19.01.2010

BEZELYE ÇORBASI


MALZEMELER:
1 su bardağı haşlanmış (veya konserve) bezelye
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
yeterli miktarda tuz
karabiber

YAPILIŞI:
Unu tereyağda kavurun. Suyu ilave ederek hızlıca karıştırın. Bezelyeleri, tuzunu ve karabiberi de ekleyip 10-15 dakika orta ateşte kaynatın. Pişen çorbayı ateşten alıp blendırdan geçirin ve sıcak sıcak servis edin. AFİYET OLSUN...

6 yorum:

  1. Efendim, çorbalara bayılırım. Türk mutfağının olmazsa olmaz yemek türlerinden biridir. Mercimek çorbası kadar, bezelye çorbasının da lezzetli ve besleyici olduğuna inanıyorum. Her yörenin kendine özgü bir de çorbaların şahı olan darhane çorbası vardır ki, pişirilirken, süzmesi kesilmesin diye kaynayıncaya kadar karıştırılır değil mi efendim?

    Elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Ellerınıze sağlık hiç denemedım acıkcası lakın tadınıda merak etmıyor değilim.
    Ellerınıze sağlık
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  3. değişik bir çorba ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Hic yemedim merak ettim acikcasi.
    ellerien saglik canim
    Sevgiler,
    Sefa

    YanıtlaSil
  5. Ziyaretiniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim. O güzel yorumlarınızla yazdıklarımız daha bir anlam ve değer kazanmaktadır. Bu katkınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Ne demek efendim estağfurullah, sizin gibi çocuklu hanımların durumları malumumuzdur. Siz hiç boş yere tasa etmeyin. Bu ince ve nazik duyarlılığınıza teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. yazdan sakladığım bezelyelerim var denemeliyim bu tarifi.ellerine sağlık canım.sevgiler

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta