23.01.2010

EKMEK PİZZASI




BAYAT EKMEKLERİ DEĞERLENDİRMENİN ÇEŞİT ÇEŞİT YOLU VAR. BU TARİF DE ONLARDAN BİRİ. OKTAY USTA'NIN PROGRAMINDA GÖRDÜM VE DENEDİM. BİZ ÇOK BEĞENDİK.

MALZEMELER:
1 adet bayat ekmek
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz
üzeri için;
1 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı domates salçası
kaşar peyniri rendesi
salam, sucuk, sosis, zeytin vs.

YAPILIŞI:
Bayat ekmeği küp küp doğrayıp fırın kabına yerleştirin. Derin bir kâsede süt, yumurta, sıvı yağ ve tuzu çıpıp ekmeklerin üzerine gezdirin. Salça ve ketçabı az miktar suyla kıvamını açarak ıslattığınız ekmeklerin üzerine yayın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. En üste dilim dilim doğradığınız salam, sucuk, sosis, zeytin vs. dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. AFİYET OLSUN...

6 yorum:

  1. Bayat ekmeği değerlendiren bu pizza türü hizmetiniz için çok teşekkür ederim. İsrafa ve israfın her türlüsüne şiddetle karşıyım. Bayat ekmeği değerlendiren bu paylaşımınız için elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlık ve mutluluklar dilerim efendim, saygılarımla...

    YanıtlaSil
  2. Hımmmmmmmmmm
    daha ne olsun hem ekmekleri değerlendirmişsin hem pizza :))
    ellerine sağlık canım çok güzel olmuş....

    YanıtlaSil
  3. tam kahvaltılık, çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

    YanıtlaSil
  4. Canım harika bir fikir ellerine sağlık Elvan prensesi benim için bol bol öp çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  5. Farklı bir tarif ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  6. canım ellerine sağlıkk harika görünüyorr

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta