İNTERNETTEN ARAŞTIRDIĞIM KADARIYLA, HER YÖREDE YAPILAN KATMER TARİFİ FARKLIYMIŞ. MAYALISI, MAYASIZI, PEYNİRLİSİ, TAHİNLİSİ... BU DA BENİM KATMER OLARAK BİLDİĞİM TARİFİM...
MALZEMELER:
5 su bardağı un
2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su
kızartmak için; sıvıyağ
YAPILIŞI:
Unu derin bir karıştırma kabına alıp, ortasını havuz gibi açın. Yoğurt, karbonat ve tuzu havuzun ortasına koyun. Kenarlardan azar azar unu ortaya çekerek hamuru yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin. Yoğurduğunuz hamuru, üzerine nemli temiz bir bez örterek 15-20 dakika dinlendirin. Mandalina büyüklüğünde parçalar kopardığınız hamuru, altnı ve üstünü hafif unlayarak merdane veya oklava ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda önlü arkalı kızartıp kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirin. Peynir ve domates eşliğinde çayın yanına sıcak sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN...
Evet her yörede farklı yapılıyor. Senin yaptığın çok güzel duruyor. Ellerine sağlık
YanıtlaSilEvet her yörede farklı yapılıyor. Senin yaptığın çok güzel duruyor. Ellerine sağlık
YanıtlaSilcanım ne güzel olmuş katmer
YanıtlaSildur bakayım sen bunları yaparken benim bebiş torunumu ağlatmadın değilmi ben torunuma kıyamam mis kokulum benim o ..ellerine sağlık birtanem..
dediğin gibi her yörenin katmeri başka oluyor.bu da pek pratik süper görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCANIM ÖZLEM TATLIM ELLERİNE SAGLIK NEFİS OLMUŞ NEFİS
YanıtlaSilKUZUCUKLARIM NASIL ELVAN BUYUDU DEMİ KOCAMAN OLDU YA ABLAMIZ YELİZ O NASIL OKUL BAŞLADI SENDE KOŞTURMACA DAHA COKTUR :))
ALLAH KOLAYLIK VERSİN
SEVGİLER
CANIM ÖZLEM TATLIM ELLERİNE SAGLIK NEFİS OLMUŞ NEFİS
YanıtlaSilKUZUCUKLARIM NASIL ELVAN BUYUDU DEMİ KOCAMAN OLDU YA ABLAMIZ YELİZ O NASIL OKUL BAŞLADI SENDE KOŞTURMACA DAHA COKTUR :))
ALLAH KOLAYLIK VERSİN
SEVGİLER
ben de kayserili arkadaşım da yemiştim.çok sevdim.ellerine sağlık ,çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilmerhaba elınıze sağlık bızım yörede bu çeşıt katmere bişi denıyor hatta kardenızlı arkadaşlarım seker serpıp yıyor paylaşımına teşekkürederım
YanıtlaSilHangi yöreye ait olursa olsun, nasıl yapılırsa yapılsın işte bayıldığım lezzet.
YanıtlaSilEllerinize sağlık canım
canım evet katmer çeşidi bol bir tarif seninkide kahvaltılarda ne güzel yenir peynirle ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilçok severim katmeri.ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilNefis gorunuyor ellerine saglik!!
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBiz buna Mafiş deriz.Mayalısınada BİŞİ. :)
Katmeride oklavayla incecik açıp yağlayıp kıvırıp teflon tavada yada sac da pişiririz.
Offf hamur işi olsunda çok severim çookk.
Ellerine sağlık görüntü harika.
Sevgiler*
özlemciğim nede güzeldir şimdi o katmer çıtır çıtır adı o kadar da önemli değil bence,mühim olan lezzeti ağızda bıraktığı hoşluk,sevgilerimle canım,elvan ve yelizimi öp benim için,sevgiler...
YanıtlaSilmerhabaşlar,lezzet gemisine bir lezzet daha yüklenmiş,
YanıtlaSilellernize sağlık arkadaşım,süper görünüyor eminim lezzetide öyleydi :)
sevgiyle kalın...
canim dedigin gibi her yörede ayridir katmer tarifi bizim oralardada senin katmere pisi yada agli cörek derler tadi süperdir ellerine saglik sevgiler
YanıtlaSilellerine saglık çok güzel görünüyor bizde saçda pişirip tereyag ile yaglarız
YanıtlaSilNasılda severim ne güzel görünüyor böyle. Harika canım.
YanıtlaSilcanim katmerin cok leziz gozkuyor.sinop yoresnin katmeri daha farklidir.canim babanemler cok yaparlar ve yemeye doyamam.memleketimizin her yoresi ayri guzel.ellrine saglik canim paylasim icin tesekkurler
YanıtlaSil