BU TARİF DE, ÇOCUKLUĞUMA DAİR DAMAĞIMIN BİR KÖŞESİNDE SAKLI DURAN LEZZETLERDEN BİRİDİR... İSMİ HAFIZAMDA "SU MUHALLEBİSİ" OLARAK YER ETMİŞ. UMARIM YANILMIYORUMDUR. EĞER ŞİMDİYE KADAR TATMADIYSANIZ, BENCE ÇOK ŞEY KAÇIRDINIZ. HEM PRATİK, HEM NEFİS BU TATLIYI DENEMENİZİ ÖZELLİKLE TAVSİYE EDERİM...
MALZEMELER:
3,5 su bardağı süt
3,5 su bardağı su
1 su bardağı nişasta
şerbeti:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı gül suyu
üzeri için; pudra şekeri
YAPILIŞI:
Sütü ve suyu bir tencereye koyup nişastayı ilave edin. Çırpma teliyle karıştırarak topak kalmamasını sağladıktan sonra orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Yüksek kenarlı uygun büyüklükteki bir tepsiye dökün. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında bir kaç saat bekletin. İyice donan muhallebiyi birer porsiyonluk kareler halinde dilimleyin.
Şerbeti hazırlamak için; şekeri soğuk suyun içinde eritin ve gül suyunu ilave edin. (Bilindik şerbetler gibi ocakta kaynatılmayacak) Hazırladığınız şerbeti dilimlenmiş muhallebinin üzerine dökün. Şerbetiyle beraber tabaklara alıp pudra şekeri serperek servis yapın.
AFİYET OLSUN...
NOT: Benim şerbetimin pembe olmasının sebebi, gül suyumun pembe olmasından kaynaklandı. Fena da olmadı hani... :))
Canım ellerine sağlık bende çok severim dilimli olanı aldım mutlu
YanıtlaSilhafta sonları öptüm kocaman...
Hafif ve nefis bir tatlı, eline sağlık canım. Tarifi aldım, bir ara deneyeceğim.
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım bizim buralarda bicibici muhallebi de derler eminim çok lezzetlidir.
YanıtlaSilçok güzelmiş.ellerinize sağlık.tarifi not ettim.
YanıtlaSilDear, kiss!
YanıtlaSil:)
Sevgili lezzet gemisi
YanıtlaSilÇocukluğumun tatlısı bu diyebilirim.
Çok hafif ve güzeldir. Ne zaman misafirlerime ikram etsem çok beğenirler, elinize sağlık
iyi hafta sonları diliyorum.
sevgiler
sen yaparsında guzel olmazmı balım ..
YanıtlaSilbu arda hamilelik ne durumda bakayım
seni ve guzeller guzeli kızını cok ama cok öptüm balım
bu arda yazarım beni çok boş bırakıyor :(((
Hımmm
YanıtlaSilhafif bir tatlı :)) ellerine sağlık canım güzel görünüyor ..
Nostaljik bir tat diyebiliriz..
yanılmıyorsam bir de bunun içine palta çiçeği denen bir bitki koyarlardı hoş bir aroma versin diye miss gibi kokardı şimdi bir an onu hatırladım ...
Ellerine sağlık canım ..
Sevgiler.
Blog ödülümüde bu gün fırsat ulursan yazmaya çalışacağım unuttum pas geçtim sanma :)
ellerine sağlık canım.çok güzel görünüyor muhallebin.sevgilerimle...
YanıtlaSilcanım çocukluktaki tadlar bir başka oluyor demi, insan o tadı arasırada olsa arıyor, bazen ben o tadı yakalayamıyorum, ozaman dahamı güzelmiş acaba....ellerine sağlık canım....
YanıtlaSilbebiş büyüyordur artık, bizimki büyüdü bayağı...canım cinsiyeti neydi, bizimki kız olacakmış....öpüyorum canım....
ben de denememiştim hiç...eline sağlık canım...lezzetli görünüyor..
YanıtlaSilÖzlemcim ellerine sağlık
YanıtlaSiltatlı görünce dayanamıyorum. harika görünüyor.
Bu arada bebeğin durumu nasıl
cinsiyeti belli oldumu
mutlu pazarlar
hafif ve nefis bir tatlı özellikle ağır bir yemeğin ardından hiç şüphesiz yapılmalı ve yenmeli.eline sağlık özlemcim.öptüm.sevgiler...
YanıtlaSilcanim annecim önceleri cok yapardi artik yapmiyor söylesemde yapsa yine bir ellerine saglik sevgiler güzel bir hafta dilerim
YanıtlaSilbu da nesi:) kesin deneyeceğim
YanıtlaSilkullanılan gülsuyunu nereden aldınız
YanıtlaSil"adsız" arkadaşıma cevap:
YanıtlaSilgülsuyunu mahallemizdeki marketten almıştım. ama etiketi yırtılmış olduğundan markasını bilemiyorum. şişesi beyaz ve içindeki gülsuyunun pembe olduğu belli oluyor. sanırım bu şekilde bulabilirsiniz.
hani diyorum ki suyu kaynatsak içine şekeri atsak ve kestirme yapmadan hemen ateşten alıp soğutsak bana sanki kaynatmadan ne bileyim işte yapıp yiyen varmııı lütfen beni de bilgilendirin zira tatlı çooook ilgimi çektide selamlar
YanıtlaSil