1.10.2009

KATMER


İNTERNETTEN ARAŞTIRDIĞIM KADARIYLA, HER YÖREDE YAPILAN KATMER TARİFİ FARKLIYMIŞ. MAYALISI, MAYASIZI, PEYNİRLİSİ, TAHİNLİSİ... BU DA BENİM KATMER OLARAK BİLDİĞİM TARİFİM...


MALZEMELER:
5 su bardağı un
2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su
kızartmak için; sıvıyağ


YAPILIŞI:
Unu derin bir karıştırma kabına alıp, ortasını havuz gibi açın. Yoğurt, karbonat ve tuzu havuzun ortasına koyun. Kenarlardan azar azar unu ortaya çekerek hamuru yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin. Yoğurduğunuz hamuru, üzerine nemli temiz bir bez örterek 15-20 dakika dinlendirin. Mandalina büyüklüğünde parçalar kopardığınız hamuru, altnı ve üstünü hafif unlayarak merdane veya oklava ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda önlü arkalı kızartıp kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirin. Peynir ve domates eşliğinde çayın yanına sıcak sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN...

19 yorum:

  1. Evet her yörede farklı yapılıyor. Senin yaptığın çok güzel duruyor. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Evet her yörede farklı yapılıyor. Senin yaptığın çok güzel duruyor. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. canım ne güzel olmuş katmer
    dur bakayım sen bunları yaparken benim bebiş torunumu ağlatmadın değilmi ben torunuma kıyamam mis kokulum benim o ..ellerine sağlık birtanem..

    YanıtlaSil
  4. dediğin gibi her yörenin katmeri başka oluyor.bu da pek pratik süper görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. CANIM ÖZLEM TATLIM ELLERİNE SAGLIK NEFİS OLMUŞ NEFİS
    KUZUCUKLARIM NASIL ELVAN BUYUDU DEMİ KOCAMAN OLDU YA ABLAMIZ YELİZ O NASIL OKUL BAŞLADI SENDE KOŞTURMACA DAHA COKTUR :))
    ALLAH KOLAYLIK VERSİN
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  6. CANIM ÖZLEM TATLIM ELLERİNE SAGLIK NEFİS OLMUŞ NEFİS
    KUZUCUKLARIM NASIL ELVAN BUYUDU DEMİ KOCAMAN OLDU YA ABLAMIZ YELİZ O NASIL OKUL BAŞLADI SENDE KOŞTURMACA DAHA COKTUR :))
    ALLAH KOLAYLIK VERSİN
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  7. ben de kayserili arkadaşım da yemiştim.çok sevdim.ellerine sağlık ,çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. http.//belguzaranne.blogspot.com1 Ekim 2009 16:25

    merhaba elınıze sağlık bızım yörede bu çeşıt katmere bişi denıyor hatta kardenızlı arkadaşlarım seker serpıp yıyor paylaşımına teşekkürederım

    YanıtlaSil
  9. Hangi yöreye ait olursa olsun, nasıl yapılırsa yapılsın işte bayıldığım lezzet.
    Ellerinize sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. canım evet katmer çeşidi bol bir tarif seninkide kahvaltılarda ne güzel yenir peynirle ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  11. çok severim katmeri.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  12. Nefis gorunuyor ellerine saglik!!

    YanıtlaSil
  13. Merhaba,

    Biz buna Mafiş deriz.Mayalısınada BİŞİ. :)

    Katmeride oklavayla incecik açıp yağlayıp kıvırıp teflon tavada yada sac da pişiririz.
    Offf hamur işi olsunda çok severim çookk.
    Ellerine sağlık görüntü harika.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  14. özlemciğim nede güzeldir şimdi o katmer çıtır çıtır adı o kadar da önemli değil bence,mühim olan lezzeti ağızda bıraktığı hoşluk,sevgilerimle canım,elvan ve yelizimi öp benim için,sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. merhabaşlar,lezzet gemisine bir lezzet daha yüklenmiş,
    ellernize sağlık arkadaşım,süper görünüyor eminim lezzetide öyleydi :)
    sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  16. canim dedigin gibi her yörede ayridir katmer tarifi bizim oralardada senin katmere pisi yada agli cörek derler tadi süperdir ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  17. ellerine saglık çok güzel görünüyor bizde saçda pişirip tereyag ile yaglarız

    YanıtlaSil
  18. Nasılda severim ne güzel görünüyor böyle. Harika canım.

    YanıtlaSil
  19. canim katmerin cok leziz gozkuyor.sinop yoresnin katmeri daha farklidir.canim babanemler cok yaparlar ve yemeye doyamam.memleketimizin her yoresi ayri guzel.ellrine saglik canim paylasim icin tesekkurler

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta