MALZEMELER:
1 kg. kabak
kıymalı sos için:
150 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
yeterince tuz ve karabiber
beşamel sos için:
2 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
tuz
üzeri için:
rendelenmiş kaşar peynir
YAPILIŞI:
Kabakların kabuklarını soyduktan sonra bir parmak genişliğinde halka halka doğrayın. Az tuzlu suda hafif haşlayıp, bir süzgece alarak süzülmeye bırakın. Diğer tarafta; yemeklik doğradığınız soğanları sıvı yağda pembeleştirin. Kıymayı ilave ederek kavurun. Salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip birlikte kavurmaya devam edin. Beşamel sos için; margarini eritip unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Azar azar sütü ilave ederek, tel çırpıcı yardımıyla hızlıca çırpın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın. Haşlanmış kabaklarla beşamel sosu iyice karıştırın. Yarısını ıslatılmış fırın kabına yayın. Üzerine kıymalı sosun tamamını dökün. Kabaklarn diğer yarısını da üzerine yayın. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serperek önceden ısıtılmış 190 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca 10 dakika kadar dinlendirip dilimleyerek servis edin. AFİYET OLSUN..
Beşamel sosla yapılan yemeklere beyılıyorum. Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilcanım mimin var..
YanıtlaSilof of tabaga bak o tepsiyi hepsini ben alayım o ayırdıgın tabak sana kalsın tam yemek vakti bak canım çekti :))
YanıtlaSilbak yazıyoruj kenara sana geldiğimde hepsinden isterim artık 30 çeşitmi yaparsın kaç çeşit bilmem :)))
Canim arkadasim benim çok özledim seni, insallah iyisindir, yorumun beni çok mutlu etti...öncelikle seni ve esini tebrik ediyorum Elvan bebege hosgeldin diyorum kim ne seker'dir masallah allah nazarlardan saklasin,ablasi da pek sevinmistir...inan sizin adiniza sevindim darisi basima insallah...umarim simdi iyisindir...
YanıtlaSilYemegin harika bunu bende yapiyorum gerçekten lezzetli oluyor,herkese tavsiye ederim,ellerine saglik gülüm...seni kocaman kocaman birde bebisimizi öpüyorum,kendinize iyi bakin...sevgiyle kal arkadasim.
canım bebişin nasıl..öna kocaman öpücükler gönderiyorum..kabak graten süper.ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilkabak bollugunda yapmak lazim ellerine saglik canim sevgiler
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık, afiyet olsun bende çok severim...
YanıtlaSilsen nasılsın canım bebiş nasıl öpüyorum hepinizi sevgiler....
ben kıyma ve kabağı birbirine çok yakıştırıyorum.ellerine sağlık.nefis görünüyor.
YanıtlaSilEşime kabağı bu şekilde yedirebilirm galiba ellerine sağlık
YanıtlaSilcanim kabakli tarif aradigim bugunlerde tarifin bana hizir gibi yetisti.ellerine saglik not aldim en kisa zamanda yapacagim ins.sevgilerle
YanıtlaSilellerinize sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSil