20.02.2009

SU MUHALLEBİSİ

BU TARİF DE, ÇOCUKLUĞUMA DAİR DAMAĞIMIN BİR KÖŞESİNDE SAKLI DURAN LEZZETLERDEN BİRİDİR... İSMİ HAFIZAMDA "SU MUHALLEBİSİ" OLARAK YER ETMİŞ. UMARIM YANILMIYORUMDUR. EĞER ŞİMDİYE KADAR TATMADIYSANIZ, BENCE ÇOK ŞEY KAÇIRDINIZ. HEM PRATİK, HEM NEFİS BU TATLIYI DENEMENİZİ ÖZELLİKLE TAVSİYE EDERİM...

MALZEMELER:
3,5 su bardağı süt
3,5 su bardağı su
1 su bardağı nişasta

şerbeti:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı gül suyu

üzeri için; pudra şekeri

YAPILIŞI:
Sütü ve suyu bir tencereye koyup nişastayı ilave edin. Çırpma teliyle karıştırarak topak kalmamasını sağladıktan sonra orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Yüksek kenarlı uygun büyüklükteki bir tepsiye dökün. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında bir kaç saat bekletin. İyice donan muhallebiyi birer porsiyonluk kareler halinde dilimleyin.

Şerbeti hazırlamak için; şekeri soğuk suyun içinde eritin ve gül suyunu ilave edin. (Bilindik şerbetler gibi ocakta kaynatılmayacak) Hazırladığınız şerbeti dilimlenmiş muhallebinin üzerine dökün. Şerbetiyle beraber tabaklara alıp pudra şekeri serperek servis yapın.
AFİYET OLSUN...

NOT: Benim şerbetimin pembe olmasının sebebi, gül suyumun pembe olmasından kaynaklandı. Fena da olmadı hani... :))


18 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık bende çok severim dilimli olanı aldım mutlu
    hafta sonları öptüm kocaman...

    YanıtlaSil
  2. Hafif ve nefis bir tatlı, eline sağlık canım. Tarifi aldım, bir ara deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık arkadaşım bizim buralarda bicibici muhallebi de derler eminim çok lezzetlidir.

    YanıtlaSil
  4. çok güzelmiş.ellerinize sağlık.tarifi not ettim.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili lezzet gemisi

    Çocukluğumun tatlısı bu diyebilirim.
    Çok hafif ve güzeldir. Ne zaman misafirlerime ikram etsem çok beğenirler, elinize sağlık
    iyi hafta sonları diliyorum.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. sen yaparsında guzel olmazmı balım ..
    bu arda hamilelik ne durumda bakayım
    seni ve guzeller guzeli kızını cok ama cok öptüm balım
    bu arda yazarım beni çok boş bırakıyor :(((

    YanıtlaSil
  7. Hımmm
    hafif bir tatlı :)) ellerine sağlık canım güzel görünüyor ..
    Nostaljik bir tat diyebiliriz..
    yanılmıyorsam bir de bunun içine palta çiçeği denen bir bitki koyarlardı hoş bir aroma versin diye miss gibi kokardı şimdi bir an onu hatırladım ...
    Ellerine sağlık canım ..
    Sevgiler.
    Blog ödülümüde bu gün fırsat ulursan yazmaya çalışacağım unuttum pas geçtim sanma :)

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım.çok güzel görünüyor muhallebin.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. canım çocukluktaki tadlar bir başka oluyor demi, insan o tadı arasırada olsa arıyor, bazen ben o tadı yakalayamıyorum, ozaman dahamı güzelmiş acaba....ellerine sağlık canım....
    bebiş büyüyordur artık, bizimki büyüdü bayağı...canım cinsiyeti neydi, bizimki kız olacakmış....öpüyorum canım....

    YanıtlaSil
  10. ben de denememiştim hiç...eline sağlık canım...lezzetli görünüyor..

    YanıtlaSil
  11. Özlemcim ellerine sağlık
    tatlı görünce dayanamıyorum. harika görünüyor.
    Bu arada bebeğin durumu nasıl
    cinsiyeti belli oldumu

    mutlu pazarlar

    YanıtlaSil
  12. hafif ve nefis bir tatlı özellikle ağır bir yemeğin ardından hiç şüphesiz yapılmalı ve yenmeli.eline sağlık özlemcim.öptüm.sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. canim annecim önceleri cok yapardi artik yapmiyor söylesemde yapsa yine bir ellerine saglik sevgiler güzel bir hafta dilerim

    YanıtlaSil
  14. bu da nesi:) kesin deneyeceğim

    YanıtlaSil
  15. kullanılan gülsuyunu nereden aldınız

    YanıtlaSil
  16. "adsız" arkadaşıma cevap:
    gülsuyunu mahallemizdeki marketten almıştım. ama etiketi yırtılmış olduğundan markasını bilemiyorum. şişesi beyaz ve içindeki gülsuyunun pembe olduğu belli oluyor. sanırım bu şekilde bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  17. hani diyorum ki suyu kaynatsak içine şekeri atsak ve kestirme yapmadan hemen ateşten alıp soğutsak bana sanki kaynatmadan ne bileyim işte yapıp yiyen varmııı lütfen beni de bilgilendirin zira tatlı çooook ilgimi çektide selamlar

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta