MERHABALAR... BİR HAFTA ARADAN SONRA ENFES BİR TATLIYLA DÖNÜŞ YAPTIM. :)) "GERRRÇEK TAVUK GÖĞSÜÜÜ" YALANCI FALAN ANLAMAM... TAVUK GÖĞSÜ DEDİN Mİ, İÇİNDE TAVUK OLACAK... :))) AZ BİRAZ ZAHMETLİ GİBİ GÖRÜNSE DE, O MÜTHİŞ LEZZETE DEĞMEZ Mİ SİZCE DE... BEN ŞİMDİ TABAĞIMI ALIP, arzumhobii.blogcu.com ARKADAŞIMIN ETKİNLİĞİNE GİDİYORUM. HEPİNİZE BEREKETLİ HAFTALAR...
MALZEMELER:
1 litre süt
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı toz şeker
2 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 adet tavuk göğsü
1 paket vanilya
üzeri için tarçın
YAPILIŞI:
Tavuğun göğsünü haşlayıp, mümkün olan en küçük şekilde lif lif ayırın. Süt soğukken; pirinç unu, nişasta ve toz şekeri içine ilave edip topak kalmayıncaya kadar karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdikten sonra, vanilyayı ekleyip 10 dakika mikserle çırpın. Üzerine tavuk etini ilave edin. Tavuk eti muhallebiyle iyice özleşene kadar tahta bir kaşıkla döverek çırpın. Ne kadar uzun süreli ve iyi döverseniz, sonuç o kadar iyi olur. Hazırladığınız tavuk göğsünü uygun bir tepsiye döküp bir gece buzdolabında dinlendirin. Soğuk suya batırılmış keskin bir bıçakla dilimleyip, üzerine tarçın serperek servis yapın. AFİYET OLSUN...
vay gerçek ha.eee çok kolaymış.benim duyduğum tavuklar suda beklermiş falan.böylesini deniyicem ellerine sağlık.
YanıtlaSilcanım ya fikirler farklılaşıyo işte bazen ben tatlıda eti kaldıramam ama yalancıya bayılırım.belkide ön yargılıyım denemeden kesin karara varamayız ellerine salık.
YanıtlaSilBAYILIRIM BU TATLIYA
YanıtlaSilELINE SAGLIK
SEVGILER
ellerine sağlık özlem cim
YanıtlaSiltavuk göğsü dediğin tevuk göğsüyle olur dimi ama
o yeleğin örneğinin açıklamasını göndereyim ben sana
güzelliklerle kal
sevgilerimle
Hic gercek bir tavuk gogsu denememistim. Benim sitemde de bir tavuk gogsu tatlisi var ama sizinki degisik. En kisa zamanda deniyecegim. Ellerineze saglik
YanıtlaSilmantı harika tavuk göğsü süper...ellerine sağlık canım....
YanıtlaSilTatlım ellerine sağlık bende bir kere gerçeğini yaptım harikaydı ama
YanıtlaSilkollarım kopmuştu ağrıdan tabağı aldım bulmuşken kocaman öptüm...
VALLAHİ BEN HİÇ GERÇEĞİNİ YEMEDİM YALANCISINA BAYILIYORUM AMA DENEMEK LAZIM BİR CESARET BAKALIM ZOR GELMEDİĞİ BİR GÜNE DENK GETİRMEK LAZIM..
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık... Ben hep yalancısını yedim. Hiç gerçeğinden tatmak kısmet olmadı... Ellerine sağlık arkadaşım sevgiler...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık.hiç gerçeğini yemedim ama eminim nefis olmuştur.afiyet olsun.sevgilerimle...
YanıtlaSilsen yaparsında guzel olmazmı hiç ellerine saglık balım
YanıtlaSileline sağlık.bu sayede nasıl yapıldığını öğrendik gerçeğinin..
YanıtlaSilellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilellerine sağlık hep yalancısını yapıyoruz gerçeğini unuttuk valla
YanıtlaSilnihayet gerçek tavuk gögsünü ögrendik canım.ellerine saglık.sevgiler.
YanıtlaSilSlm canım hemşerinim bende doğma büyüme çorluluyum iyi geceler dilemeye geldim sevgilerle...
YanıtlaSilbu tarife çok ihtiyacım vardı çok teşekkürler arkadaşım.ellerin dert görmesin..sevgiler..
YanıtlaSilBALIM MİMLEDİM SENİ LAKAPLAR KONUSUNDA
YanıtlaSilmmm çok lezzetlidir eminim.ben de hiç gerçeğini yemedim hep yalancılarla kandırıldım:((
YanıtlaSilHARİKA GÖRÜNÜYOR.DİĞER ŞEKİLDE YAPIYORUM AMA BÖYLE HİÇ DENEMEDİM.ELLERİNE SAĞLIK BİRDE BÖYLE YAPMAK LAZIM HAYIRLI CUMALAR SEVGİLER
YanıtlaSilBugüne kadar hep yalancısını denedim,tarifinizi mutlaka denicem...
YanıtlaSilDidem
http://mutfaktakiyasam.blogcu.com/