemde etlimii ellerine sağlık canım sevgilerimi bırakıyorum by
YanıtlaSilözlemcim, canım benim o güzel sözlerin ve samimiyetin için gerçekten çok teşekkür ediyorum, aynı sözler benim içinde geçerli canım, yardımların için sağol canım, kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum ve iyiki tanıştırıldık canım, tesadüfte olsa...sevgiler....
YanıtlaSilbaksana blog isimlerimiz bile lezzetle başlıyor........ istasyon ve yolcu....sevgiler.....
Etli yaprak sarması olsada yesem derken bu görüntü ile karşılaştım.Aldım gidiyorum hiç anlamam:))))
YanıtlaSilkeyifli pazarlar canımmm
YanıtlaSilAy canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor olsada yesek valla bir tabak yetmez inankii!güzel bir pazar tatili geçirmen dileğiyle...
YanıtlaSilGunaydin Hayirli Gunler Ailenizle Birlikte Saglikli Neseli ve Guzel Pazar tatili Gecirmenizi Dilerim.Sevgiyle Saygiyla vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet Olun.Saygilarimla
YanıtlaSilYILDIZLARIDA AL YANINA
Yildizlarida al yanina
Sondur lambalari
Bu gece huzun ve ben yalniziz
Sen gelme yanima
Bir haber sal su asiga
Ay ciksin
Dokunma yanarsin isiga
Kondurma cumbalara guvercinleri
Efkar sokaklarda gezinsin
Bu bos kaldirimlarin
Artik sesi kesilsin
Ben ve huzun sessiziz
Tanrilarin karanlikta kalsin
Alinti:Ali Pektas
http://www.siirdefteri.com/?sayfa=siir&siir_id=22592
Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay
http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.net/blog
canım iyi pazarlar, keyifli bir gün diliyorum, sevgiler....
YanıtlaSilCanimcim ellerine saglik sarmalar sahane,çok severim afiyet olsun sizlere...
YanıtlaSilTatlim inan bu aralar çok yogunum ama sen var ya bir tanesin beni hiç yanliz birakmiyorsun,hep ugrayip mesaj atiyorsun oyle guzel kalplisin ki,iyiki de senin gibi birini tanidim,kismetse yuz yuze,supersin...seni çok seviyorum...
CANIM NEFİS NEFİS..
YanıtlaSilselamlar iyi geceler, güzel bir hafta dilerim arkadaşıma..sevgilerimle..
YanıtlaSilÖzlem'cim ben bayılırım etli yaprak sarmaya, sağolsun annem sarar da bana verir.. Mmm, yoğurtla da nefis olur.. Afiyetler olsun..
YanıtlaSilcanım teşekkür edrim güzel sözlerin için .....diğer çalışmalarımda oldu gördünmü hobilerimde ilgileniyosan bak canım geçen yıl yaptıklarım...
YanıtlaSilçzlemcim anna bana bişeyler sormuş sanırım mosaic taşmı diye kelebekler filan demiş, ben pek çözemedim bi bakarmısn canım, eğer bana mosaicmi diye soruyorsa, ilk çalışmamdakiler, doğal deniz taşı, diğerleride mosaic değil, onlarda doğal işlenmiş taş....tabi onlar alınıyor diğerlerini denizden topluyorum, benim çalışmalarım olduğunu vs.. boş vaktinde böyle bir açıklama yaparsan sevinirim, senide yormak istemiyorum.canım benim.... anna sayesinde öğrenecez valla ingilizceyi .... güzel bir hafta sizinle olsun...sevgiler.....
Coook severim. Nefis görünüyorlar, ellerine saglik canim. Iyi haftalar diliyorum, hoscakal.
YanıtlaSil