31.10.2007

SALÇALI SAHAN KÖFTE



MALZEMELER:
400 gr. köftelik kıyma
2 dilim ıslatılıp suyu alınmış bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
tuz, karabiber
kızartmak için sıvıyağ

Sosu için:
2 çorba kaşığı salça
2,5 bardak su
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Köftelik malzemeleri iyice yoğurun. Yassı ve yuvarlak şekil verip yağda hafif kızartın. Kızaran köfteleri kapaklı bir sahana dizin. Salçayı suyla iyice ezip tuzunu ekleyin. Sahandaki köftelerin üzerine gezdirin. Kapağını kapatıp, 15 dakika kısık ateşte pişirin.

12 yorum:

  1. selam canım yorumların için teşekkürler güzel bir tarif sahanda köfte oglum çok yemek seçiyoda..ama köfteye bayılıyor degişik bir yemek hemen yapayım..görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çocukların çok sevdiği bir yemek köfte. Değişik bir alternatif. Yanında patates kızartması veya püre ile güzel olur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. selam
    ziyaretin için çok teşekkürler.bende sana geldim ve gezdim blogunu. çok beğendim. seninde ellerine sağlık. uğrarım artık sık sık. tabii senide beklerim.
    haticenintarifleri.blogcu

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, birakmis oldugunuz mesaj için tesekkurler, bir Trakyaliyla tanismak ne mutluluk benim için, bende Luleburgaz'liyim, ayrica kofteler enfes gorunuyor, ellerine saglik, gorusmek uzere, unutmadan hem tarifler hem blogunuz çok guzel, sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Hmmm nefis görünüyor ekmeği bandıra bandıra yemeli :)
    Ellerine sağlık canım......

    YanıtlaSil
  6. bugün ben de izmir köfte yapacağım:))) şimdi yediğimiz herşey çok lezzetli geliyor bize, oralardaki garip yiyeceklerden sonra:)))
    eline sağlık arkadaşım.. diğer bloğuna da bi gideyim..telafi edeyim yokluğumu..:)))))

    YanıtlaSil
  7. muhallebinide yedik bak sırayla yapıyoz hepşini :) ellerine sağlık ablam.

    DİP NOT
    bu arada senin facebookda ne işin var bea seniii seniiiiiiiii üyelik bilgilerin bana gelmiş çok ilginç :D bende ne işi varsa linkke tıhladığımda senin resmin çıkıyii istersen link yollarım sana bakarsın...

    www.eftelya88.blogcu.com

    YanıtlaSil
  8. iyi akşamlar mutlu haftasonları.acaba buraya da gündelik selamlaşmalar için bir cbox ekleyebilirmisin

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık nefis görünüyor

    güzel bir hafta sonu dileklerimle
    sevgilerimi bıraktım özlem cim

    YanıtlaSil
  10. sıcak bir gülüş ve sevgi dolu bir sesle tekrardan merhaba .... hayırlı pazarlar güzel bir hafta dilerim sizler için. www.ebrugiller.blogcu.com

    YanıtlaSil
  11. Bizim çocukların çok sevdiği yemeklerden biri. Yanında patates kızartması ve makarna mutlaka olur bizde. :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Yaaaa Bu yemeklerden bende istiyom topraam yaa.akşam akşam ağızımı sulandırdın.nasılsınız görüşmeyeli.bak bu yemekleri anneme yaptırıcam haa çok beğendim :))) blog sayfama bi ara uğra yeni yazılarla dönüyorum haberin olsun.sevgiyle kalın....THE_ADRİATİC

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta