19.11.2007

SOĞAN AŞI



MALZEMELER: (4 kişilik)
6-7 adet kuru soğan
4 adet yumurta
1 kaşık salça
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ


YAPILIŞI:
Soğanları piyazlık doğrayın. Yayvanca bir tencerede veya tavada kızdırdığınız sıvı yağa soğanları atıp pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayla tuzu ilave edin ve salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. 2 bardak suyu koyup kapağı kapayın. Soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Arada sırada soğanları kontrol edip, sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Soğanlar iyice yumuşayıp tavada çok az su kalınca, kaşıkla dört adet yer açın ve sarılarının dağılmamasına dikkat ederek yumurtaları kırın. Kapağı tekrar kapatıp 3-4 dakika yumurtaların beyazı pişene kadar bekleyin. Üzerini dilediğiniz baharatlarla süsleyip sıcak servis yapın.

8 yorum:

  1. selam.. sogan aşı nefis görünüyor.. ekmegi bandırıp yemek lazım...elinze saglık..

    YanıtlaSil
  2. Bak şimdi sen bu yemekle beni çoooooook uzaklara götürdüm eskiden ama eskiden bi arkadaşım vardı ikimizde çok gençdik ve yemek yapmasını pek bilmezdik bu yemeği yapar yapar yerdik :))
    Ben bile unuttum bu yemeği yapmayalı yıllar ve :))
    Ellerine sağlık canım afiyetler olsun size çok tatlısın........

    YanıtlaSil
  3. EMEĞİNE SAĞLIK ARKADŞIMIN,ELBET BİR GÜN BU GEMİDEKİ TADLARA BAKACAĞIM;)

    YanıtlaSil
  4. canım yorum sayfanı böyle yapman o kadar iyi olduki sayfan hala karşımda ben resimlere bakarak yazıyorum bu yemeği daha önce hiç duymamıştım erhan gelince değişik bişler olur ne güzel canımm inş.yaza seni selmayı ve semayı beklerim başımın üstünde yeriniz hazır öptüm

    YanıtlaSil
  5. Bizde salçasız yaparız soğanaşını. Ama ben çok severim. Yemek olmadığı bazı günler hemen yapılan kurtarıcıdır kendileri. eline sağlık canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Yaa bu yemegi görünce hatirladim,annemde ben kücükken buna benzer bir yemek yapiyordu.Bu yemek Trakyayami ait acaba,biz de oraliyiz.Harika görünüyor,ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  7. DAHA ÖNCE HİÇ GÖRMEMİŞTİM SOĞAN AŞINI. AMA LEZZETİNDEN ŞÜPHEM YOK. SEN YAPARSIN DA GÜZEL OLMAZMI ARKADAŞIM. ELCEĞİZLERİNE SAĞLIK. ☺

    YanıtlaSil
  8. yemek olmadığı zamanlar için değişik ve güzel bir alternatif. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin

İzleyİcİler

Lezzet Gemisi Facebook'ta