12.10.2009

KIYMALI KABAK GRATEN



MALZEMELER:

1 kg. kabak


kıymalı sos için:

150 gr. kıyma

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı sıvı yağ

yeterince tuz ve karabiber


beşamel sos için:

2 yemek kaşığı margarin

3 yemek kaşığı un

2,5 su bardağı süt

tuz


üzeri için:

rendelenmiş kaşar peynir


YAPILIŞI:

Kabakların kabuklarını soyduktan sonra bir parmak genişliğinde halka halka doğrayın. Az tuzlu suda hafif haşlayıp, bir süzgece alarak süzülmeye bırakın. Diğer tarafta; yemeklik doğradığınız soğanları sıvı yağda pembeleştirin. Kıymayı ilave ederek kavurun. Salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip birlikte kavurmaya devam edin. Beşamel sos için; margarini eritip unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Azar azar sütü ilave ederek, tel çırpıcı yardımıyla hızlıca çırpın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın. Haşlanmış kabaklarla beşamel sosu iyice karıştırın. Yarısını ıslatılmış fırın kabına yayın. Üzerine kıymalı sosun tamamını dökün. Kabaklarn diğer yarısını da üzerine yayın. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serperek önceden ısıtılmış 190 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca 10 dakika kadar dinlendirip dilimleyerek servis edin. AFİYET OLSUN..

12 yorum:

  1. Beşamel sosla yapılan yemeklere beyılıyorum. Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. of of tabaga bak o tepsiyi hepsini ben alayım o ayırdıgın tabak sana kalsın tam yemek vakti bak canım çekti :))
    bak yazıyoruj kenara sana geldiğimde hepsinden isterim artık 30 çeşitmi yaparsın kaç çeşit bilmem :)))

    YanıtlaSil
  3. Canim arkadasim benim çok özledim seni, insallah iyisindir, yorumun beni çok mutlu etti...öncelikle seni ve esini tebrik ediyorum Elvan bebege hosgeldin diyorum kim ne seker'dir masallah allah nazarlardan saklasin,ablasi da pek sevinmistir...inan sizin adiniza sevindim darisi basima insallah...umarim simdi iyisindir...

    Yemegin harika bunu bende yapiyorum gerçekten lezzetli oluyor,herkese tavsiye ederim,ellerine saglik gülüm...seni kocaman kocaman birde bebisimizi öpüyorum,kendinize iyi bakin...sevgiyle kal arkadasim.

    YanıtlaSil
  4. canım bebişin nasıl..öna kocaman öpücükler gönderiyorum..kabak graten süper.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. kabak bollugunda yapmak lazim ellerine saglik canim sevgiler

    YanıtlaSil
  6. www.hayriye73.blogcu.com14 Ekim 2009 10:51

    canım ellerine sağlık, afiyet olsun bende çok severim...

    sen nasılsın canım bebiş nasıl öpüyorum hepinizi sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN



    46. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM

    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;

    http://porselendemlik.blogcu.com

    http://birdemliksohbet.blogspot.com/

    http://gelibolu17.blogspot.com/

    tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için

    19 EKİM 2009 - 2 KASIM 2009

    TARİHLERİ ARASINDA

    http://nurmutfakta.blogcu.com/

    YANİ BEN YAPACAĞIM.
    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
    TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
    VE TARİFİNİZE

    "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 46.HAFTA "

    BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİM BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

    ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
    LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  8. ben kıyma ve kabağı birbirine çok yakıştırıyorum.ellerine sağlık.nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. Eşime kabağı bu şekilde yedirebilirm galiba ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. canim kabakli tarif aradigim bugunlerde tarifin bana hizir gibi yetisti.ellerine saglik not aldim en kisa zamanda yapacagim ins.sevgilerle

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta