4.03.2009

KABAK MÜCVERİ



TADINA VE KOKUSUNA DAYANAMADIĞIM LEZZETLERDEN BİRİDİR KABAK MÜCVERİ. ARADA SIRADA HAFİF OLMASI İÇİN FIRINDA YAPTIĞIM DA OLUR. AMA KIZARTMANIN YERİNİ TUTMUYOR TABİİKİ. YAZDAN BERİ ARŞİVİMDE BEKLİYORDU. TARİFİ YAZARKEN BİLE ÇOK CANIM ÇEKİ. :)))

MALZEMELER:
1/2 kg. kabak
2 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
6-7 dal taze soğan
1 - 1,5 su bardağı un
tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatlar
kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI:
Kabakları yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. İki avcunuzun arasında sıkarak fazla suyunu alın. Derince bir kabın içine alıp yumurtaları, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanı, unu ve baharatları ekleyip karıştırın. Mücver hamuru ne çok sulu, ne de çok katı olmalı. Bu yüzden unu azar azar ilave edin. Bir kaşık yardımıyla tavadaki kızgın yağa döküp yayarak önlü arkalı kızartın. Kağıt havlu serilmiş servis tabağına alıp, sıcak sıcak servis edin. AFİYET OLSUN...

19 yorum:

  1. yazın çok sık yaparım.bu mevsimde pek tercih etmiyorum.ellerine sağlık enfes olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Canım bende çok severim ellerine sağlık kocaman sevgiler.Bebiş ve sen iyisindir inşallah habersiz bırakma beni öptüm...

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık nefis görünüyor

    tüm güzellikler sizinle olsun
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık canım.nefis olmuş..

    YanıtlaSil
  5. Bende bayılırım kokusuna,tadına,sarımsaklı yoğutla süper olur.ama annesi ufaklığın canı çekiyorsa azda olsa yap ye yarasın kuzuma
    ellerine sağlık canım
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. canım merhaba,

    çok güzel olmuş.ellerine sağlık..kucak dolusu sevgilerrr:))

    YanıtlaSil
  7. mücvere bende bayılırım pratik bir yemek üstelik, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. CANIM ELLERİNE SAĞLIK BİZDE AİLECEK ÇOK SEVERİZ EPEYDİR YAPMIYORDUM GÖRÜNCE ÇOK CANIM ÇEKTİ:)

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım.mücver şahane olmuş.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım.mücver şahane olmuş.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. hımm tadı harika olmuş ellerine sağlk

    YanıtlaSil
  12. Yazın çok sık hazırladığım lezzetlerden biridir ellerine sağlık
    benimde arşivimde var ama canım ister diye yayınlamıyorum hormonlu kabak eve sokmam zaten:)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. canım benim mucver nefis görünüyor.bak benimde canım istedi şimdi:)ellerine saglık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Etkinliğime buyurun
    Gönderen: http://arzumhobii.blogcu.com/
    38. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
    http://porselendemlik.blogcu.com
    http://birdemliksohbet.com
    http://gelibolu17.blogspot.com/
    http://selmahlc.blogcu.com/
    tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
    09 MART 2009-23 MART 2009 TARİHLERİ ARASINDA
    http://arzumhobii.blogcu.com/ YANİ BEN YAPACAĞIM.
    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
    HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
    TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
    VE TARİFİNİZE"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 38.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİMBU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

    YanıtlaSil
  15. Mücver çok lezzetli görünüyor, ama canım çekmişken yapıverseydin be güzelim, bebiş gücenmesin sonra:-))
    Bu arada ne zaman geliyor?...

    YanıtlaSil
  16. Mücver çok leziz. Tadı ve Kokusuna bayılıyorum Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  17. mücveri şuan bu tariften yapıyorum önceden farklı bi tarifti de lezzetlidir umarım...

    YanıtlaSil
  18. tarif için tşekkürler.çok işime yaradı.arkadaşlrma yaptım çok beğndiler:)

    YanıtlaSil
  19. muhteşem olmuş yaptım yemeye doyamadım :)

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta